Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

CGI Sverige gör nedskärningar och 6000 prenumeranter!

Hej!

Det är jätteroligt att vi nu har över 6000 prenumeranter, där merparten av konsultbranschens vd, säljchefer och konsultchefer återfinns! Plus konsulterna såklart. 🙂 Tack för all positiv feedback, det uppskattas mycket!

”Med Cinode sparar vi tid och blir mer konkurrenskraftiga”. Malin Tervahauta, CFO på Nitro Consulting med 100 specialister inom sprängning, berättar hur de har effektiviserat sitt arbetet genom Cinode. 

Smartare styrning inom offentlig sektor. Regeringen meddelade i budgetproppen för 2020 att ”Samhället ska byggas starkare för att ta itu med samhällsproblem”. Inom vilka områden kan vi konsulter bidra? Maria Johanson, CEO för Stretch Public, gästbloggar.

Kompetensbristen i Sverige har varit påtaglig och ofta behövs kompetens från utlandet för att lyckas leverera. Fastdev har på kort tid vuxit från 6 till 150 medarbetare, med tonvikten i Ryssland. Denna vecka intervjuar vi Mårten Wikforss för att lära oss mer om affärsmodeller, trender och hur det är att arbeta på den ryska marknaden. 

Missade ni vad som hände i konsultbranschen under september? Jag och min kollega Julia sammanfattar det viktigaste på en minut.

Allt gott, 
/Mattias Loxi

Förvärv/Etableringar/Neddragningar

CGI Sverige meddelar att 77 medarbetare måste lämna sin tjänst, till följd av bolagets nedskärningar. Detta på grund av dubbla roller efter Acando-köpet samt ändringar/digitaliseringar av processer. Länk.

Kvadrat Göteborg startar satsning inom HR-området genom nya bolaget Kvadrat HR Göteborg. Hanna Bäckhage blir vd för det nystartade bolaget. Anna Edshage tar rollen som vice vd. Länk.

Annevo lanserar det nya affärsområdet Annevo Systems för att stärka sin närvaro inom inbyggda system och elektromobilitet. Alfred Andersson blir Business Area Manager för det nya affärsområdet. Länk.

Startive är ett nyetablerat konsultbolag i Göteborg inom tech och ledarskap. Bolaget har grundats av Magnus Holmgren och Per Castenbladh som tidigare drivit ett konsultbolag ihop samt av Johan Magnusson som bland annat startade Konsultbolag1 i Göteborg. Fokus framåt är tillväxt inom Agilt ledarskap, QA Management, Projektledning samt Interimsledning. Länk.

Bold && Brave är ett nystartat konsultbolag med specialistkunskaper inom e-handel, cloud-tjänster samt digital produktutveckling. Bolaget har grundats av Magnus Christiansson, Johan Rosengren och Tomas Boremalm, samtliga med bakgrund som egenkonsulter. Länk.

Medarbetare

Dynamant välkomnar Bosse Ringdahl till rollen som ny försäljningschef. Bosse har lång erfarenhet av arbete inom ledande positioner, bland annat från rollen som vd för Tengbom Arkitekter, regionsansvarig för Atea samt konsultchef och vd på HiQ Stockholm. Länk.

Berotecs affärsledarteam i Göteborg förstärks med Liza Axenskär. Hon har under de senaste elva åren arbetat på Saab Surveillance. Länk.

MUM AB:s styrelse har utsett it-profilen Henrik Lie-Nielsen till ny ledamot. Henrik har 25 års erfarenhet av entreprenörskap inom it och blivit framröstad som en av Norges mest intressanta unga ledare. Länk.

Truesec rekryterar Anna Averud som ny koncernchef. Tidigare var hon affärsstrateg och vice vd på bolaget. Innan dess hade hon titeln Business Group Lead på Microsoft. Länk.

Ada Digital välkomnar Anna Ålander, som blir ansvarig för att bygga upp samt utveckla affärsområdet Ada Digital Consulting. Anna har tidigare haft roller som kundansvarig och affärsområdeschef inom it samt digital marknadsföring. Länk.

Knightec rekryterar Evi Gerogiannakis som regional manager i Stockholm inom affärsområdet Technology samt Frida Willén som marknads- och kommunikationschef. Evi har nära 20 års erfarenhet från IT och telekom medan Frida har en bakgrund från byrån Prime och som kommunikationsansvarig för företagssamarbeten på Rädda Barnen. Länk.

Netgain förstärker bolaget med affärsutvecklingschefen Thomas Browall. Han kommer närmast från Materna där han ansvarade för affärsutveckling inom Service Management samt plattformen ServiceNow. Länk.

Forefront Consulting rekryterar Linda Åstrand som ny regionchef till kontoret i Sundsvall. Hon har tidigare arbetat på Telia och har lång erfarenhet av affärsutveckling samt ledarskap. Länk.

One Group har rekryterat Eleonor Andersson som partner och operativ chef. Eleonor har lång erfarenhet av att bygga konsultorganisation och hon kommer närmast från Wise IT. Länk.

WSP välkomnar Daniel Firth, med lång erfarenhet av stadsutveckling. Han kommer närmast från trafikmyndigheten i Vancouver. Han har även varit ansvarig för strategiska utvecklingsfrågor på trafikkontoret i Stockholm. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Consid-galan går av stapeln om några veckor. Nu har  finalisterna till utmärkelserna Årets digitala influencer, Årets eQualizer och Årets digitala utbildare presenterats. Länk.

Avtal/Uppdrag

B3, Cygni, Netlight, Omegapoint, Capgemini, HiQ, Atea, Experis, Bolero, Addpro, Beamon People, Valtech samt Sopra Steria har alla vunnit ramavtal med SVT. Länk.

Forsen ansvarar för uppstarten av den nya citybuss- och spårvägsförbindelsen mellan Brunnsbo och Linnéplatsen där Forsen ansvarar för rollen som programledare. Länk.

Accenture, Capgemini, CGI och HiQ har samtliga vunnit ramavtal med Skatteverket gällande it-applikation. Avtalet berör också ett antal andra myndigheter. Länk.

Norconsult projekterar Vamma 12, som är Norges största vattenkraftverk. Länk.

HiQ, tillsammans med Visma som underleverantör, ingår avtal med Arbetsförmedlingen gällande införande av lösning för säker inloggning och elektroniska underskrifter. Avtalet gäller i två år med möjlighet till två års förlängning. Ordervärdet är beräknat till åtta MSEK. Länk.

WSP har på uppdrag av Svenskt Näringsliv analyserat de systematiska hinder och barriärer som finns för unga vuxna för att få sin första bostad i en svensk storstadsregion. Länk.

Tieto leder projekt som ska bidra till forskning och bevarande av biologisk mångfald där en digitaliserad bikupa ska skapas. Bin och andra pollinerade insekter minskar drastiskt över hela världen, något som kan få svåra konsekvenser då de spelar en viktig roll i att pollinera grödor och vidmakthålla den biologiska mångfalden. Länk.

Experis Academy hjälper Fortnox att hitta nya talanger inom programmering till bolaget. Länk.

Övrigt

Nya utmaningen för branschen – allt svårare att rekrytera från Östeuropa. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
http://www.cinode.com/veckans-konsultnyheter/2019-39/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

CFO: ”Med Cinode sparar vi tid och blir mer konkurrenskraftiga”

Nitro Consulting är specialistbolaget med 100 medarbetare inom sprängning och övrigt anläggningsarbete. Med Cinode arbetar bolaget mer effektivt samtidigt som det utgör ett viktigt verktyg vid onboarding. Läs mer.Smartare styrning inom offentlig sektor

Regeringen meddelar i budgetproppen för 2020 att ”Samhället ska byggas starkare för att ta itu med samhällsproblem”. Det är tydligt att offentlig sektor har stora utmaningarna och pengarna ska räcka till mycket. Här finns en hel del som vi konsulter kan bidra med. Läs mer.

Fastdev expanderade genom att hitta vassa utvecklare i Ryssland

Kompetensbrist inom systemutveckling har varit påtaglig i Sverige under de senaste åren. Att hitta kompetens från utlandet, alternativt outsourca projekt till andra länder, har därför blivit ett sätt att lyckas leverera digitaliseringsprojekt. Fastdev är ett av de mest framgångsrika bolagen i Sverige, som under de senaste nio åren vuxit från 6 till 150 medarbetare, där de flesta återfinns i Ryssland. Vi kontaktade Mårten Wikforss för att lära oss mer om bolagets historia, affärsmodeller samt hur det är att arbeta med ryska utvecklare. Läs mer.

”Cinode har digitaliserat våra processer och på så sätt gjort oss effektivare”

Se vad kunderna säger om Cinode. Länk.

Cinode på 1 minut!

Nyfiken på Cinode och se hur ni också kan effektivisera er konsultaffär! Se videon!

Alla nyhetsbrev