Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Så snabbt växer Consid och Etteplan

Vecka 32 (2022)

Hej!

Denna vecka är nyhetsbrevet betydligt kortare jämfört med förra veckans längre sammanfattning från sommaren. Missade du den så finns den tillgänglig här.

När lön och förmåner utgör en hygienfaktor är det de företag som erbjuder en djupare mening och ett syfte som rimmar väl med de personliga värderingarna hos framtida kollegor som blir vinnare.

Olle Rydqvist, vd för vår samarbetspartner PE Accounting, gästbloggar om hur hållbarhet blir allt viktigare för att vinna rekryteringar.

Allt gott, 
/Mattias Loxi

Rapporter

Etteplan växte med 18,9 procent under det andra kvartalet.Rörelsemarginalen landande på 7,6 (9,0) procent och EBITA på 9,1 (10,4) procent. Ökade kostnader för medarbetare, utbildning och resor påverkar marginalen. Efterfrågan uppges vara god men varierande där vissa kunder drar ner investeringarna till följd av inflationen. Bolaget har, efter rapportperioden, nu fler än 4000 medarbetare. Länk.

Consid växte med 37 procent under första halvåret och omsatte 1057 MSEK, med en marginal om 12,7 procent. Bolaget har rekryterat 350 medarbetare under perioden och har nu passerat 1500 medarbetare. Hösten ser positiv ut och bolaget har inte sett tendenser till avmattning. Länk.

Förvärv

Etteplan förvärvar 20 procent av det svenska startup-företaget Ekkono Solutions, som utvecklar maskininlärning och artificiell intelligens. Länk.

CIMON, där Avalon Innovation ingår, har lämnat ett offentligt uppköpserbjudande på TC TECH om 106 MSEK. TC TECH har utvecklat ett system för tillverkning av avancerade
plastdetaljer med nanostrukturmönster. Avalon Innovation kommer genom förvärvet att bistå med den fortsatta utvecklingen. Länk.

Medarbetare

Flowfactory stärker styrelsen med Fredrik vom Hofe. Han kommer närmast från IFS och rollen som Group Senior Vice President med ansvar för Corporate & Business Development. Han har tidigare även haft ledande befattningar på Cap Gemini Ernst & Young, Framfab, Ericsson och ASEA Brown Boveri. Idag är han investerare, styrelseledamot och rådgivare till private equity-bolag. Länk.

Wise Group presenterar Michael Stenman som ny CIO samt medlem i koncernens ledningsgrupp. Han har de tre senaste åren varit ”Head of Digital Business Solutions” hos Newsec och arbetade dessförinnan i olika roller inom Sweco, senast som ”Head of Business IT-Solutions”. Länk.

Conscia rekryterar Jeanette Strömbland som HR Manager. Jeanette kommer närmast från rollen som HR Business Partner på Rejlers. Länk.

Avtal/Uppdrag

Consid har utvecklat ett nytt intranät skapat i Microsoft 365 på uppdrag av Tidaholms kommun. Länk.

Norconsult tilldelas ett tredje ramavtal med Svenska kraftnät. Det nya treåriga avtalet avser konstruktion, med möjlig förlängning i ytterligare fem år. Länk.

Netgain, en del av CombinedX,har tillsammans med Atea tecknat ett flerårig avtal med Svenska Kraftnät för att digitalisera och automatisera organisationens ärendehanteringssystem. Länk.

Norconsults spår- och järnvägsteam har vunnit tre nya uppdrag inom utredning; åtgärdsvalsstudie om Emmaboda bangård, en ny gränskontrollplats i Malmö närområde samt nytt stickspår i Jonsered. Länk.

Övrigt

Regent instiftar priset 50-50 för att uppmuntra till en mer jämställd it-bransch. Priset, på 30 000, går till personer som i det stora eller lilla bidragit till att göra it-branschen mer jämställd. Nomineringen är öppen till och med 21:a augusti. Länk.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Guide: 77 Tips – så lyckas du med SKILLS MANAGEMENT i ditt konsultföretag

Ladda ner gratis!

Ladda ner gratis: Den digitala mognaden i Professional Services branschen 2022

Analys, resultat och insikter om den digitala mognaden i konsultbranschen.

Ladda ner gratis!

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev