API och Integrationer

Integrera Cinode med era system för en sömlös upplevelse. Cinode erbjuder kopplingar till kalender, mail, AD, SSO och många andra appar, samt ett användarvänligt REST-API för obegränsade möjligheter.

Koppla ihop Cinode med dina favoritsystem

Skapa automatiserade flöden som förenklar din arbetsdag och sparar dig tid.

Automatisera processer

Cinode gör det enkelt att automatisera genom att koppla Cinode till nästan vilken app som helst. Skapa triggers & synkronisera data mellan flera av dina system. Vi hjälper dig att komma igång!

Lättanvänt REST API

Cinode har ett REST API som gör det enkelt att bygga integrationer mot era andra system. Koppla exempelvis ihop Cinode med ert ekonomi- eller tidrapporteringssystem.

Dokumentation

Active Directory & SSO

Med koppling till ert AD med User Provisioning blir det enkelt att administrera användare, styra rättigheter & inloggningsuppgifter. SSO (Single-Sign-On) gör att era användare bara behöver logga in en gång för att nå samtliga system utan att tänka på flera lösenord.

Azure Active Directory

Google Sign In Services

Integrerad mail- och kalendersynk

Cinode har färdiga integrationer till alla större mail/kalender-plattformar, såsom Microsoft Office 365, Microsoft Exchange, Outlook.com samt Google Calendar. Aktiveringen gör du med några klick. Kalendersynkroniseringen är två-vägs, det vill säga oavsett om du skapar mötesbokningen via Cinode eller via din vanliga kalender ser du bokningen på båda ställena.

Google Workspaces

Microsoft Office

Tusentals färdiga integrationer genom Zapier

Med integrationsmotorn Zapier kan du koppla samman Cinode med tusentals externa applikationer, alltifrån Mailchimp, Gmail, Slack, Teams till andra CRM. Integrationer skriptas enkelt via Zapier.

Några av våra Integrationer

Inspiration från våra kunder!

Semcon - Skapar avtal som automatiskt skickas för signering till nya underkonsulter.
”I Cinode arbetar vi med vårt nätverk av underkonsulter. I plattformen finns också en process för att gå från kandidat till accepterad underkonsult i Semcons nätverk.

En ny potentiell underkonsult kommer direkt in i vår pipeline i Cinode. Om kandidaten går vidare till det sista pipe-steget ”signering” skickas en Webhook till ”Node-RED” som initierar nästa process i Visma.

Ett avtal skapas och skickas till kandidaten i ett mail för signering. Det signade avtalet skickas sedan tillbaka till Node-RED och därefter till Cinode. Signerat avtal läggs på kandidaten och sedan konverterar vi den i Cinode till en underkonsult.”


- Kjell Brandes, Systemutvecklare, Semcon
Omegapoint - Skräddarsydda rapporter som mailas ut
“För att snabbt få översikt varje vecka på de konsulter vars uppdrag börjar ta slut skickas ett mail med information om kompetenser, drömuppdrag och tillgänglighet som en samlad lista till våra säljare och team leads.

Det ger oss bättre struktur, beläggning och ökad motivation.”

-Roger Bille, Sales Manager, Omegapoint
Nexer - sömlös process från sälj, matchning och CV till vunnet uppdrag
- Cinode och Lime är våra dagliga verktyg för att sälja och leverera konsulttjänster till våra kunder. Plattformarna gör oss effektivare, snabbare och vi vinner fler uppdrag. Genom integrationen mellan verktygen har vi nu en sömlös process från sälj, matchning och CV till vunnet uppdrag.

- Vi gillar att integrationen är ”två-vägs”. Oavsett om du är säljare och främst arbetar i Lime eller är uppdragsansvarig och jobbar i Cinode får du all information om uppdraget i ditt dagliga verktyg.

Fredrik Sandin, IT Business Solutions Manager, på Nexer Group.
Basalt - integrerar Ungapped för e-postmarknadsföring och lead magnets
– Genom att integrera Ungapped med vårt CRM Cinode har vi skapat lead magnets, som gett oss värdefulla insikter och större effektivitet i det digitala leadsarbetet, säger Andreas Collin, marknadschef på Basalt.

Läs mer om integrationen med Ungapped.
Castra - automatiserat end-to-end flöde från lead till fakturerad kund
"Cinode och PE Accounting är viktiga pusselbitar i vår tillväxtresa. Plattformarna gör oss mer effektiva och snabbfotade.

Genom att vi nu även har varit med och integrerat Cinode med PE Accounting har vi en digitaliserad och automatiserad process - från presenterat cv till fakturerad kund. Vi sparar tid och undviker fel vilket leder till bättre lönsamhet helt enkelt."

Elin Toft, VD på Castra Group.
AddQ - Påminnelser i Slack när ett uppdrag håller på att ta slut.
”Genom att använda Cinodes API automatiserar vi påminnelser innan ett uppdrag tar slut. Vi hämtar information om nuvarande uppdragsroll, konsulten, det team konsulten tillhör samt vem som är säljansvarig för uppdraget.

Påminnelser skickas sedan ut vilket gör att vi blir ännu mer proaktiva i hanteringen av förlängningar och när det handlar om att hitta nya uppdrag till våra konsulter. I slutändan leder det till högre beläggningsgrad.”

– Rasmus Olsson, vd för ett av dotterbolagen i ADDQ
Fujitsu Sverige - Bygger prognoser med hjälp av data från Cinode.
”Cinode är vår masterkälla för kompetenser och beläggning. Tidrapportering sker i ett annat system. För att göra noggranna framtida prognoser tar vi ut data från Cinode, gällande bland annat grupper, medarbetare, beläggningsinfo samt frånvaro. Tillsammans med data från andra system kan vi räkna ut och även få en uppritad översiktsbild av prognosen framåt.

Vi tittar även på att ta in löpande historisk data för att göra ännu bättre prediktioner. Dessutom vill vi jämföra prognosen mot det faktiska utfallet.

API:et i Cinode är enkelt att komma igång med och dokumentationen är bra!”

Philip Nilsson, Consultant Manager, Fujitsu Sverige
GoToWork integrerar Cinode med Mailchimp för att automatiskt lägga till nya prenumeranter.
"När vi lägger till eller uppdaterar våra kundkontakter i Cinode skapas nu direkt en prenumerant i Mailchimp. Från Mailchimp skickar vi sedan ut nyhetsbrev eller bygger mailserier. Kopplingen är skapad via integrationsplattformen Zapier. Vi sparar tid och förbättrar vår interna process samtidigt som kommunikationen med våra kunder blir smidigare.”
Synkar Vainu genom Zapier med Cinode CRM för att snabbt skapa upp kunder med uppdaterad företagsinformation.
”När vi får in leads via marknadsföringen eller prospekterar nya tänkbara kunder till Cinode används Vainu för att hämta och skapa kundinformationen till CRM-delen av Cinode. Kopplingen är skapad genom integrationsplattformen Zapier. Det ger oss uppdaterad företagsdata och enklare prospektering direkt för våra säljare inne i Cinode.”

- Johan Haeger, Säljansvarig Cinode
Notifiera kollegor på Slack när ett nytt projekt skapas
Använder ni Slack (eller något annat chattprogram) i bolaget är det smart att koppla händelser från Cinode till en egen kanal. Detta gör ni enkelt via integrationsplattformen Zapier. När ni exempelvis skapar ett nytt projekt kan ni genom ett automatiskt meddelande smidigt informera samtliga i företaget om vad som händer.

Vill du också skapa denna integration? Kika på vår step-by-step-instruktion nedan;
https://support.cinode.com/en/articles/5698126-how-to-notify-your-colleagues-on-slack-when-a-new-project-is-added-via-zapier

Genom Zapier finns tusentals applikationer som enkelt går att koppla till Cinode!
Eeze Consulting - Synkar Kaspr med Cinode genom Zapier
"Kaspr är ett säljverktyg som kräver en del manuell arbete. Integrationen med Zapier gör att vi lägger färre timmar på administrativt arbete vilket möjliggör att vi hinner ringa fler säljsamtal. Genom att Cinode har en färdig integration till Zapier blir det mycket enklare för oss att få ihop hela vår process, oavsett vilka andra verktyg vi arbetar med."

- Vladimir Ruzic, Vd Eeze Consulting. Läs hela intervjun

”Cinode har digitaliserat våra processer och på så sätt gjort oss effektivare.”

Anders Franzén

XLENT Consulting Group