Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Därför är konsultbolagen efter inom digitalisering

Vecka 2021-24

Hej!

Trots att många konsultföretag hjälper sina kunder inom digitalisering är den digitala mognaden fortsatt låg hos svenska konsultbolag. Antalet medarbetare inom konsultbolag som arbetar med att digitalisera sin egen affär är få. Affärsmodellerna är i stort sett detsamma och bolagen ser inte digitala skalfördelar med att använda automation och AI i leveranserna. Detta visar årets undersökning av ”Den digitala mognaden i Professionell Services-branschen 2021”, genomförd av Digital Engine och Cinode.

Missade du webbinariet där vi gick igenom resultatet tillsammans med analys och insikter av digitaliseringen i branschen finns det en ny chans att ladda ner det här.

Denna vecka är vi även otroligt stolta över att presentera Cinodes avtal med Omegapoint Group inom Skills Management, CRM och beläggningsplanering.


Du har väl inte missat alla konsultuppdrag på Cinode Market? Och ännu fler uppdrag hittar du genom att registrera dig gratis på Cinode Network. Passa även på att testa övriga produkter från Cinode i 14 dagar.


Registrera er här!
Rapporter

Knightec hade en organisk tillväxt på 11 procent under årets första fem månader. Omsättningen landade på 365 MSEK. Lönsamheten låg på 13 procent. Bolaget har anställt 180 medarbetare sedan årsskiftet och är nu 800 totalt. Länk.


Förvärv/Etableringar/Neddragningar

Pearl Group i Norge förvärvar Zuite Business Consulting som har 60 medarbetare på sina kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Enfo säljer därmed sin minoritetsandel på 30 procent i det förvärvade bolaget. Länk.

Etteplan förvärvar den polska mjukvaruutvecklaren Skyrise.tech som grundades 2008 och har idag omkring 80 medarbetare i Katowice och Gdansk. Länk.

Norconsult förvärvar KMV forum, med 12 medarbetare som har spetskompetens inom kulturmiljö. Länk.

KPMG lanserar underkonsultnätverket Onsite Executives med interimchefer inom HR och finans. Idag består bolaget av totalt 50 konsulter i Stockholm, Göteborg och Malmö men fylls nu på med ett underkonsultnätverk av interimschefer inom HR och Finans. Pontus Billenman leder satsningen.. Länk.

B3 Consulting Group slår samman sina bolag B3 Nuway och B3 Third Base till det nya bolaget B3 Skilled som totalt består av 60 systemutvecklare i Skåne. Länk.

Sopra Steria flyttar Östersundskontoret till större lokaler och etablerar samtidigt det nya verksamhetsområdet Data & Analytics. Länk.

Sweco startar arkitektverksamhet i Luleå för att vara lokalt förankrad när kommuner och städer ställer om till en cirkulär ekonomi. Länk.

Ettteplan övertar verksamhet inom Stora Ensos dotterbolag Efor Oy, i samband med nedläggningen av massa- och pappersproduktionen vid Veitsiluoto-anläggningen i Finland. Som högst kommer 21 Efora-projektledare och projektingenjörer att övergå till Etteplan. Länk.


Medarbetare

inUse, som sedan 2017 är en del av AFRY, rekryterar David Dinka för rollen som ny Head of inUse. David var tidigare Director of Business Design inom bolaget. Länk.

Logic IT presenterar Sebastian Lindström som ny vd. Han tar över rollen från grundaren Fredrik Pürkner, som fortsätter arbeta inom bolaget, men nu med fokus på strategiska frågor inom sälj och marknad. Sebastian har tidigare varit CIO på Lernia. Länk.

FAST2 välkomnar Charlie Nordenstjerna som ny vd. Nuvarande vd:n Kristin Berg lämnar på egen begäran. Charlie var tidigare försäljnings- och produktchef inom företaget. Länk.

System Verification tillsätter Sabina Engdahl som Digital Marketing Officer. Sabina har lång erfarenhet av digital marknadsföring och kommer närmast från en rådgivningstjänst på kommunikationsbyrån Resultify. Länk.


Partnerskap/Samarbeten

Forefront Consulting har av Microsoft utsetts till avancerad partner inom förändringsledning. Länk.

Techlove inleder samarbete med JS Security Technologies Group i syfte att stärka JS Securitys utvecklingsavdelning. Länk.

HiQ ingår partnerskap med molntjänstleverantören City Network och stärker sin it-infrastruktur med den publika molntjänsten City Cloud samt Compliant Cloud. Länk.


Avtal/Uppdrag

Iver hjälper Värmdö kommun inom it-drift. Avtalet gäller under tre år med möjlig förlängning på ytterligare ett år. Länk.

Kvadrat tecknar ramavtal med Tekniska verken i Linköping AB. Avtalet omfattar systemutvecklingstjänster och gäller under tre år med möjlighet till tre förlängningar om ett år vardera. Länk.

Atea har med blockkedjeteknik hjälpt Helsingborgs stad att spåra torskens väg från hav till bord. Länk.

Consid utvecklar hemmarfixarjätten Julas nya intranät med plattformen Sitevision som grund. Länk.

Sogeti vinner Trafikverkets nya ramavtalsupphandling gällande it-tjänster för applikationsutveckling och applikationsförvaltning. Den totala inköpsvolymen uppgår som högst till 2,3 miljarder kronor över den maximala avtalstiden på sju år. Länk.

AFRY ingår avtal med Trafikverket gällande elektrifiering av järnvägssträckan Nässjö – Värnamo. Länk.


Övrigt

Konsultbolagets nyckel till pandemiframgång – satsa stort på hr-avdelningen. Artikel från IDG.Länk.

”Utbildningsministern förstår inte framtidens arbetsmarknad.”
För en tid sedan skickade techbranschen ett öppet brev till utbildningsminister Anna Ekström. Responsen var minst sagt sval, vilket är oroväckande för framtidens arbetsmarknad, skriver representanter för tech- och utbildningsbranschen på IDG Opinion. Länk.


Omegapoint Group tecknar avtal med Cinode inom Skills Management, CRM och beläggningsplanering

Omegapoint är specialistbolaget inom cybersäkerhet och säker digitalisering med över 400 konsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå och Uppsala. Nu tecknar de koncernavtal med Cinode inom Skills Management, cv-hantering, beläggning, CRM och matchning. Läs mer

Därför är konsultbolagen efter inom digitalisering

Trots att många konsultföretag hjälper sina kunder inom digitalisering är den digitala mognaden fortsatt låg hos svenska Professional Services -företag. Den mest bidragande orsaken till detta är, enligt bolagen själva, att de saknar ”pains” för att behöva förändras med hjälp av digitalisering.
Läs mer

Hitta ditt nästa konsultuppdrag på Cinode Market

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är market_cinode_socialmedia.png

Läs mer

Alla nyhetsbrev