Cinode välkomnar Ville Rantala

maj 27 2022 · Cinode

Skrivet av: Sofie Murphy

Cinode fortsätter att växa på den finska marknaden. För att kunna stötta våra finska kunder med rätt expertis välkomnar vi nu Ville Rantala – vår första finska Customer Success Manager. Vi har intervjuat Ville om hans bakgrund och valet av Cinode som arbetsgivare.

Berätta om dig själv. Vad har du för bakgrund inom Customer Success?

– Jag har arbetat inom Customer Success sedan 2017. Samtliga företag som jag tidigare arbetat för har varit just SaaS-bolag, så jag är väldigt insatt i SaaS som affärsmodell. 

Innan min karriär studerade jag statsvetenskap vid universitetet i Tammerfors, inom institutionen för Management. Som förstaårselev hade jag som mål att antingen inleda en karriär som diplomat alternativt arbeta inom den finska regeringen. Så småningom kände jag att en karriär som diplomat inte var någonting för mig. 

Överraskande nog inledde jag inte min karriär inom den offentliga sektorn. Istället fick jag en spännande möjlighet att skapa en produkt för ett privat bolag – en databas för Public Affairs som bestod av samtliga finska politiska influencers och beslutsfattare. Efter att ha skapat själva databasen utbildade jag säljarna i hur de skulle använda produkten. I rollen som databasspecialist deltog jag i säljmöten. Detta kom att bli mina första steg mot att arbeta inom Customer Success.

Varför valde du en karriär inom Customer Success? 

– 2017 arbetade jag som forskningsspecialist och mitt ansvar var att hålla bolagets databaser inom media och Public Affairs uppdaterade. Medan jag gjorde mina egna arbetsuppgifter fick jag samtidigt chans att på nära hålla studera hur Customer Success Managers arbetar, ett jobb som väckte mitt intresse. Det tog inte lång tid förrän jag själv arbetade i samma roll. Att arbeta inom Customer Success är något som jag uppskattat mycket eftersom det utgör en vital del inom varje företags affärsplan och det är där jag vill bidra. 

Alla tidigare bolag som jag arbetat för har varit verksamma inom PR och kommunikation. Att jobba nära kunderna och hjälpa dem att finna produktens sanna kärnvärde är huvudanledningen till varför jag arbetar med detta. Inom mediebevakningsbranschen var målet att hjälpa kunderna att hitta relevanta nyhetsklipp. Inom PR-distribution handlade det istället om att assistera kunderna i att hitta och ringa in deras kärnpublik.

På Cinode vill jag hjälpa kunderna att använda plattformen som ett strategiskt verktyg för att förenkla deras kompetenshantering, vilket gör att de får bättre kännedom om medarbetarnas färdigheter.

Vad vill du bidra med i din roll här på Cinode?

– Jag hoppas kunna bli en nyckelspelare i Cinodes expansion på nya marknader. Med min omfattande erfarenhet av kundrelationer och Customer Success vill jag tillföra nya idéer och insikter till Cinode. 

I dagsläget består vi av ett litet team här i Finland men förhoppningsvis kommer vi växa och bli fler framöver. Till att börja med är det viktigaste att hjälpa de finska bolagen att bekanta sig med Cinode och hitta samt förstå själva kärnvärdet av produkten.

Vad fick dig att ta steget till Cinode?

– En karriär inom Cinode ser jag som en intressant möjlighet. Även fast jag är bekant med SaaS-bolag och arbetet med Customer Success är den här sektorn ny för mig, så jag har mycket kvar att lära! Framför allt är jag imponerad av cv-hanteringen i plattformen och verktygen inom Skills Management.

En annan avgörande faktor som fick mig att söka till tjänsten på Cinode är att den här rollen är väldigt bred och det finns många spännande saker som jag kan göra. Cinode är väldigt enkelt att använda och jag förstod omedelbart att plattformen förenklar företagens kompetens- och projekthantering. Att ha en nyckelroll i Finland med mycket ansvar ser jag som en spännande utmaning!

Avslutningsvis, vad gillar du att göra när du inte arbetar? 

– På fritiden tycker jag om att spela fotboll i korplag. Jag tränar i några olika lag under sommaren och under vinterhalvåret spelar jag istället futsal. När jag är utomlands kollar jag gärna upp om det finns några spännande matcher att se.

Dessutom följer jag det som händer inom politiken, spelar badminton och under vintern passar jag även på att åka skidor. Det finns en del riktigt bra skidspår i närheten av där jag bor här i Helsingfors vilket gör det väldigt fördelaktigt att träna skidåkning under vinterkvällar. Jag gillar också att studera språk. Innan pandemin bröt ut läste jag franska och ryska vid ett institut, men studierna har pausats under två års tid nu. Kanske kommer jag uppta språkkurserna i höst.

Vill du veta mer?

Global Communication & Marketing

Global Communication & Marketing

Sofie anslöt sig till team Cinode våren 2021 och arbetar med Corporate Communication och marknadsföring. Hon har tidigare erfarenhet inom prop-tech och startups, och brinner för att se bolag utvecklas.

Du kanske också gillar...

Alla inlägg