Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultbolagen som toppar årets ”Great Place To Work”

Hej!

Fantastiskt att (som vanligt) se så många konsultbolag toppa årets lista ”Great Place to Work”. Konsultbolag är väldigt attraktiva och drivna arbetsgivare. 👏👏

Hur arbetar man med engagemanget och kompetensutvecklingen i ett bolag med 6 500 medarbetare fördelade på över 50 kontor? Missa inte intervjun med Swecos Sverige-vd Ann-Louise Lökholm Klasson där vi även pratar om hur de ser på konsultmarknaden 2023.

Ni vet väl att Cinode även har kontor i Finland? Där har vi etablerat oss med många välkända varumärken såsom Vincit, Nitor, Silo.Ai och Wunderdog. Min kollega Kimmo Kärkkäinen berättar om den finländska verksamheten.

Allt gott, 
/Mattias Loxi

Ps: Ni har väl inte missat Cinode Free?

Förvärv

Redeploy Group, där Redeploy och Evolate ingår, förvärvar Reinsight, specialister inom dataanalys, beslutsstöd samt AI. Det förvärvade bolaget består idag av 35 medarbetare med huvudkontor i Stockholm. Totalt kommer gruppen bestå av 80 specialister. Länk.

Nordic Healthcare Group köper svenska Precuris, som arbetar med implementering av nya lösningar och projektledning, liksom förändringsprocesser inom hälso- och sjukvård. Länk.

Etableringar/Neddragningar

Bjerking fyller 80 år och planerar samtidigt för expansion i Västsverige och Norrbotten. Ett antal medarbetare finns redan på plats i Luleå. Länk.

Medarbetare

Iver tillsätter Juko Hakala som ny vd och koncernchef. Han ersätter nuvarande vd och koncernchef Carl-Magnus Månsson, som lämnar sitt uppdrag. Juko har tidigare varit rådgivare och styrelseledamot i exempelvis Barona, Oriola, Nordic Healthcare Group och Doktor.se. Juko har även ett förflutet som vd på Affecto, som 2017 förvärvades av CGI. Länk.

Kvadrat meddelar att David Ståhlberg blir ny koncern-vd. Under de senaste åren har han varit egenföretagande konsult, med erfarenhet från startup-världen och från storbolag med tidigare roller på Google samt Procter & Gamble. Länk.

WSP rekryterar Johan Ekström som ny PR-chef för WSP Sverige. Han kommer närmast från rollen som pressekreterare hos tidigare statsminister Magdalena Andersson. Länk.

Softronics valberedning föreslår nyval av Andreas Eriksson, som under de senaste 20 åren arbetat i Softronic, senast som CIO. Han avslutar sin anställning i år för att fokusera på rollen som ledamot i styrelsen.
Länk.

Time People Groups dotterbolag Novatrox möblerar om i ledningen. Nuvarande konsultchefen Kristian Miljeteig lämnar uppdraget på egen begäran. Han fortsätter som konsult under en övergångstid. Jonas Göransson tar över som tillförordnad bolagschef. Han är idag en del av ledningsteamet och har haft försäljningsansvaret sedan 2017. En rekryteringsprocess inleds för att utse en ordinarie bolagschef. Länk.

WSP presenterar Anna Nordling som ny sektorchef för Energy, Resources and Industry. Hon har arbetat inom bolaget sedan 2016 och då jobbat med att utveckla företagets energiaffär i olika roller. Länk.

Aderian Group rekryterar Carl-Johan Vilhelmsson som ny försäljnings- och affärsutvecklingschef. Han lämnar därmed Iver och tjänsten som regionchef för Iver Väst. Länk.

Exsitecs norska bolag leds nu av nya vd:n Anders Ranum Nordahl. Under de senaste åren har han haft olika roller inom Visma samt Azets Technology, varifrån han närmast kommer. Exsitecs norska del har sin grund i bolaget Vitari, som köptes 2021. Anders ersätter Vitaris grundare Asle Sjørbotten. Länk.

WSPs nya chef för sektion vatten på T&I heter Stefan Johansson. Stefan var senast chef för samhällsbyggnadsförvaltningen på Bodens kommun. Länk.

Rejlers valberedning föreslår Peter Johansson och Lisa Rejler som nya styrelseledamöter. Peter var tidigare vd och koncernchef på Eurocon Consulting. Idag är han styrelseledamot i Absolicon samt styrelseordförande i fyra Eurocon-bolag. Lisa Rejler har tidigare varit styrelseledamot i Rejlers. Hon är för närvarande bland annat interim hållbarhetschef på Magnolia Bostad. Länk.

Ateas styrelseordförande och storägare Ib Kunøe lämnar sitt uppdrag som han haft sedan 2006. Under Kunøes tid har företaget mer än tredubblat sin omsättning, från 13 miljarder NOK 2007 till 47 miljarder under föregående år. Vem som tar över hans roll är ännu inte klart. Länk.

Bjerking välkomnar Mats Lundberg som enhetschef för Installation. Mats har tidigare arbetat på Ramböll, Mikaelssons ingenjörsbyrå och Tyréns. Nu senast kommer han från Structor Installationsteknik där han var delägare. Länk.

Certifieringar/Samarbeten

Sopra Steria knep första platsen på listan Sveriges Bästa Arbetsplatser 2023 i kategorin Stora organisationer. Castra Group kom på andra plats, följt av trean CAG. Centiro (7) och Tyréns (8) fanns också med på listan. I kategorin Medelstora organisationer kammade Elvenite hem vinsten medan Netgain kom tvåa. Plantvision (6), Iterio (9), Kontract (12), Frontwalker Group (14) och Human IT (24) kvalade också in på listan. I kategorin Små organisationer hittar vi MUM Group, som knep en sjätte placering. Länk.

Truesecs grundare Marcus Murray tilldeleas utmärkelsen
Årets mest inflytelserika inom tech – Tech 50 när Tech Awards 2023 gick av stapeln. Länk.

Sigma Technology Clouds molningenjör Leszek Ucinski kan numera titulera sig AWS Community Builder. Länk.

Sigma Group blir ny samarbetspartner till företagsinkubatorn Företagsfabriken i Kronoberg, en icke vinstdrivande organisation som stöttar entreprenörer. Länk.

Avtal

Advania tecknar molndriftavtal med vårdbolaget Breas Medical. Länk.Länk.

Norconsult tilldelas uppdrag av Idrotts- och föreningsförvaltningen. 2019 brann Slottskogshallen i Göteborg ner och nu är det dags att genomföra nybyggnationen. Länk.

Övrigt

Hifabs vd: ”Vi ser nya behov i energikedjan” – vill ta täten. Länk.

Iver vill få ny energi med vd-bytet – ”nu ska vi få till en förändring”. Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Skills Management – ett hett ämne inom de finska konsultbolagen

Kimmo Karkkainen Cinode

Cinode är den ledande plattformen inom Skills Management i norra Europa. På kort tid har de ingått avtal med flera välkända finska bolag, som Vincit, Silo.AI, Wunderdog samt andra större bolag som inte får namnges.

Vi tog en pratstund med Kimmo Kärkkäinen, Country Manager i Finland, för att höra mer om framgångarna i grannlandet samt varför det har blivit allt viktigare för de finska företagen att digitalisera sin konsultaffär.

Läs mer

”Säljer du kompetens måste du alltid ligga i framkant när det gäller utveckling av skill sets”

Sweco Sverige Ann-Louise Lökholm Klasson Skills gap

Hur stärker man egentligen engagemanget inom en stor organisation med 6 500 medarbetare och hur ska man arbeta för att stänga kompetensgapet?

Vi har intervjuat Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco Sverige, för att ta reda på hur de arbetar med dessa frågor samt hur de ser på dagens konsultmarknad.

Läs mer.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev