Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Bolaget som förvärvar Cygni

Glad påsk! 🐣

Trots att det är påsk och kortare arbetsvecka sker mängder av spännande förvärv i branschen denna vecka (se nedan). Och för er som inte hinner med i förvärvscirkusen vill jag påminna om vår ständigt uppdaterade lista ”Konsultförvärv”.

Från morgonsoffan i TV4 till konsultbranschen och #Konsultpodden. Jesper Börjesson berättar om klivet över till Rejlers och rollen som Head of Learning. Han pratar också om vikten av storytelling och hur vi bygger stolthet gentemot branschen och ens företag. 

I veckan bjuder vi även på 5 fem smarriga påskägg för effektiv Skills Management till chefer och ledare.

Är du nyfiken på Cinode? Registrera dig gratis på Cinode Network för att visa ert bolag, nätverka samt ta emot nya förfrågningar. Passa även på att testa övriga produkter från Cinode i 14 dagar.
Registrera er här

Förvärv/Etableringar/Neddragningar

Accenture förvärvar Cygni, med 190 specialister inom mjukvaruutveckling. Cygni grundades 2006 och har kontor i Stockholm, Göteborg, Linköping, Malmö, Luleå, Östersund samt Amsterdam. Bolaget har av ”The Great Place To Work Foundation” utnämnts till såväl den Bästa arbetsplatsen i Europa som den Bästa arbetsplatsen i Sverige sju år i rad. Cygni ska ingå i den globala expertgruppen Accenture Cloud First. Länk.

CAG Group förvärvar BI- och Analytics-specialisten Cadeia för 22 MSEK. Bolaget har 17 medarbetare och omsättningen uppgick till 21,4 MSEK med ett rörelseresultat om 3,5 MSEK för räkenskapsåret 2019/2020. Länk.

Addnode Group förvärvar programvarubolaget S-GROUP Solutions, med en omsättning på 144 MSEK och ett EBITDA-resultat om 27 MSEK under förra året. Länk.

Nexer Enterprise Applications förvärvar Inove, Microsofts främsta partner i Latinamerika, med säte i São Paulo, Brasilien. Länk.

Time People Group förvärvar specialistnätverket Architecture Network Sweden, som omsätter cirka 5 MSEK och räknar med ett resultat om cirka 0,3 MSEK. Länk.

Nexer startar programmet Nexer Top Talent i Stockholm, där 10 talanger inom systemutveckling och agila arbetssätt handplockas för att bygga framtidens techbolag. Länk.

Medarbetare

Etteplan utser bolagets nuvarande CFO Per-Anders Gådin som ansvarig för företagets förvärvs- och affärsutveckling. Per-Anders lämnar därmed rollen som CFO men sitter kvar i ledningsgruppen. Länk.

DVel i Lund, specialister på test- och mätsystem, väljer Carin Kuylenstierna som ny styrelseledamot. Carin har en bakgrund inom strategi och affärsutveckling inom medtech samt shipping. Hon har bland annat varit divisionschef med globalt ansvar för Getinges mjukvaruportfölj. Länk.

Antrop välkomnar Maria Idebro till rollen som konsultchef. Hon har en lång bakgrund från HiQ och kommer närmast från rollen som managementkonsult på Thread. Länk.

Castra rekryterar Julia Lazar som marknadsansvarig för koncernen. Hon har tidigare varit marknadskoordinator på General Mills och senast arbetade hon som Brand Activation Manager på NJIE. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

AFRYs medarbetare Mustafa Sherif prisades som Årets Möjliggörare för sin podcast Urbanistica på Arkitekturgalan 2021. Länk.

Basefarm (Infrastruktur & drift), Advania (Användarnära IT), Knowit (Verksamhetsnära IT) och Proact (Konsulttjänster) står som vinnare när Radar släpper sin rapport Leverantörskvalitet 2020/21, som mäter kvalitet och värdeskapande i relationen mellan svenska kunder och leverantörer inom it-området. Med på listorna finns även – Elatx, Nordlo, Proact, Atea, Pulsen, Kontract, Softronic, Advania, Iver, Addpro, IT-Total, Visolit, Addpro samt KeyMan Länk.

Partnerskap/Samarbeten

Norconsult ingår partneravtal med Johanneberg Science Park för att tillsammans driva innovation inom bland annat hållbart byggande, fossilfri energi samt mobilitetsinfrastruktur. Länk.

Avtal/Uppdrag

Nexer Infrastructure vann Kammarkollegiets upphandling av bemanningstjänster för it-tjänster. Avtalet är värt omkring 65 MSEK. Länk.

WSP driver tillsammans med representanter från Sverige, Tyskland och Norge EU-utvecklingsprojektet ACES (Adaptive Control of Energy Storage). Syftet är att undersöka möjligheten att med hjälp av AI-styrning nyttja energilager på ett effektivare sätt. Länk.

Sweco hjälper Sveriges Kommuner och Regioner att skriva en rapport som ska hjälpa kommunerna med den digitala omställningen. Länk.

AFRY ingår avtal inom energieffektivisering och digitalisering med Kiviks musteri och Krönleins bryggeri. Länk.

Bmore IT, Foxway Education och Visolit tilldelas ramavtal med Göteborgs stad. Avtalet, som omfattar hårdvara och klient som tjänst, beräknas vara värt 800 MSEK. Länk.

Övrigt

Why McKinsey is getting into apps.Länk.

Rejlers Play med Jesper Börjesson, om morgondagens utmaningar och möjligheter. I senaste avsnittet Vad ska vi göra med kärnavfallet?Länk.

Structor lanserar Klimatkoll, ett gratis digitalt kartbaserat verktyg som ger en snabb överblick över vilka fastigheter som är utsatta för klimatrisker till följd av ett förändrat klimat. Länk.

Kvadrat, Ework och Consid överklagar samtliga Kammarkollegiets stora upphandling där tilldelningsbeslutet blev klart under förra veckan. Länk.


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com


Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Stolthet och storytelling – från TV4 till konsultbranschen


Från morgonsoffan i TV4 till konsultbranschen och #Konsultpodden. Jesper Börjesson berättar om klivet över till Rejlers och rollen som Head of Learning. Han pratar också om vikten av storytelling och hur vi bygger stolthet gentemot branschen som helhet och ens företag.  Läs mer

5 smarriga påskägg för effektiv Skills Management

PASSION LED US HERE
Snart stundar en annorlunda påsk runt om i världen med begränsade möjligheter att träffa nära och kära. För de flesta blir det stillsamt högtidsfirande på hemmaplan. Oavsett hur er påsk ser ut önskar vi på Cinode en rofylld långhelg med god mat och tid för välbehövlig återhämtning. Nedan bjuder vi på fem smarriga påskägg för effektiv Skills Management till chefer och ledare.  Läs mer

Hitta ditt nästa konsultuppdrag på Cinode Market


Läs mer

Alla nyhetsbrev