Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

tretton37 får nya ägare och satsar på miljarden.

Hej!

I3tex, som är tunga inom automotive och industri, mottog många uppsägningar av avtal i mars, till följd av starten på coronakrisen. Sara Lindmark, vd på bolaget, beskriver perioden. Genom fokus på innovation, omtanke och värdeskapande tog  de sig igenom det värsta samt fick in nya uppdrag och kunder. Hon ger även handfasta tips till andra bolag.

Mängder av förvärv inom konsultbranschen har genomförts under de senaste åren. Emil Segerlund och Oscar Johansson har under fem månader intervjuat omkring 30 personer och läst över 100 rapporter för sitt examensarbete. De presenterar bland annat slutsatsen att konsultbolag som vill förvärva behöver satsa mer på att marknadsföra sig som en attraktiv uppköpare.

Cinode Partner Network expanderar. Tidigare i veckan släpptes möjligheten att avisera sina förfrågningar direkt från Cinode-plattformen till hela nätverket, bestående av tiotusentals konsulter. Sedan tidigare går det att matcha sina uppdragsroller internt men även att göra utskick till utvalda partnersamarbeten.

Är ni inte Cinode-användare kan ni fortfarande registrera er gratis för att ta emot förfrågningar.


Allt gott, 
/Mattias

PS – vi på Cinode söker både utvecklare samt fler säljare med erfarenhet av konsultbranschen.

Förvärv/Etableringar/Neddragningar

tretton37 expanderar internationellt. Axis grundare Martin Gren samt Qliktechs tidigare vd Lars Björk har, tillsammans med tretton37-grundaren Deniz Yildirim, köpt loss verksamheten från det nuvarande ägarbolaget. Tidigare ägare var investeringsbolaget 1337Works som har investerat vinsten från bolaget i andra mjukvarubolag. Vinsten återinvesteras genom satsning på tillväxt. Bolaget omsatte 208 MSEK förra året och målet är att nå miljardomsättning inom fem till sju år. Länk.

Inuit öppnar kontor i Malmö. I samband med expansionen rekryterar de Andreas Ridderstedt till bolagets ManageEngine-team. Andreas kommer närmast från Tele2 där han utvecklade deras tjänsteportfölj och driftplattform. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

AFRY är det företag som hamnar högst upp på listan när årets upplaga av Framtidens Forskning publicerar en undersökning där 600 forskare i Sverige rankat potentiella arbetsgivare. Länk.

Partnerskap/Samarbete

Cybercom inleder samarbete med Sigholm Tech inom AI och machine learning för att på nya sätt skapa behovs- samt marknadsprognoser. Länk.

AFRY samarbetar med den ideella stiftelsen Gapminder för att kartlägga, synliggöra och motarbeta okunskap. Länk.

IT-Total och Baffin Bay Networks inleder partnerskap inom intelligenta säkerhetstjänster. Länk.

Avtal/Uppdrag

Tyréns har varit delaktig i arbetet med vägprojektet Tvärförbindelse Södertörn. På uppdrag av Trafikverket har de genomfört en utredning inom ekologi, barriäreffekter och påverkan på djurens naturliga rörelse i området. Länk.

B3 hjälper Almi inom automatisering av den nya produkten Brygglån, som syftar till att hjälpa företagare som hamnat i ett pressat ekonomiskt läge, till följd av Covid-19. Länk.

Cybercom och företagsinkubatorn LEAD ska tillsammans utveckla en modell för maximering av positiv klimatpåverkan från innovationsekosystemet. Länk.

Sigma har hjälpt Rusta att skapa en ny e-handel som främst bygger på Storm Commerce headless-ramverk. Länk.

Addnode Groups dotterbolag Ida Infront levererar ett nytt ärende- och beslutsstödsystem till Boverket. Värdet uppskattas till cirka 25 MSEK. Länk.

Creuna har utvecklat Mina sidor på hallon.se med en ny teknisk struktur samt en uppdaterad grafisk design. Länk.

Tyréns har gestaltat nya Kunskapsparken i Lund. Länk.

AFRY assisterar Metsä Fibre i Finland inom projektledning samt ingenjörstjänster. Länk.

Knowit utvecklar datadriven kunddialog för Feelgood. Länk.

HiQ ingår ramavtal med Arbetsförmedlingen gällande it-konsulttjänster inom kundupplevelse i digitala kanaler. Avtalet gäller under två år med option på förlängning i ytterligare två år. Länk.

Övrigt

Sweco deltar i Sveriges Radios nya bostadsprogram ”Ett eget litet hem”, en sommarserie om historien bakom svensk bostadspolitik. Länk.

7 av 10 it-specialister öppna för att byta jobb. Trots osäkrare tider kan it-specialister fortfarande tänka sig att byta jobb. Detta enligt en ny undersökning av Wise IT som presenteras i IDG. Länk.

Konsultpriserna har sedan hösten 2019 sjunkit från 994 kronor till 940 kronor per timme enligt Keyman. Framförallt är det timarvodet för verksamhetskonsulterna som sjunkit. Antalet offerter för uppdragen har ökat från 20-30 till 40-50, detta enligt en intervju i IDG. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
http://www.cinode.com/veckans-konsultnyheter/2020-26/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj.
Nyfiken på Cinode? Maila mig så bokar vi in ett möte!

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Med sikte på en bättre värld – Tips på hållbar och stärkande krishantering

Vare sig vi vill det eller inte får vi som lever nu en extraordinär lektion i förändring och utveckling.
Vi som bedriver konsultverksamhet med tyngd inom automotive och industrin fick en tidig dos av coronapandemin när de tunga fordonsaktörerna drog efter andan, stannade upp och till stor del stängde ner. Läs mer.

Den moderna småbolagsförvärvaren i konsultbranschen

Funderar du på hur ni kan stå bättre rustade efter krisen genom företagsförvärv? Masterstudenterna Oscar och Emil menar att istället för att lägga resurser på den traditionella initieringsprocessen, där köparen approcherar säljaren, gör den moderna förvärvaren tvärtom och lägger mer kraft på att skapa ett rykte som attraherar säljare att approchera köparen.
Sammanfattningsvis visar studien att om man vill skapa tillväxt genom förvärv bör konsultbolaget marknadsföras som en attraktiv uppköpare och skapa ett rykte samt en vision som andra vill dela med dig. Läs mer.

Lär dig mer om tjänstepaketering, digitalisering, partnerskap och hur du skapar bättre cv:n 


Ladda hem våra webbinarier.  

Så skapar du vinnande konsultprofiler

Ladda ner guiden.

Alla nyhetsbrev