Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Superkvartal för konsulterna

Vecka 21 (2022)

Hej!

På fredag presenterar vi årets Jämställdhetsrapport i konsultbranschen under ett lunchevent 11:30 till 13:00 vid Torsgatan 21, Bonnierhuset.

Förutom att presentera årets resultat kommer vi även hålla i en paneldiskussion. Panelisterna djupdyker i jämställdheten inom branschen och hur man som bolag kan öka medvetenhet, kunskap och engagemang internt. Vi har några platser kvar – anmäl dig här!

Rekrytering är svårt och ändå är det många som tror sig behärska det. Vi vill ju så gärna kunna lita på vår magkänsla och att den leder oss rätt. Marika Skärvik, vd och grundare av PerformancePotential, bloggar denna vecka om Myten om vad som säkrar en lyckad rekrytering.

Cinode fortsätter att växa på den finska marknaden. För att kunna stötta våra finska kunder med rätt expertis välkomnar vi nu Ville Rantala – vår första finska Customer Success Manager.

Hur digitaliserad är egentligen konsultbranschen? På torsdag 2:a juni kl 11:00 går Per Defalva och jag igenom analyser och insikter från branschen. Lär dig hur ditt konsultbolag kan växa snabbare än konkurrenternas! Anmäl dig idag!

Allt gott,
/Mattias Loxi

Marknad

Nytt superkvartal för konsulterna – men två orosmoln tornar upp sig. IDG intervjuar undertecknad och hänvisar till vår Q1-sammanställning. Länk. Hela sammanställningen hittar du via denna länk.

Förvärv/Avyttringar

Knowit förvärvar mjukvaruteknikexperten Swedspot, som utvecklar komplexa lösningar för bilindustrin. Bolaget har cirka 40 medarbetare och är baserat i Göteborg samt i Trollhättan. Nuvarande vd för Swedspot, Niclas Lindmark, ansvarar för integrationen och utvecklingen tillsammans med Knowit Connectivity. Han ingår även i ledningsgruppen. Länk.

Knowit avyttrar koncernens innehav i det norska fintechföretaget Stacc AS. Försäljningen sker till en värdering om 73 MNOK för Knowits ägarandel. Affären beräknas slutföras under andra kvartalet 2022. Länk.

Pulsen Group går in som delägare i sportstechbolaget Photon Sports, som utvecklar nästa generations fystester. I en nyligen genomförd investeringsrunda tillfördes 19 MSEK i nytt kapital. Pulsen Group går in som delägare tillsammans med den befintliga ägargruppen, bestående av Treac, Partnerinvest och före detta fotbollsspelaren Hanna Marklund. Pulsen tar en aktiv roll både i styrelsen och i det operativa arbetet. Länk.

Mirovia överväger emission av ytterligare företagsobligationer om upp till 400 MSEK för att finansiera planerade förvärv och initierar skriftligt förfarande under utestående obligationslån. Bolaget har undertecknat avsiktsförklaringar avseende sex stycken tilläggsförvärv som förväntas vara tillträdda i slutet av juli i år. Bolagets aggregerade intäkter efter genomförda förvärv förväntas öka med cirka 390 MSEK och medföra en EBITDA-ökning om cirka 61 MSEK. Länk.

Etableringar

Cygate byter namn till Telia Cygate. Bolaget genomför samtidigt en rekryteringsoffensiv där de under året är på jakt efter ett hundratal medarbetare inom it, med fokus på lokala nät, säkerhet och hybrid-it. Länk.

Prevas satsar vidare på området User Experience genom att starta ett nytt team i Stockholm som ska jobba med användarupplevelser. Målet är att inom några år ha ett team på 10 – 15 medarbetare i Stockholmsregionen med fokus på användarvänliga och smarta produkter, tjänster och lösningar. Bolagets verksamhet i Stockholm har idag över 280 medarbetare. Länk.

Nexer Enterprise Applications öppnar ett nytt kontor i Lissabon. Landet är en viktig strategisk plats med nära band till verksamheten i Brasilien och Storbritannien. Länk.

Medarbetare

AFRY tillsätter den tidigare Skanska-vd:n Per Åkerman som COO på AFRY Infrastructure. Per har även erfarenhet från andra entreprenad- och projektutvecklingsbolag i branschen, bland annat genom olika åtaganden i Sernekes och BuildData Groups styrelser. Länk.

WSPs före detta vd Magnus Meyer tar nu plats i arkitektbyrån Belatchews styrelse. Han ersätter Kristina Alvendal som lämnar sitt uppdrag efter drygt fyra år. Övriga styrelsemedlemmar är Katarina Wallin (ordförande), Rahel Belatchew samt Marcus Sandberg. Länk.

TechSverige presenterar sex nya styrelseledamöter, nämligen Charlotte Eriksson, vd Softronic, Tomas Frimmel, vd Microsoft Sverige, Jenny Lindqvist, chef för Northern and Central Europe på Ericsson, Telenors Sverige-vd Bjørn Ivar Moen, Basefarms Sverige-vd Sara Murby Forste samt Johan Torstensson, vd på Tietoevry Connect. Samtliga ledamöter i bransch- och arbetsgivarorganisationens styrelse kan du ta del av via denna länk.

InfoCare rekryterar Fredrik Ström till rollen som Consultant Manager. Fredrik var tidigare Business Manager på Modis Sweden. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

Semcon ska genom dotterbolaget Xtractor stärka sitt erbjudande inom digitalt lärande och ingår partnerskap med brittiska Thrive Learning, som tillhandahåller den digitala lärplattformen THRIVE LXP. Länk.

Avtal/Uppdrag

Semcon hjälper Volvo Cars med utvecklingen av den digitala verkstadsinformationen för en kommande elbilsmodell. Projektet involverar diagnos-, service- samt reservdelsinformation och planeras pågå till september 2023. Länk.

CombinedX:s specialistbolag Nethouse tecknar ett nytt fyraårigt avtal med Securitas. Bolaget har även tidigare ansvarat för Securitas infrastruktur och applikationssupport. Uppdraget denna gång gäller driften av datacentret, förvaltning av applikationer samt ansvar för att de alltid ska fungera och utvecklas dygnet runt. Länk.

Tietoevry tilldelas avtal med Region Stockholm. Arbetet omfattar utveckling av it-infrastruktur och applikationsmiljö. Uppdraget gäller under fem år med möjlighet till förlängning under ytterligare sju år, med ett totalvärde på 1 miljard SEK. Länk.

Sweco utforskar arbetssätt och metoder för cirkulär masshantering i regionerna Stockholm, Södermanland och Östergötland. Avtalet gäller under två år. Länk.

AFRY har stöttat odlingsföretaget Spisa Smaker gällande energianvändning. Resultatet visar sänkta energikostnader och lägre miljöpåverkan från företagets växthus. Uppdraget har även omfattat struktur samt handlingsplan för det fortsatta energiarbetet. Länk.

PETeknik & Arkitektur agerade generalkonsult i ombyggnadsprojektet av Spårvägsmuseet i Stockholm. På uppdrag av Region Stockholm Trafikförvaltningen har de skapat ett upplevelsebaserat museum i fyra plan med tillhörande café samt butik. Länk.

24HR utvecklar en onlinelösning av Gullvikspraktikan. Boken används för rekommendationer och strategier inom växtskydd och delas årligen ut till lantbrukare, skogsbrukare samt folk som jobbar inom trädgårdsindustrin. Länk.

IT-Total blir ny it-driftleverantör till bokförlaget Natur & Kultur. Avtalet gäller mellan tre och fem år. Länk.

Övrigt

CGI tecknar kontorsavtal med Fabege i Solna Business Park och på Kungsholmen. Avtalen är på sju år och tillträde beräknas ske i mars 2023 på Kungsholmen samt oktober 2023 i Solna Business Park. Länk.

Swecos medarbetare Lisa Ståhl Andersson, gruppchef inom företagets division Digital Services, har startat ett nytt nätverk för kvinnor inom it och tech. Nätkvinnorna är namnet på den nya plattformen där kvinnor inom telekom- och techbranschen utbyter erfarenheter, kompetensutvecklar och stöttar varandra i en traditionellt mansdominerad bransch. Länk.

De vill sprida it-gospeln utanför den traditionella branschen. Mia Åslander, Nordic IT Group, Lisa Eklöf, Atea, Linda Woxneborn, Xenit, Anne Gro Gulla och Hélène Barnekow, båda från Ascension, Åsa Zetterberg, förbundsdirektör TechSverige, samt Lotta Widorson Lassfolk, Telia Cygate, hoppas kunna övervinna kompetensgapet genom att leta utanför branschen. Länk.

Hur tar vi tillvara digitaliseringens möjligheter i klimatomställningen? Onsdag 1 juni anordnar branschföreningen Digitaliseringskonsulterna, tillsammans med RISE, Sveriges forskningsinstitut, ett event i syfte att höja innovations- och digitaliseringsgraden i pågående och planerat klimatarbete. Länk.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Myten om vad som säkrar en lyckad rekrytering

Rekrytering är svårt och ändå är det många som tror sig behärska det. Vi vill ju så gärna kunna lita på vår magkänsla och att den leder oss rätt. Förvisso kan magkänslan vara en samling av de erfarenheter vi har, men människor är dynamiska och skickliga på att tro på det som sedan inte alltid sker i verkligheten.
Läs mer

Cinode välkomnar Ville Rantala

Cinode fortsätter att växa på den finska marknaden. För att kunna stötta våra finska kunder med rätt expertis välkomnar vi nu Ville Rantala – vår första finska Customer Success Manager. Vi har intervjuat Ville om hans bakgrund och valet av Cinode som arbetsgivare. Läs mer.

2/6 Den digitala mognaden i Professional Services branschen 2022

Missa inte analysen och resultatet av årets undersökning om den digitala mognaden i konsultbranschen.

Anmäl dig idag

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

– Teamutvecklare och uppdragsledare – 2020/712 – Jönköping
– Tjänsteansvarig BAS IT-konsult inom nätverk och mobiltelefoni – Stockholm
Testledare, Sundsvall
– Process & Metod Specialist, Solna
– Avrop DIGG – Team med Seniorkonsulter och Testare

Gå till cinode.market

Alla nyhetsbrev