Konsultmannaskap & konsten att avveckla sig själv

Fokusera på att avveckla dig själv från uppdraget. Och se till att du blir klar.” Gästar gör Urban Gjers, managementkonsult som fortsätter konsulta även efter pensionsåldern. Dessutom kommer Elin Richarz, krisexpert som vi kommer följa under våren.

(mer…)

Sigma IT blir Nexer

Klassiska Sigma IT med 1500 medarbetare byter nu varumärke till Nexer. Vi kontaktade vd Lars Kry för att höra mer om vad som ligger bakom bytet och hur de ser på bolagets fortsatta utveckling.

(mer…)

Har du koll på dina viktigaste kompetenser?

Vi har gjort jobbet åt dig och tagit fram 8 tips för hur du får koll på dina viktigaste kompetenser och tillgångar inom företaget. Fokusera på att visa er kompetens, både internt och externt. Var stolta över den och era medarbetare!

(mer…)

Att prioritera – kunden vs familjen

Konsultpodden är tillbaka! Denna gång med två helt nya punkter -”Trendspaningen” och ”Konsultdilemmat”. Vi diskuterar livspusslet vs konsultlivet med bland annat Josefine Berglund från Frontit.

(mer…)

Snabb tillgång till extern kompetens avgörande för er tillväxt

Kundernas krav på att snabbt få rätt kompetens vid rätt tidpunkt blir avgörande för att vinna affären. Att enbart förlita sig på er egen leveransförmåga gör att ni missar affärsmöjligheter. Nyttja istället nya digitala möjligheter för att ENKELT och SNABBT hitta rätt extern kompetens.

(mer…)

Klimatåret 2021 för konsulter

Vår uppgift som konsulter är att vara steget före uppdragsgivaren. Vi ska veta vad som är viktigt, när det sker och vad konsekvenserna blir. I takt med att klimatfrågans betydelse ökar – bortsett från corona var den störst i media 2020 – ökar också förväntningarna på vad vi ska kunna. Här delar Swecos hållbarhetschef Mattias Goldmann med sig av de viktigaste händelserna under året.

(mer…)

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.