Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

TietoEVRY tar över konsulter från IBM. Och tvärtom.

Hej,

Förekommer det diskriminering utifrån hudfärg i tech- och konsultbranschen? Tyvärr är det vanligare än man tror, 47 procent av icke-vita personer upplever det svårare att ha en framgångsrik karriär i branschen.

Mirna Lenntun Zunic har intervjuat flera personer som beskriver sina erfarenheter av rasism och diskriminering. För att skapa förändring måste vi våga ta det obekväma samtalet.

Vi gör bara vad kunden begär. Ett påstående som vi inom konsultbranschen kan dölja oss bakom och samtidigt förminskar det vår egen roll. Återstarten av ekonomin efter pandemin är vår chans att en gång för alla bli något större och viktigare. Nu har konsulten chansen att bli klimathjälte. Mattias Goldman, hållbarhetschef på Sweco, inspirerar.


Allt gott, 
/Mattias

PS – vi på Cinode söker både utvecklare samt fler säljare med erfarenhet av konsultbranschen

Marknad och neddragningar

Den globala konsultmarknaden uppges nu minska med 16 procent. Förra veckans siffra var 17 procent och i april runt 20 procent. Detta enligt Source som även tror på konsulttjänster som kombinerar digital transformation, kostnadsbesparingar, strategi, arbetskraftskapacitet med data & analys. Länk.

Capacent avvecklar dotterbolaget Capaman. Capacent består nu av managementkonsultverksamhet i Sverige och i Finland. I Sverige bedrivs denna i tre helägda dotterbolag. Därutöver bedrivs searchverksamhet i Capasearch och interimsverksamhet i Capacify. Båda dessa verksamheter är ägda till 75 procent av Capacent. Länk.

Förvärv/Etableringar

TietoEVRY tar över omkring 180 IBM-konsulter i samband med att de justerar sitt partnerskap genom att ta över alla tjänster förutom de inom stordator-lösningar. Samtidigt tar IBM över 25 TietoEVRY-medarbetare inom stordatorlösningar Länk.

Rejlers gör, efter att ha tecknat ett betydande ramavtal med finska trafikverket FTIA, en omfattande satsning på nyrekrytering inom järnvägssektorn i Finland. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Miradot utses till Cisco DevNet Specialized Partner, som är en ny specialisering från Cisco med fokus på mjukvara, automation samt programmerbarhet inom it-infrastruktur. Länk.

i3tex Better World Developer Award 2020 går till det globala medtechbolaget Breas Medical. Utmärkelsen har instiftats av i3tex för att uppmärksamma företag eller organisationer som genom innovativ produktutveckling bidrar till en bättre värld. Länk.

Sigma Technology är ett av Sveriges Best Managed Companies 2020. Bakom utmärkelsen står Deloitte och Nasdaq. Länk.

Medarbetare

IBM rekryterar Vahid Zohali som ny vd för den svenska sektorn då den nuvarande Sverige-vd:n Johan Rittner lämnar bolaget i slutet av året. Vahid var tidigare Sverigechef på DXC. Länk.

Castra välkomnar Mikaela Friberg till rollen som affärsområdesansvarig på Castra i Göteborg. Hon tillträder rollen i höst och var tidigare Account & Consultant Manager på Centric Sweden. Länk.

Wise Group och Charlotte Berglund har kommit överens om att Charlotte lämnar rollen som CFO, vice vd samt sin plats i koncernledningen. Rekrytering av ny CFO inleds omgående. Länk.

Ivanti, som jobbar med att säkra digitala arbetsplatser, har en ny nordisk försäljningschef på sitt svenska kontor i Kista. Det är Pierre Blom som ska leda arbetet. Han kommer närmast från en roll som partneransvarig i Norden.

Geosigma har rekryterat Karina Skalmstad som ny vd för KE gruppen, med ett 40-tal konstruktörer. Karina var senast sektionschef på Afry. Länk.

Partnerskap

Elvenite fördjupar samarbetet med Infor gällande CloudSuite-lösningar. Länk.

Webstep fördjupar sitt partnerskap med AWS Solutions Architects då de nu får genomföra AWS Immersion Days i både Sverige och Norge. Länk.

Advania ingår partnerskap med det amerikanska mjukvarubolaget Qumulo. Länk.

Atea har, i samarbete med VMware, utvecklat en tjänst som hjälper kunderna att ta kontroll över sin molnmiljö. Länk.

Sigma Technology är, tillsammans med bland andra Combitech, partner till Linnéuniversitetet som sätter igång industridoktorand-program för att hjälpa företag optimera sina verksamheter med hjälp av dataintensiva tillämpningar. Länk.

Avtal/Uppdrag

Tyréns bygger bilbro vid turistmålet Glimmingehus i Skåne. Länk.

Rejlers tecknar avtal med det norska bolaget Alta Kraftlag gällande införandet av Quant Insight, en plattform för analys av IoT-data och mätdata för energibolag. Länk.

Forsen är involverade i Castellums projektledning när de bygger åt Domstolsverket i Malmö. Länk.

WSP genomför en lokaliseringsutredning för ny tunnelbana mellan Fridhemsplan och Älvsjö, en sträcka på cirka tio kilometer i bergtunnel. Länk.

Semcon ansvarar för teknisk och digital utveckling när Kongsberg Beam Technology utvecklar en protonbehandling för olika typer av cancer. Länk.

Tyréns genomför en förstudie gällande regionala elflyg och ska på uppdrag av Kvarkenrådet projektleda utvecklingsarbetet. Länk.

Iver har fått förlängt och utökat sitt avtal med grossisten Varsego. Det nya avtalet är på fem år och värt cirka 50 MSEK. Länk.

Structor Vatten & Miljö Uppsala samt Structor Miljö Öst ska tillsammans med Kvartär utreda de geologiska förhållandena i Gimo, Östhammars kommun. Syftet är att förbättra förutsättningarna för Gimos framtida vattenförsörjning. Länk.

Övrigt

Condids e-sportshackaton Considition genomförs i höst. Tävlingen arrangeras tillsammans med Riksbyggen. I år är “hållbara städer för framtiden” temat. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
http://www.cinode.com/veckans-konsultnyheter/2020-24/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj.
Nyfiken på Cinode? Maila mig så bokar vi in ett möte!

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Konsulten kan bli klimathjälten

Vi gör bara vad kunden begär. Ett påstående som vi inom konsultbranschen kan dölja oss bakom och samtidigt förminskar det vår egen roll. Återstarten av ekonomin efter pandemin är vår chans att en gång för alla bli något större och viktigare. Läs mer.

Förekommer det strukturell diskriminering utifrån hudfärg i tech- och konsultbranschen?


Dagen efter Black Lives Matter-manifestationen i Stockholm dök det upp en tråd i min LinkedIn-feed. En svart kvinna, yrkesverksam i Sverige, med tusentals följare på Linkedin, ville använda sin röst och lyfta frågan om rasism på arbetsplatser. Hon delade med sig av att hon under sitt yrkesliv blivit kallad N-ordet av kollegor och om andra rasistiska kränkningar hon mött i sin professionella vardag på grund av sin hudfärg. Till min stora förvåning delade hon också med sig om att hon, efter inlägget, fått DM:s om att denna typ av dialog inte passar på LinkedIn. Länk.

Lär dig mer om tjänstepaketering, digitalisering, partnerskap och hur du skapar bättre cv:n 


Ladda hem våra webbinarier.  

Hur du ökar försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag

Ladda ner guiden.

Alla nyhetsbrev