The future of work in Europe

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Glad midsommar!

Hur ska en konsultsäljare agera och hur utmärker sig en konsultleverantör? Konsultpodden gästas av Klarnas medarbetare Andreas Westerberg, som är ansvarig för den globala staffingen. Han berättar dessutom hur bolaget är uppbyggt.

Det dolda glastaket. Missade möjligheter inom karriär, lön och utveckling gör att kvinnor under graviditet och föräldraledighet marginaliseras och ofta byter jobb.

Petronella Posti, vd på Solita Sverige
, visar på hur det går att arbeta aktivt med bland annat checklistor och mentorskap för att undvika detta.

Cinode Partner Network fortsätter att växa snabbt! Gå med ni också!

Ta hand om er där ute!

Allt gott, 
/Mattias

PS – vi på Cinode söker både utvecklare samt fler säljare med erfarenhet av konsultbranschen.

Förvärv/Etableringar/Neddragningar

Real Time Services och Infront IT-Partner slår nu samman bolagen under ett gemensamt varumärke, Real Time Services RTS. För ett år sedan ingick båda bolagen i samma koncern. Länk.

Enarco EA etablerar en ny verksamhetsgren inom produktutveckling i Stockholm och Södertälje. Målet är att anställa 20 medarbetare under 2020. Jacob Ferrer (Södertälje) och Erik Pettersson (Stockholm) leder satsningen. Länk.

Sweco lanserar en digital samrådsportal där berörda parter kan informera sig om ett projekt och lämna synpunkter digitalt. Länk.

Etteplan är nu klara med sin fackliga förhandlingar i Finland vilket resulterar i att 556 av 2100 medarbetare kommer påverkas framöver med permitteringar på lång och kort sikt samt deltid. I förhandlingarna ingick inte uppsägningar. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Donald Davies Stipendium 2020 går till Curamandos medarbetare Johnny Eliasson, Complex Venture Owner, för sitt arbete inom programmet ‘Storm the Gates’. Länk.

Norconsult har vunnit Västmanlands arkitekturpris för projektet Faunapassagen i Västerås. Länk.

NetNordic Sweden AB har utsetts till Nutanix Partner of the Year 2019. Länk.

Medarbetare

B3 Consulting Group har rekryterat Niklas Andersson som ny försäljningschef för affärsområdet Cloud & Technology. Han kommer närmast från Webstep. Länk.

Dustin Group har utsett Stephanie Forsblom till ny EVP Marketing & Communication samt medlem av koncernledningen. Stephanie kommer som VP Corporate Responsibility, Communication & Brand på bolaget och har även en bakgrund som hållbarhetschef på Dustin samt Microsoft. Länk.

Partnerskap

Atea och IBM ingår ett samarbete i Norden för att med blockkedja kunna spåra ursprung för produkter inom livsmedelsindustrin. Länk.

Webstep är nu Silverpartner till SiteVision. Länk.

Avtal/Uppdrag

Rejlers blir strategisk partner åt finska elnätsdistributören Kajave som genomför sitt största projekt, Strömsö-projektet. Rejlers ansvarar för projektledning, platsövervakning, säkerhetssamordning och dokumentation. Länk.

NOX Consulting har vunnit ramavtal med Almi gällande konsulttjänster inom verksamhetsutveckling, strategi samt ledning och styrning. Länk.

Norconsult har tidigare ritat och projekterat ett centrum för kultur och idrott i Knivsta. Nu har även ishallen kommit på plats och öppnas för allmänheten. Länk.

Norconsult har även vunnit uppdrag att projektera åtgärder för ökad kapacitet och säkerhet vid tågstationen Örebro Södra. Länk.

Sweco utreder möjligheterna för Stockholms stad att införa återvinningscentraler vid stadens kajer. Syftet är att underlätta för invånarna att återvinna utan att behöva ha tillgång till bil. Länk.

Sweco ingår också avtal med Trafikverket för att hantera utredningar av buller och ljudkvalitet. Kontraktet sträcker sig över fyra år. Länk.

B3 Consulting Groups specialistbolag Rebel and Bird bygger en ny webbplats för Bambuser. Länk.

CGI med ekonomisystemet Raindance har vunnit upphandlingen för Kommunalförbundet Göliska IT i en gruppering på sex kommuner. Länk.

Sweco ska, på uppdrag av Region Östergötland, beräkna klimatpåverkan från en större byggnad på Linköpings universitetssjukhus. Länk.

Övrigt

The future of work in Europe. McKinsey lanserar en ny rapport om arbetstillfällen i Europa som förändras genom Covid-19 samt automatisering. Exempelvis 51 av 208 miljoner jobb förväntas automatiseras inom tio år. Jobb inom STEM beräknas dock öka mest. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
http://www.cinode.com/veckans-konsultnyheter/2020-25/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj.
Nyfiken på Cinode? Maila mig så bokar vi in ett möte!

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Klarna – ”Konsulterna är otroligt viktiga”

Klarna är ett av de snabbast växande företagen i Sverige. De använder många konsulter för att få mer kompetens och snabbare utväxling. Konsultpodden gästas av Andreas Westerberg som är ansvarig för staffingen på Klarna. Han berättar vad han letar efter hos en bra konsultsäljare och konsultleverantör. Läs mer.

Det dolda glastaket – jämställdhet i konsultbranschen


Jämställdheten inom it och tech är katastrofal, det har visats i flera rapporter de senaste veckorna. Men det finns konkreta åtgärder att ta till. En del handlar om hur vi hanterar föräldraledighet, det är viktigt eftersom vi vet att det är en kritisk period i kvinnors karriär. Petronella Posti på it-konsultbolaget Solita skriver om hur de jobbar för att motverka det dolda glastaket. Läs mer.

Lär dig mer om tjänstepaketering, digitalisering, partnerskap och hur du skapar bättre cv:n 

Ladda hem våra webbinarier.  

Hur du ökar försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag

Ladda ner guiden.

Läs tidigare konsultnyheter