Konsultbolagen som placerar sig i topp på Karriärbarometern

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Hej!

”Alla är giggare fast de vet inte om det”. I Konsultpodden pratar vi med konsult- och giggexperten Marianne Olsson om utmaningar och möjligheter inom kompetensförsörjning när samhället förändras och allt fler blir konsulter/giggare. 

Hur är konsultyrket idag och hur kommer det förändras? Marcus Landin, konsult på Cygate beskriver sin vardag och sina tankar om yrket.

Allt gott, 
/Mattias Loxi

Förvärv/Etableringar/Neddragningar

Transcendent Group gör nu nyemission i samband med att bolaget ska noteras på Nasdaq First North Premier den 22 oktober. Bolaget värderas till 170 MSEK pre-money och omsatte förra året 180 MSEK. Målet är att växa med 30 procent per år och nå en omsättning på 1,2 miljarder till 2025. Länk.

Vinnergi är det nya namnet efter att de två konsultbolagen We Consulting och Ikkab gått samman. Länk.

House of Test etablerar sig i Göteborg. Inför lanseringen i Göteborg har bolaget rekryterat Fredrik Almén, med lång erfarenhet inom test. Länk.

Be Better Online och Helloy är två digitala marknadsföringsbyråer som gått samman, under namnet Be Better Online. Länk.

Fujitsu lanserar startup-program i Europa, med syftet att möjliggöra ökad innovationstakt för kunder och snabbare skalbarhet för utvecklare. Länk.

Rejlers förvärv från Neste Engineering Solutions är nu slutfört. De förvärvade enheterna består av 330 anställda i Finland, Sverige samt Förenade Arabemiraten. På årsbasis omsätter de förvärvade enheterna ca 35 MEUR (varav ca 25 MEUR i Finland) med en rörelsemarginal (EBITA) om cirka 10 procent. Länk.

Mats & Arne Arkitektbyrå, som förvärvades tidigare i år, ändrar namn till PE. Bolaget har verksamhet i Göteborg och Stenungsund. Länk.

Medarbetare

Fujitsu meddelar att Jonas Brandén har utsetts till ny vd för Fujitsu Sverige samt till ny Skandinavienchef för bolaget. Jonas var senast försäljningsdirektör på Fujitsu Sverige, men har agerat som tillförordnad vd sedan april 2019. Länk.

Time People Group rekryterar Kristina Helmstein som ny vd för QTEMA. Kristina efterträder Anita Roll som fortsättningsvis utvecklar Time People Group i en strategisk och rådgivande roll. Kristina kommer närmast från en ledande roll inom H&M och har dessförinnan haft olika ledarroller inom CGI. Länk.

Xenit rekryterar Carl Ekener som ny HR-chef. Carl var senast HR-chef på Candidator (numera Iver). Länk.

Alten meddelar att Anders Persson utses till ny vd för ALTEN Sverige. Han tar samtidigt även över som vd för ALTEN Danmark. Anders var senast divisionschef på ALTEN Sverige. Han efterträder Martin Segerström som istället blir Development Director Northern inom ALTEN Group. Länk.

Sweco välkomnar Stefan Bergmark som ny vd för bolagets verksamhet inom it för samhällsutveckling, med omkring 240 medarbetare i Sverige. Stefan har över 20 års erfarenhet av ledande befattningar, bland annat som vd, CIO och affärsområdesansvarig inom olika branscher. Länk.

Partnerskap

Pulsen Production ingår partneravtal med it-distributören Arrow ECS Sweden. Samarbetet omfattar utbildning, marknadsaktiviteter och produktspecialister inom Pulsens tjänsteområden server, kommunikation och workplace. Länk.

Combitech och RUAG Space ingår samarbetsavtal gällande resurser samt kompetensutveckling inom utvecklingsområdet. Länk.

OneAcademy och KeyMan etablerar ett samarbete för nya uppdrag samt arbeten för konsulter och studenter examinerade inom inköp, upphandling och supply chain. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

ÅF (2:a), Sweco (5:a), WSP (9:a) samt Mckinsey (10:a) är några av de konsultbolag som placerar sig bäst bland civilingenjörerna på årets Karriärbarometer från Universum. Bland it-studenterna återfinns Knowit (17:e), CGI (18:e) och Capgemini (34:a). Det blir allt viktigare med hållbarhetstänk, jämställdhet samt fokus på CSR för talangerna när de väljer arbetsgivare.  Länk.

Tyréns medarbetare och geotekniker Anders Prästings har utnämnts till doktor i geoteknik. Länk.

WSPs medarbetare Helena Klintström är nominerad till Årets person inom hållbar stadsutveckling. Helena är ansvarig för hållbar stadsutveckling inom bolaget.Länk.

Move Management delar för tredje året i rad ut Move Passionship. 2019 års stipendiat är Malmöbaserade konstnären Niki Cervin. Länk.

Avtal/Uppdrag

Visolit tecknar ett fyraårigt avtal med Partille kommun gällande it-infrastruktur. Avtalet är värt omkring 11,5 MSEK. Länk.

Cloud Nine har hjälpt designföretaget Bemz att lansera en ny global e-handelssajt. Länk.

Norconsult projekterar den kommunala infrastrukturen i delar av Barkarbystaden tillsammans med Skanska. Länk.

Sweco ska gestalta och projektera Bollnäs nya resecentrum. Uppdraget omfattar både den nya dockningsstationen och omkringliggande mark med gång- och cykelvägar, parkeringar, bussangöringar samt entrétorg. Länk.

Consid har fått i uppdrag att lansera en ny webbplats till Halmstad Energi & Miljö. Länk.

Prevas blir sponsor till inkubatorn SmiLe Incubator. Länk.

Projektengagemang har tilldelats ramavtal med Västfastigheter, gällande konsulttjänster inom byggkonstruktion inklusive geoteknik. Avtalet sträcker sig över minst två år med start 2020. Länk.

WSPs landskapsarkitekt Ida Mangsbo ska med isjärn och motorsåg som verktyg samt i en temperatur på –5 grader skapa ett av hotellrummen på årets ishotell i Jukkasjärvi. Länk.

Norconsult ska upprusta Bergslagsbanan på sträckan Gävle-Storvik för en framtida ökad kapacitet. Länk.

Norconsult har även fått utökat förtroende på Kust till kust-banan för Trafikverket. Samarbetet utökas med digital specialistkompetens inom trafikanalys. Länk.

Övrigt

Berotec och ​Ingenjörsjobb lanserar Gig-skola för ingenjörer. Syftet är att utbilda ingenjörer i alternativa karriärvägar och de möjligheter som ges genom den växande gig-ekonomin. Länk.

Tieto ansluter sig till initiativet och alliansen, GENIVI Alliance, för att påskynda digital cockpitutveckling och framtida fordons- samt mjukvaruarkitektur. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
http://www.cinode.com/veckans-konsultnyheter/2019-40/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

”Alla är giggare fast de vet inte om det”

I Konsultpodden pratar vi med konsult- och giggexperten Marianne Olsson om samhällsförändringen av att allt fler blir konsulter/giggare. Utmaningar och möjligheter! Läs mer.Konsultyrket idag

Det är måndagsmorgon och klockan är strax efter åtta. Jag sitter med dagens andra kopp kaffe och går igenom föregående vecka. Genomförda och pågående arbetsuppgifter, det jag inte hunnit med samt nya uppgifter som tillkommit. Tittar i min kalender för kommande arbetsvecka och konstaterar att den redan är fullbokad. När jag pratar med mina kollegor i branschen framkommer det att läget är detsamma även för dem. Läs mer.

”Uppdrags- och beläggningshanteringen gör oss snabbare och mer proaktiva”

Se vad konsultbolagen säger om Cinode. Länk.

Cinode på 1 minut!

Nyfiken på Cinode och se hur ni också kan effektivisera er konsultaffär! Se videon!

Läs tidigare konsultnyheter