Capgemini förvärvar Altran – och konsultbolaget som varslar 250 tjänster

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Hej!

Är du nyfiken på Cinode och hur det effektiviserar konsultaffären? Titta på vår 1-minutsvideo!

Konsolideringsvågen har verkligen tagit fart inom branschen. Denna vecka har ännu ett gigantiskt förvärv genomförts, nämligen Capgeminis köp av Altran. Det ska bli spännande att följa utvecklingen i höst.

Nu tar vi ett uppehåll från ”Veckans konsultnyheter”. I augusti är vi tillbaka igen och som vanligt kommer vi även sammanfatta alla sommarens nyheter.

Hoppas ni får en en fantastiskt sommar! Vi hörs! 🙂

Allt gott, 
/Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com

Förvärv/Etableringar/Neddragningar

Capgemini förvärvar Altran med cirka 50 000 medarbetare för 38 miljarder sek (3,6 miljarder EUR). Totalt kommer Capgemini efter fusionen få 250 000 medarbetare med en omsättning på 17 miljarder EUR. I Sverige har Capgemini cirka 1 400 medarbetare och Altran 500 medarbetare. Altran är specialister inom ingenjörstjänster och R&D. Länk.

ADDQ öppnar nytt kontor i Öresundsregionen och utökar verksamheten med penetrationstester. Fredrik Abrahamsson, affärscoach för ADDQ Göteborg, ska även leda satsningen för det nya kontoret i Malmö. Länk.

Transcendent Group slår samman sina tre svenska kontor, under ledning av CEO Martin Bohlin. Länk.

Nethouse expanderar i Linköping genom att bredda verksamheten inom systemutveckling och rekrytera ett tiotal nya medarbetare till kontoret. Håkan Hahn, tidigare verksam på Sogeti, har även anslutit till bolaget som konsultchef. Länk.

Sigma IT startar en ny affärsenhet; Sigma Global Sourcing. Satsningen leds av affärsområdeschefen Joseph Andersson som tidigare har drivit eget företag och arbetat i ledande befattningar för globala bolag med bland annat affärsutveckling. Länk.

Sigma IT satsar även vidare inom området R&D, med bland annat fokusområdet Automotive. Nèlio Lopes Ramos blir affärschef för bolaget med fokus på R&D Automotive och ska tillsammans med Ulf Ödesjö samt Linda Henriksson expandera affärsenheten. Länk.

Segulah har förvärvat en aktiemajoritet i IT-Total Sweden med 85 medarbetare. Segulah ska samarbeta med befintliga grundare och minoritetsaktieägare som behåller ett aktieinnehav om 45 procent i bolaget. Länk.

Cypoint, som var drygt 100 medarbetare när det 2010 såldes till Sigma, återuppstår. Peter Lindblom, som var affärsområdeschef på Cypoint senast det begav sig, blir nu vd för bolaget. Han har även varit verksam som vd för Kentors dotterbolaget. Bolaget etablerar även två affärsområden från start. Cypoint Flow, som är inriktade på Dynamics 365, leds av Leo Admantius. Cypoint Inspire leds av Madeleine Engholm och riktar in sig på e-handel, PIM samt digitala kundupplevelser. Länk.

Medarbetare

Forsen rekryterar Camilla Mattsson till rollen som ny hållbarhetschef. Hon kommer närmast från Iterio. Länk.

Tele Coaching välkomnar Johan Brorsson som ny vd. Han var tidigare verksamhetschef på kundserviceföretaget Transcom i Örebro. Länk.

Swecos vd och koncernchef Åsa Bergman har av Nationella innovationsrådets ordförande, statsminister Stefan Löfven, utsetts till ledamot i rådet. Hon blir en av tio utvalda personer som tillsammans med regeringen ska bidra till att med innovation möta samhällsutmaningar och verka för ett långsiktigt konkurrenskraftigt och hållbart Sverige. Länk.

Partnerskap

Kvadrat Inkubik förlänger samarbetet med Vinnova. Länk.

Capgemini tecknar ett nytt partnerskap med Artificial Solutions. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Cybercom, Netlight och Bengt Dahlgren kvalar in på topp-20-listan över de företag som är bäst på CSR enligt Universum, (registrering krävs). Länk.

Ekans medarbetare Knut Fahlén, med boken Dynamic Management Strategy: A Guide to Management Innovation and Competitive Advantage, har prisats av International Book Awards för att ha författat en av de bästa management- och ledarskapsböckerna 2019. Länk.

Pulsen Production har certifierats inom ISO-standarderna för kvalitetsledning (ISO 9001), miljö (ISO 14001) och informationssäkerhet (ISO 27001). Länk.

Avtal/Uppdrag

Tyréns bidrar med olika kompetenser när fastigheter vid Tyska Torget i centrala Norrköping byggs om. Länk.

Norconsult har fått i uppdrag att säkerställa ljudkrav i nybyggnation av Lindholmens tekniska gymnasium i Göteborg. Länk.

Sigma IT förlänger sitt avtal med Svenska Golfförbundet gällande it-infrastrukturtjänster. Länk.

Swecos arkitekter och konstruktörer arbetar med den pågående planeringen av Stureplans modernisering. Länk.

Etteplan förbättrar effektiviteten på dokumenthanteringen på Fortum Hydro med hjälp av AI. Länk.

Rejlers Embriq  och Svensk Inköpscentral för Infrastruktur Ekonomisk förening har förnyat ett avtal om mättjänster. Länk.

Norconsult Fältgeoteknik ingår ett ramavtal med Bane Nor, myndigheten som ansvarar för all järnvägsinfrastruktur i Norge. Avtalet sträcker sig över två år med chans till förlängning och omfattar avrop på fältgeotekniska tjänster. Länk.

Sigma IT har fått förnyat förtroende som Svenska Fotbollförbundets it-partner. Länk.

WSP ingår ramavtal inom projekt- och byggledning hos Stockholm Vatten och Avfall. Länk.

Övrigt

Ecenea vann en förenklad upphandling från Falu Energi & Vatten genom en taktiskt prissättning ”som möjligen involverar enkronaskonsulter”.Länk.

The five dimensions of value. Länk.

Combitech har utvecklat ett statistikverktyg för att samla, presentera och analysera sina medarbetares klimatavtryck när de reser i tjänsten. Länk.

HCL (som förvärvade Volvo IT) varslar totalt 500 tjänster varav 250 tjänster i Göteborg. Ändrade kundbehov samt en tappad storkund inom offentlig sektor är bidragande orsaker. Neddragningarna kommer att ske inom Global Shared Services. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
http://www.cinode.com/veckans-konsultnyheter/2019-26/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Cinode på 1 minut!

Nyfiken på Cinode och se hur ni också kan effektivisera er konsultaffär! Läs mer.

Så ökar du beläggningen och engagemanget i ditt konsultföretag

Guiden för dig som vill lyckas få ditt konsultbolag att växa. Länk.

Så skapar du vinnande konsultprofiler

Vad innehåller en konsultprofil? Exempel och värdefulla tips. Ladda ner din guide.

Läs tidigare konsultnyheter