Konsultbyrån där människan står i fokus

januari 24, 2023 · Konsult, Skills Management

Skrivet av: Mattias Loxi

Eeze Consulting är konsultbyrån som sätter inkludering, mångfald och jämställdhet högst på agendan. Bolaget grundades 2016 och hjälper sina kunder att tillsätta rätt konsult inom ekonomi, marknad och HR, oberoende av kön, etnicitet, sexuell läggning eller bakgrund. Vi kontaktade vd:n Vladimir Ruzic för att höra mer om företaget men även hur de har integrerat Cinode med sina övriga verktyg.

Varför startade ni Eeze Consulting och vad tyckte ni saknades på den svenska marknaden?

– Vi startade Eeze Consulting eftersom att vi såg en lucka på marknaden när det gäller mångfaldstänk. Jämställdhet, mångfald och inkludering är grunden för hela vårt arbete. Dessa värdeord är även det viktigaste när vi rekryterar och prospekterar nya kandidater till våra kunder. Vi har också tillgång till en annan bank än de traditionella konsult- och rekryteringsbolagen, vilket våra kunder uppskattar, säger Vladimir Ruzic.

Stort fokus på inkludering

Mångfald och inkludering innebär många positiva effekter inom såväl innovation och ökad lönsamhet, som samarbete på arbetsplatsen. Dessutom står företag inför den stora utmaningen att lösa kompetensbristen. För att lyckas gäller det att ta tillvara all talang, samhället har helt enkelt inte råd att exkludera kompetens.

Samtidigt finns det dock mycket kvar att lära. Det råder fortfarande okunskap kring fördomsfri och inkluderande rekrytering. Marknaden måste inse dess sanna värde, menar Vladimir Ruzic.

– Det handlar om att få marknaden att förstå affärsnyttan med att ha ett inkluderande rekryteringstänk. Utbildning och framgångsrika exempel är viktigt för att öka kunskapen.

Effektiviserar arbetsprocesserna med Cinode

Att tillsätta rätt person till rätt roll är avgörande för att ett projekt ska gå att genomföra. Eeze Consulting har använt Cinode ett tag och även skalat upp användandet. Med Cinodes matchningsfunktion kan de ingående definiera roller i uppdraget. Det går att matcha mot medarbetare, kandidater, underkonsulter och partners, utifrån kompetens, ambition och tillgänglighet.

– Plattformen bidrar till en enorm effektivitet speciellt med funktioner, som exempelvis cv-redigering och matchningsfunktionen, säger Vladimir Ruzic.

Ni har nyligen integrerat Cinode med Kaspr genom integrationsplattformen Zapier. Vad är Kaspr och hur fungerar integrationen? Hur bidrar integrationen till ett effektivare arbetssätt?

– Kaspr är ett säljverktyg som kräver en del manuell arbete. Integrationen med Zapier gör att vi lägger färre timmar på administrativt arbete vilket möjliggör att vi hinner ringa fler säljsamtal. Genom att Cinode har en färdig integration till Zapier blir det mycket enklare för oss att få ihop hela vår process, oavsett vilka andra verktyg vi arbetar med. 

Slutligen vad har ni för mål under 2023? Vilka möjligheter respektive utmaningar ser ni?

– Under pågående inflation finns det alltid ett par sektorer som blomstrar. En av dessa sektorer råkar vara en stor kund till oss som vi tänker stärka samarbetet med, i hopp om att nå fler affärer. Utmaningar finns det gott om, allt ifrån att inte bli invaderade av främmande makter till det rådande ekonomiska läget vi har globalt. Oftast när man som kund vill hålla i sparbössan är konsulter en av de första sparpaketen, tyvärr. 

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg