Kunder

Stora som små företag älskar Cinode!

Visa alla

With a clear overview of all of our internal skills and ambitions, we can work in a closer and more engaged way towards individual growth.

Centigo

Centigo är ett av Sveriges största managementkonsultföretag. De är experter på affärskritisk och tvärfunktionell förändring inom en rad olika områden.

Med hjälp av Cinode har de förbättrat den totala transparensen inom organisationen och fått en tydlig översikt över deras kompetensinventering och bemanningssituation

bild på fredrik från forefront under ett business case med Cinode

Uppdrags- och beläggningshanteringen gör oss snabbare och mer proaktiva.

Forefront

Forefront Consulting är ett av Sveriges snabbast växande konsultbolag. På bara några år har de helt organiskt gått från 100 till över 400 medarbetare! Cinode samlar och gör hela processen från kandidatansökan till belagd konsult snabb och effektiv. Samtidigt får de översikten och det strategiska stöd för att fortsätta växa.

Cinode har digitaliserat våra processer och på så sätt gjort oss effektivare.

Xlent

XLENT med 500 medarbetare på 14 orter har vuxit med 15-20 procent med god lönsamhet de senaste åren. Cinode har bidragit till den utvecklingen.

Tack vare Cinode har XLENT idag ett snabbt och strömlinjeformat sätt att skapa attraktiva konsultprofiler och ett enhetligt sätt att beräkna beläggning, både på enhetsnivå och för hela företaget.

Nitor

Cinode är den bästa lösningen på marknaden för konsultbolag.

Nitor 2

– Cinode passar utmärkt för konsultbolag och är den bästa lösningen vi har sett. Vi gillar även att plattformen är skalbar samtidigt som vi på ett modernt sätt kan bygga vårt partnernätverk, säger Otto Manninen, försäljnings- och marknadschef på Nitor.

Läs mer om hur Cinode har hjälpt Nitor..

Omegapoint allocation and utilization

"Information at your fingertips - keeping everybody up to date on the current allocation and sales position."

Omegapoint.

Hur arbetar ni med beläggningen i ert konsultbolag? Excel? Snabbväxande cybersecurity specialisten Omegapoint förklarar varför dom gick över till Cinode för att strukturera sin beläggning.
Läs mer och se video hur beläggningsfunktionen funkar i Cinode.

Betydligt effektivare matchning både internt och med våra partners

Nexer

"Medarbetarna och deras kompetenser är vårt viktigaste värde. Med Cinode synliggör vi all vår kunskap internt, vilket effektiviserar vår affär samtidigt som vi bygger engagemang inom bolaget. Nu kan vi snabbt skapa professionella konsultprofiler, matcha uppdrag och arbeta effektivt med våra partners. Det medför att vi kan tillföra ännu större värde till våra kunder."

Lars Kry, vd Nexer - läs mer

För mig är Cinode allt jag behöver!

Agreat

Agreat, konsultföretaget med snabbast omsättningstillväxt i Konsultkollen 2019 delar framgångstipsen! Att starta ett konsultföretag idag är måhända enkelt, men att få det att växa snabbt och även vara lönsamt är desto svårare. Ska tillväxten ske organiskt så gäller det verkligen att veta vad man gör för att lyckas stå ut från mängden.

Otroligt smart kompetensmatris.

Berotec

Berotec är ett gig-företag med över 250 experter inom teknik, it och ledarskap. Med Cinode har de fått ordning på kompetenser, konsultprofiler och rekryteringen. De har också fått ett verktyg för att presentera sin kompetens och medarbetare både internt och externt.

Kompetensinventeringen i Cinode hjälper Berotec tidigt identifiera eventuella utmaningar i leveranser och möjliggör satsningar på utbildning eller rekrytering i rätt tid.

There will always be a need to finding the right resource extremely fast!

För konsulter är det en utmaning att inventera och uppdatera sin kompetens samt på ett enkelt sätt presentera den attraktivt i säljsituationer för att vinna nya uppdrag. Som säljansvarig behöver du svara direkt för att vinna affären och kunna se vem som kan hantera leveransen.

Lyssna på hur den erfarne managementkonsulten Sebastian Lind, som arbetat både globalt, inom Norden och som konsult, använder Cinode för att förenkla sin vardag.

Enklare och roligare för alla.

Softronic

Våra medarbetare uppskattar det sociala och att de får inblick i verksamheten. Tillgänglig information av uppdrag och beläggning ger oss kontroll. Kompetensinventeringen, sök-funktionen och den smidiga paketeringen gör att vi sparar tid!

Vi är mycket nöjda med Cinode. Implementationen har gått smidigt och vi ser redan resultat i form av att vi får fram fler tänkbara individer när vi bemannar våra projekt.

Kompetenser och affärer i en helhet!

Knowit

Med Cinode vidareutvecklar vi vårt digitaliserade arbetssätt för att hantera våra kompetenser och cv:n. Genom att strukturera och synliggöra våra kompetenser skapar vi bättre förutsättningar för samverkan och tillväxt inom vår nätverksorienterade organisation

Tillsammans med Cinode vidareutvecklar vi nu våra verktyg för att hantera och träffsäkert presentera koncernens förmågor, något som stärker vårt varumärke ytterligare. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla partnerskapet med Cinode

Cinode Partner Forefront Accelerate Case

Vi får många fler svar än tidigare

Accelerate

Forefront Accelerate, som idag har omkring 150 konsulter ute på uppdrag, gick från Excel till Cinode för att hantera sitt partnernätverk och nå dem med relevanta uppdragsförfrågningar.

Resultatet? De har nu många fler underkonsulter och partners, och får betydligt fler relevanta svar på förfrågningar, vilket i sin tur leder till fler affärsmöjligheter.

Vi sparar tid!

System verification

Cinode effektiviserar vår interna process för kompetens- och medarbetarhantering. Vi presenterar snabbare rätt profiler för våra kunder. Det är en stor tidsvinst, inte minst eftersom vi deltar i många upphandlingar. Dessutom uppskattar kunderna våra snygga cv:n. Det är ett lyft helt enkelt.

Det märks att verktyget är gjort av konsulter för konsulter.

Prevas

Cinode är ett modernt säljverktyg som även stödjer vår employer branding. Det märks att verktyget är gjort av konsulter för konsulter, till skillnad från vår tidigare lösning. Sökbarheten, kompetensinventeringen och möjligheten att skapa kundanpassade cv:n förenklar vår vardag.

Våra konsulter är väldigt positiva. De gillar framförallt att det är intuitivt och enkelt att komma igång med Cinode. Den enkla kompetenssökningen underlättar att hitta kollegor och förbättrar den interna kommunikationen inom bolaget. Vi har fått en närmare kontakt med våra fantastiska kollegor i Danmark.

Bättre ordning och matchning mot kompetenser

B3

Nu har vi ett kompetenskonto per konsult som vi anpassar till säljande konsultprofiler för varje uppdrag. Med Cinode har vi fått bättre ordning och lättare att matcha kompetens mot ett uppdrag.

Snabbare och bättre matchning mellan våra kunduppdrag och medarbetares kompetenser.

Human IT

Vi skapar nu förutsättningar för att öka försäljningen ytterligare genom en snabbare och bättre matchning mellan våra kunduppdrag och medarbetares kompetenser.

Cinode flätar samman våra flöden kring rekrytering, kompetensutveckling och sälj – vi ser stor potential i att samla helheten. Vårt mål är att jobba långsiktigt med konsulternas kompetensutveckling och samtidigt kunna agera snabbt på affärsmöjligheter och detta stödjer Cinode.

All information samlad.

Sofigate

Cinode ger oss alla tillgång till all information mycket snabbt och enkelt – vi ser stor potential i att samla helheten i ett gemensamt flöde.
Med tjänsten ökar delaktigheten för våra medarbetare. Jag gillar specifikt beläggningsöversikterna som direkt synliggör vår tillgänglighet tillsammans med våra framtida affärsmöjligheter.”

Att ha allt samlat i molnet är oslagbart.

M4

”Cinode hjälper oss att spara mycket tid. Ledningsgruppen har all information ett knapptryck bort, som vid uppföljning på veckomöten eller för strategisk planering. Förmågan att snabbt matcha rätt konsult mot rätt uppdrag är en av våra framgångsfaktorer och vi räknar med att den digitalisering Cinode möjliggör hjälper oss att nå våra tillväxtmål.

Med Cinode sparar vi väldigt mycket tid och får ett proffsigt resultat. Vi kan samla, söka och paketera våra konsulters kompetens och matcha mot deras tillgänglighet. Att ha allt samlat i molnet är oslagbart”

Cinode är först på marknaden med en produkt utvecklad för att möta de unika behov konsultföretag har.

Fraktio

”Vi har en lång historia av att utveckla några av de mest krävande mjukvaruprodukterna och tjänsterna på nätet. Att organisera våra team och samtidigt växa vårt företag har varit en kombination av manuellt arbete, planering och kalkylblad – jag skojar inte! Cinode är först på marknaden med en produkt utvecklad för att möta de unika behov konsultföretag har. Cinodes produktvision är anpassad till vår vision.

Cinode erbjuder ett sätt att hantera och visualisera vad våra konsulter gör. Individer kan enkelt planera sitt arbete, presentera sina färdigheter och status gentemot andra istället för en central och kryptisk excelbladscirkus.

”Högre beläggningsgrad, effektivare styrning och ökad lönsamhet”

Conoa

"Cinode är mitt dagliga verktyg. Det är där jag har koll på ”pipelinen framåt”, tillsammans med beläggningen. Det gör att vi snabbt kan välja rätt uppdrag till rätt konsult. Med Cinode har vi fått högre beläggningsgrad och effektivare styrning.

Jag gillar att vi får översikt av hur det går samtidigt som vi har all data tillgänglig och kan få fram prognoser som gör att vi fattar rätt beslut. Styrning och översikt är a och o i ett konsultföretag. Cinode bidrar till både högre tillväxt och ökad lönsamhet."

Läs hela intervjun med Pär

CAG

”Nu digitaliserar vi kompetenshantering i hela koncernen vilket ger C.A.G möjlighet att agera snabbare på affärsmöjligheter och upphandlingar. Cinode är ett smidigt och lättåtkomligt verktyg för våra medarbetare och ledare. Med det får vi en bra överblick över våra kompetenser och professionella och attraktiva CV:n”

Vi strävar alltid efter att hitta uppdrag som känns meningsfulla för medarbetarnas utveckling.

Vincit

Det är viktigt att medarbetarna inte bara slumpmässigt blir tilldelade ett projekt. På Vincit strävar vi alltid efter att hitta uppdrag som känns meningsfulla för deras personliga utveckling.

För att förbättra vår matchningsprocess valde vi Cinode. Nu får vi inte bara information om projekten och medarbetarnas kompetenser utan vi synliggör även:

💎 medarbetarnas personliga mål
💎 kompetensutvecklingsplaner
💎 vilka slags projekt våra medarbetare vill arbeta inom

Att börja använda ett nytt verktyg kan vara en tidskrävande process. Men när vi stärker våra talangers möjligheter att matchas mot rätt projekt boostar vi samtidigt medarbetarupplevelsen inom bolaget. Det är alltid värt att arbeta för.

Läs mer om hur Vincit använder Cinode för att utveckla sina kompetenser.

Loved by
our users.

Robert Eliasson

Area Manager, Production Development Enterprise(> 1000 emp.)

"One system to rule them all"

Made by consultants for consultants, Cinode products are developed as an answer to our specific needs, processes and business.

The CV system makes our daily work more accessible and creates better business.

Margit Matsson

CEO, Small business (>50 employees)

With Cinode, we meet our customers with the right skills at the right time.

The system contributes to a transparent organization and to a reliable supplier and partner.

Cinode makes us more productive in our business and in our recruitment. We are faster and more efficient.

Henrik Brusewitz

Sales Director & Cofounder Mid-Market(51-1000 emp.)

"Great how Cinode combines resource allocations with Sales data"

What do you like best about Cinode?

By using the resource allocation and resource forecasting modules you get sales statistics like revenue forecast and utilization forecast out of the box, this has proven to be very powerful for us.

Vernisa Rejhan

Talent and Performance Manager Mid-Market(51-1000 emp.)

"Cinode gives great possibility to streamline competence"

Cinode has really managed to develop an end-to-end service working addressing competence.

It gathers, structures, and visualizes competence, making it possible to connect it to individual competence growth plans as well as a higher-level competence planning och overview.

Anders Franzén

Senior Partner, Mid-Market(51-1000 emp.)

Cinode helps XLENT make faster and better business

We chose Cinode many years ago due to our need for a standard tool regarding branding, keeping track and displaying our competencies.

Cinode had and still has a user-friendly user interface that is easy for us to use, which gives us the best tool to make faster and better business.

By using Cinode we, XLENT, can live up to our internal strategies and meet our customer's demands regarding speed and business precision.

Helena Torhage

CMO, Mid-Market(51-1000 emp.)

"Smooth CV management and great overview of skills"

Using Cinode gives us great support throughout our CV process and both stylish and customized CVs for every sales opportunity.

We have chosen to display our consultants on the website, which works incredibly smoothly. Cinode also helps us get an overview of all the knowledge we have internally.

It is very clear that Cinode has been developed with the consulting companies' needs in focus

Jami Sjöblom

Director, Sales and Partnerships Mid-Market(51-1000 emp.)

“Cinode is the best solution on the market for consulting companies”

What do you like best about Cinode?

Planner view that's used for staffing planning and customer information management regarding what are the stages of sales processes.

Lina Säfström

Staffing manager Enterprise (> 1000 emp.)

"Streamlining our processes regarding matching for customer requests and our utilization"

Cinode is a simple and user-friendly system, which gives us a good overview and an efficient matching process by being able to match with both employees, candidates and partners.

We can share all of our available consultant in different regions and countries all over the company, which can lead to more opportunities for our customers, and thus increase our hitrate and market share.

Mats Andersson

Co Founder / Co Owner / Sales Manager Mid-Market(51-1000 emp.)

"It is probably the best CRM for the consultant business you can find"

What do you like best about Cinode?

It is designed for the consultant business. It supports the full sales, recruitment, and skill management processes.

Andreas Wall

Strategic Sales Manager Mid-Market(51-1000 emp.)

Strong support in planning with a good visualization of booked and available employees and partners in an easy way.

The combination of easily visualizing the skills of all employees, partners together with a good overview of the deal pipeline and planning is strong. All in one platform.

Furthermore also a strong network of partners that are integrated where we have the ability to efficiently respond to deal requests as well as publish available expertise is strong.

Hugo Arkstedt

Business Development Manager, Small-Business(50 or fewer emp.)

What do you like best about Cinode?

The best part about Cinode is that everything I need is in one place; Creating and downloading (nice looking) resumes, overviewing the sales pipe and other classic CRM features as well as administrating / contacting our subcontractor-consultant network with new assignments.

Kom igång idag

Registrera er gratis för Cinode Network och få även möjlighet att starta din testperiod på 14 dagar med Skills, Business och Partner.

  • Ingen bindningstid.
  • Skräddarsydda lösningar.
  • API-stöd.