API/Integrationer

Integrera Cinode med era övriga system för en sömlös digitaliserad upplevelse. Cinode har färdiga kopplingar till bland annat kalendersync, AD, SSO, Zapier samt ett lättanvänt REST-API för oändliga möjligheter.

Lättanvänt REST API

Cinode har ett väl utbyggt REST API som gör det enkelt att bygga integrationer mot era andra verktyg och system. Koppla exempelvis ihop Cinode med er webbsida, chatt-klient, ekonomi- eller tidrapporteringssystem.

Dokumentation

Active Directory och SSO

Med koppling till ert AD med User Provisioning blir det enkelt att lägga till och ta bort användare, styra rättigheter samt inloggningsuppgifter. SSO (Single-Sign-On) gör att era användare bara behöver logga in en gång för att nå samtliga sina system utan att tänka på nya lösenord.

Integrerad kalendersynk

Cinode har färdiga integrationer till alla större kalenderplattformar såsom Microsoft Office 365, Microsoft Exchange, Outlook.com samt Google Calendar. Aktiveringen görs med några klick. Kalendersynkroniseringen är två-vägs, det vill säga oavsett om du skapar mötesbokningen via Cinode eller via din vanliga kalender ser du bokningen på båda ställena.

Tusentals färdiga integrationer

Med integrationsmotorn Zapier kan du koppla samman Cinode med tusentals externa applikationer, alltifrån Mailchimp, Gmail, Slack, Teams till andra CRM. Integrationer skriptas enkelt via Zapier.

Cinode har även färdiga integrationer till andra plattformar och system. Bland annat PE Accounting. Kontakta oss för att veta mer.

Inspiration från våra kunder!

Castra - automatiserat end-to-end flöde från lead till fakturerad kund genom integrationen med PE Accounting
"Cinode och PE Accounting är viktiga pusselbitar i vår tillväxtresa. Plattformarna gör oss mer effektiva och snabbfotade.

Genom att vi nu även har varit med och integrerat Cinode med PE Accounting har vi en digitaliserad och automatiserad process - från presenterat cv till fakturerad kund. Vi sparar tid och undviker fel vilket leder till bättre lönsamhet helt enkelt."

Elin Toft, VD på Castra Group.
Semcon - Skapar avtal som automatiskt skickas för signering till nya underkonsulter.
”I Cinode arbetar vi med vårt nätverk av underkonsulter. I plattformen finns också en process för att gå från kandidat till accepterad underkonsult i Semcons nätverk.

En ny potentiell underkonsult kommer direkt in i vår pipeline i Cinode. Om kandidaten går vidare till det sista pipe-steget ”signering” skickas en Webhook till ”Node-RED” som initierar nästa process i Visma.

Ett avtal skapas och skickas till kandidaten i ett mail för signering. Det signade avtalet skickas sedan tillbaka till Node-RED och därefter till Cinode. Signerat avtal läggs på kandidaten och sedan konverterar vi den i Cinode till en underkonsult.”


- Kjell Brandes, Systemutvecklare, Semcon
Omegapoint - Skräddarsydda rapporter som mailas ut
“För att snabbt få översikt varje vecka på de konsulter vars uppdrag börjar ta slut skickas ett mail med information om kompetenser, drömuppdrag och tillgänglighet som en samlad lista till våra säljare och team leads.

Det ger oss bättre struktur, beläggning och ökad motivation.”

-Roger Bille, Sales Manager, Omegapoint
Transcendent Group - Visar stolt upp sina experter på webbsidan direkt från Cinode.
”Konsulternas kompetens utgör Transcendents Groups stora värde. Genom att använda API:et kan våra besökare på webbsidan leta efter konsulter och kompetenser inom bolaget. Varje konsult visas även upp som en egen sida. All information hämtas och hanteras i Cinode vilket gör det väldigt smidigt. 

Genom transparensen ser våra kunder vilken bredd och expertis vi besitter. Med vår öppna kultur attraherar vi fler kandidater vilket skapar stolthet i bolaget.”

- Lars Reidar Vold-Andersen, COO Transcendent Group
AddQ - Påminnelser i Slack när ett uppdrag håller på att ta slut.
”Genom att använda Cinodes API automatiserar vi påminnelser innan ett uppdrag tar slut. Vi hämtar information om nuvarande uppdragsroll, konsulten, det team konsulten tillhör samt vem som är säljansvarig för uppdraget.

Påminnelser skickas sedan ut vilket gör att vi blir ännu mer proaktiva i hanteringen av förlängningar och när det handlar om att hitta nya uppdrag till våra konsulter. I slutändan leder det till högre beläggningsgrad.”

– Rasmus Olsson, vd för ett av dotterbolagen i ADDQ
Fujitsu Sverige - Bygger prognoser med hjälp av data från Cinode.
”Cinode är vår masterkälla för kompetenser och beläggning. Tidrapportering sker i ett annat system. För att göra noggranna framtida prognoser tar vi ut data från Cinode, gällande bland annat grupper, medarbetare, beläggningsinfo samt frånvaro. Tillsammans med data från andra system kan vi räkna ut och även få en uppritad översiktsbild av prognosen framåt.

Vi tittar även på att ta in löpande historisk data för att göra ännu bättre prediktioner. Dessutom vill vi jämföra prognosen mot det faktiska utfallet.

API:et i Cinode är enkelt att komma igång med och dokumentationen är bra!”

Philip Nilsson, Consultant Manager, Fujitsu Sverige
Synkar Vainu genom Zapier med Cinode CRM för att snabbt skapa upp kunder med uppdaterad företagsinformation.
”När vi får in leads via marknadsföringen eller prospekterar nya tänkbara kunder till Cinode används Vainu för att hämta och skapa kundinformationen till CRM-delen av Cinode. Kopplingen är skapad genom integrationsplattformen Zapier. Det ger oss uppdaterad företagsdata och enklare prospektering direkt för våra säljare inne i Cinode.”

- Johan Haeger, Säljansvarig Cinode
Notifiera kollegor på Slack när ett nytt projekt skapas
Använder ni Slack (eller något annat chattprogram) i bolaget är det smart att koppla händelser från Cinode till en egen kanal. Detta gör ni enkelt via integrationsplattformen Zapier. När ni exempelvis skapar ett nytt projekt kan ni genom ett automatiskt meddelande smidigt informera samtliga i företaget om vad som händer.

Vill du också skapa denna integration? Kika på vår step-by-step-instruktion nedan;
https://support.cinode.com/en/articles/5698126-how-to-notify-your-colleagues-on-slack-when-a-new-project-is-added-via-zapier

Genom Zapier finns tusentals applikationer som enkelt går att koppla till Cinode!

”There will always be a need to finding the right resource extremely fast!”

Sebastian Lind

Hitta ditt nästa konsultuppdrag!

På Cinode Market publiceras nya förfrågningar dagligen.