5 smarriga påskägg för effektiv Skills Management

mar 31 2021 · Konsult, Skills Management

Skrivet av: Mattias Loxi

Snart stundar en annorlunda påsk runt om i världen med begränsade möjligheter att träffa nära och kära. För de flesta blir det stillsamt högtidsfirande på hemmaplan. Oavsett hur er påsk ser ut önskar vi på Cinode en rofylld långhelg med god mat och tid för välbehövlig återhämtning. Nedan bjuder vi på fem smarriga påskägg för effektiv Skills Management till chefer och ledare.

1. Se vad alla inom bolaget kan

Det har aldrig varit enklare att ta del av varandras kompetenser inom bolaget. Vem kan vad och vilken medarbetare besitter just den expertis er kund efterfrågar? Med Cinodes kompetensplattform blir denna information sökbar, synlig och överblickbar. Ni får en struktur och god kunskap om hur ni hanterar er viktigaste tillgång – bolagets samlade kompetens.

2. Vad har medarbetarna för mål?

Vad har medarbetarna för individuella mål och visioner? Hur kan du som ledare hjälpa dina medarbetare att uppnå dem? Det handlar om att se vad varje individ vill och är intresserad av. Låt medarbetarna beskriva vilka kompetenser de vill vidareutveckla och såklart även formulera sitt drömuppdrag.

3. Extern kompetens

Att visa upp bolagets samlade kompetens externt gör det möjligt att få fler uppdrag. Dessutom blir det enklare att hitta potentiella samarbetspartners. På Cinodes plattform är det lätt att skapa allianser, samarbeten, dela information och skicka förfrågningar. På Cinode Market presenteras även uppdragen publikt.

4. Tillgänglighet

Har ni koll på när uppdrag börjar och slutar? Säkerställ att ni har rätt kompetens nära till hands redan innan kunden efterfrågar den. På så sätt ligger ni steget före konkurrenten. En gemensam och alltid uppdaterad beläggningsvy är a och o.

5. Välj rätt väg

Ser ni nya trender eller märker av kommande förändringar? Då gäller det att checka av vad era medarbetare har för kompetenser idag och vad som eventuellt behöver kompletteras. Dessutom kan ni använd den gemensamma kompetensinventeringen för att fatta rätt beslut!

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg