Kentor köps upp.

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 26 – 2017

Hej!

Allt fler konsultbolag startar podcasts. En av dessa är One Agency:s Digital Animo som gick direkt upp på topplistorna. Vi fick en pratstund med Elise Lilliehöök som ger värdefulla tips till dig som funderar på att starta en podd.

Nu tar Veckans konsultnyheter sommaruppehåll och återkommer i augusti. Till dess håll till godo med våra 5 måsten för konsulten på beachen.

Ha en riktigt trevlig sommar!
/Mattias Loxi

 

Förvärv/Etableringar

Sopra Steria förvärvar Kentor med 330 anställda i Stockholm, Göteborg samt S:t Petersburg. Kentor erbjuder digital transformation, systemintegration, programvaruutveckling samt konsultverksamhet inom it och omsatte 329 MSEK under 2016. Länk.

Addnode Group köper programvarubolaget Forsler & Stjerna, med 13 medarbetare och en omsättning på cirka 20 MSEK. Länk.

Capacent startar dotterbolaget Dividuals som består av ett nätverk med fristående konsulter, giggare samt nischföretag. Bolaget drivs av Per Sundberg, Stefan Lund samt Magnus Höök. Länk.

Omegapoint tar in Priveq Investment (”Priveq”) som investerare för en ägarandel om 40 procent. Resterande 60 procent ägs av ledningen och medarbetarna. Bolaget siktar på att nå 1 miljard i omsättning ”på några års sikt”. Detta genom både organisk och förvärvad tillväxt. Länk.

Prevas har rekryterat 55 medarbetare på ”kort tid” och siktar på att anställa 100 medarbetare till andra halvåret. Länk.

Combitech fortsätter att växa i Trollhättan och räknar med att vara 200 medarbetare inom två år. Nu invigs den nya, miljöklassade kontorsbyggnaden som möjliggör tillväxten. Länk.

Conscia, som 2015 köpte Netsafe i Sverige, förvärvar Vosko i Holland. Bolagen är specialiserade systemintegratörer inom Cisco och går nu från 190 till 320 medarbetare. Länk.

Nordomatic förvärvar norska SD-Consult. SDC omsätter 26 miljoner NOK och har 15 anställda. Länk.

Medarbetare

Hifab DU Teknik:s nya avdelningschef heter Magnus Pettersen. Han har tidigare arbetat som affärschef inom bolaget. Länk.

WSP Byggprojektering välkomnar Mårten Sandell som ny affärsområdeschef. Han var tidigare ansvarig för WSP Byggprojektering Region Syd, med 13 kontor och 200 medarbetare. Länk.

Ramböll stärker ledningsgruppen med Björn Tell i rollen som Director Project Development. Han kommer närmast från Vattenfall, med ansvar för engineering. Länk.

Sylog hälsar Therese Hansson Rosenqvist välkommen som ny vd för Sylog Väst.

Partnerskap

Dynamo och Cartina inleder ett samarbete för framtagandet av studien om framtidens konsumtionsmönster 2025. Länk.

Avtal/Uppdrag

XLENT ingår avtal med Interflora. XLENT vann upphandlingen om att byta ut hela Interfloras digitala plattform för e-handel och orderhantering. Länk.

Tyréns har tillsammans med Harvard University drivit ett projekt som syftar till att se hur man på ett bättre sätt kan integrera nyttobyggnader i samhället. Länk.

Tyréns ska också utföra förprojektering samt ta fram systemhandling för gestaltning och projektering av bland annat gator i Norrköping. Länk.

Sweco utvecklar utformningen av ERTMS när Malmbanan ställer om till framtidens trafikstyrningssystem. Uppdraget pågår till januari 2019. Länk.

Norconsult har utvalts av Trafikverket i ramavtalet gällande specialister på trafikstyrningssystem. Den uppskattade inköpsvolymen för samtliga upphandlade områden är cirka 30 MSEK under avtalsperioden. Avtalet gäller till 2019-06-30 med option på 1+1 år. Länk.

Konsultbolag1 skriver ramavtal inom flera viktiga områden med Inköp Gävleborg. Kontraktet gäller från 1 juli i år till och med 2019-06-30 med möjlighet till 2 års förlängning. Länk.

Tieto skapar tillsammans med Metsä Group en virtuell skog. I framtiden ska det gå att utnyttja en virtuell skogsbruksplan i mötet med skogsägaren och göra ett virtuellt besök i skogsägarens skog. Länk.

Tieto tecknar även avtal med Södertälje kommun gällande digitalisering av kärnverksamheten. Femårskontraktet har fyra ytterligare optionsår och är värt cirka 140 miljoner SEK. Länk.

HiQ har valts som partner till Awapatent inom digitala lösningar. Samarbetet inleds direkt och fokuserar på strategiska projekt som ska förbättra arbetet för Awapatent och deras kunder. Länk.

C.A.G Mawell utses till primär partner för Health Innovation Platform AB, som delvis ägs av Karolinska Institutet Holding AB. HIP:s syfte är att främja innovation inom eHälsa. Länk.

WSP får uppdrag av Köpenhamns Metro. Uppdraget gäller att stödja kunden i införandet av en kostnadseffektiv strategi för renovering av tunnelbanesystemet. Uppdraget pågår mellan maj till augusti 2017. Länk.

WSP vann Danmarks största tågprojekt. Femtonårskontraktet är värt 330 miljoner SEK. Länk.

Data Ductus i Luleå har vunnit uppdrag i Silicon Valley inom SD WAN. Länk.

EnvokeIT vann upphandling av Cancerfonden gällande arbetsplats och datahall. Länk.

Eitech ska bygga nya transformatorstationer till Ellevio. Ordervärdet uppgår till närmare 110 MSEK. Länk.

Kentor Data & Analytics har utvecklat en modell som tillåter timprognoser på partikelhalterna på Stockholms gator. Länk.

Knowit har levererat en modern och målgruppsanpassad WordPress-webbplats till Rättsmedicinalverket. Länk.

Maverick (Sigma:s kommunikationsbyrå) utvecklar samt anpassar webbmiljön vid Göteborgs universitet. Länk.

Brejn skapar nästa generations TV Everywhere-lösning till Telenor/Bredbandsbolagets digitala TV-kunder. Länk.

Övrigt

How do consultants in big firms like BCG and McKinsey manage to have a work-life balance with all the travelling? Länk.

”10 tips för att bli en bättre chef”. Intressant text skriven av Lars Diethelm. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2017-26/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!


5 måsten för konsulten på beachen

Längtar du efter att byta skjorta och slips mot badkläder och sandaler? Med en spännande bok i knät, ljudet av vågorna som slår mot klipporna och sand mellan tårna kan väl ingenting gå fel, eller? Cinode har samlat några värdefulla tips som garanterat varje semestertrånande konsult behöver känna till för att nå en optimal strandsemester. Läs mer.


Äkta historier om människan bakom tekniken

One Agency ligger bakom nya succépodden Digital Animo som tog sig direkt upp på 1:a platsen i kategorin Technology på iTunes. Vi fick en pratstund med Elise Lilliehöök, Head of Attract på One Agency, som driver podden. Läs mer.

Öka försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Lär dig HUR du agerar snabbare och smartare genom att koppla samman sälj med leverans och kompetenser. Läs mer.

Läs tidigare konsultnyheter