Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

PE Teknik & Arkitektur byter vd

Hej!

Hur kommer AI att påverka konsultyrket och framför allt juniora konsulter? 
🤔

”Slutligen vill jag skicka en passning till er seniorer som fortfarande inte tar tekniken på allvar… Gör ni inte det dröjer det inte länge innan antingen ett annat konsultbolag eller vi juniorer plockar era kunder från er.”

Måns Wirfelt, student som strax går över till att bli juniorkonsult beskriver hur kommande generation ser på AI.


Vill du se Konsultpodden live? 7:e februari kommer Håkan, Helena och min kollega Gregor till Linköping för liveinspelning och mingel. Passa på att anmäla dig redan idag! 
🎉🙌

Allt gott,
/Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com

Förvärv

Iterio förvärvar Helm, med 17 medarbetare som är verksamma inom bygg, anläggning och installation. Länk.

Etableringar/Neddragningar

Castra etablerar sig i norr med centrering av verksamheten i Sundsvall. Karl Hellström och Annika Blomqvist blir vd respektive konsultchef för norra regionen. Karl har en bakgrund som applikationskonsult, projektledning och sälj. De senaste åren har han arbetat som affärsutvecklare. Annika kommer från hotellbranschen samt haft olika konsultroller inom ekonomi, sälj och som projektledare. Länk.

Diadrom fokuserar mer på sin produktförsäljning och etablerar dotterbolaget Diadrom Software. Bolaget kommer drivas av Viktor Eliasson, som för närvarande är säljchef på Diadrom. Länk.

Medarbetare

Tyréns rekryterar branschexperten David Larsson för fortsatt expansion inom solenergi, energilagring och hållbara energilösningar. Han kommer närmast från egen verksamhet med fokus på kostnadseffektiva och estetiskt utformade solkraftlösningar. Länk.

Sweco välkomnar Lizette Brandberg till bolaget. Hon kliver in i rollen som ny chef för affärsenheten Trafik. Lizette har arbetat på Sweco i snart 15 år och  kommer närmast från affärsenhet Järnväg där hon var ansvarig för en av projektportföljerna, Stora projekt. Länk.

PE Teknik & Arkitektur meddelar att nuvarande vd:n Helena Hed lämnar bolaget för att gå vidare till annan verksamhet. Helena arbetar kvar som vd på bolaget till och med juni 2024 för att säkerställa en välordnad överlämning. Länk.

Avtal

Data Ductus ingår avtal med danska Nuuday gällande support och konfiguration av en ny plattform för nätverksautomation. Länk.

Forsen tilldelas ett nytt uppdrag i den första fasen av ABB:s Robotics Campus som planeras att byggas i Västerås. Projektet pågår till 2026. Länk.

Norconsult Sverige ska i rollen som generalkonsult samordna  funktioner, teknik, ekonomi och handlingar när Lundenskolan i Göteborg byggs om. Länk.

Bjerking tecknar fyraårigt ramavtal med Göteborgs stad rörande trafikreglering. Länk.

AFRY agerar projektör för ett stadsutvecklingsprojekt i Prag, på uppdrag av Crestyl Group. Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

AI – ett stundande skifte inom det juniora konsultyrket

Lunicore Måns

Artificiell intelligens (AI) omvandlar yrkeslandskapet, inklusive konsultbranschen. För juniora konsulter innebär detta både utmaningar och möjligheter. I denna artikel utforskar vi hur AI påverkar juniora positioner i konsultyrket och hur nykomlingar kan navigera i denna förändrade miljö.

Läs mer.

Konsultpodden live i Linköping

Konsultpodden är konsultbranschens största podd. Nu kommer poddgänget till GoTo 10 för att göra en livepodd med Lena Miranda, vd på Linköping Science Park. Under eftermiddagen ska entreprenörskap, framtid, innovation och scaleups diskuteras. Efter inspelningen blir det afterwork och paneldebatt där diskussionen fortsätter, med bland andra Lena Miranda. Vi bjuder på dricka och tilltugg i Goto 10:s härliga lokaler.

Läs mer.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev