Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Så mycket väntas it-tjänsterna öka under 2021

Vecka 2021-14

Hej!

Konsultbolagen lider ofta av ”skomakarens barn”-syndrom. De är grymma på att ta hand om sina kunder medan det interna arbetet har stor förbättringspotential. Håller ni med?

Castra är ett av de snabbast växande bolagen. Genom smartare processer blir deras ledarskap och företagskultur starkare. 

Vd:n Elin Toft, Magnus Serratusell Wallin och Linus Pekár från PE Accounting samt undertecknad ger best practice och inspirerar till hur andra konsultbolag kan växa snabbare och bli mer lönsamma.


Många nya konsultuppdrag på Cinode Market denna vecka!

Är du nyfiken på Cinode? Registrera dig gratis på Cinode Network för att visa ert bolag, nätverka samt ta emot nya förfrågningar. Passa även på att testa övriga produkter från Cinode i 14 dagar.


Registrera er här
 Marknad

Gartner höjer sin prognos för it-investeringar globalt till en ökning med 8,4 procent under 2021. Tjänster väntas stiga med 9 procent globalt. Länk.


Förvärv/Etableringar/Neddragningar

Time People Group förvärvar Novatrox group, med 23 medarbetare och en omsättning på cirka 45 MSEK samt beräknas göra ett resultat om 4 MSEK. Den initiala köpeskillingen uppgår till 8,6 MSEK. Den totala köpeskillingen uppgår till 17 MSEK beroende på resultatet under de kommande fyra åren. Länk.

Sweco förvärvar finska Gaia Consulting, specialister på hållbara lösningar. Det förvärvade bolaget har drygt 60 medarbetare och kontor i Helsingfors samt Åbo. Intäkterna uppgick till 6,3 miljoner euro under 2020. Länk.

Sweco förvärvar även det finska arkitektbolaget Linja Arkkitehdit, med 60 arkitekter på orterna Uleåborg, Helsingfors och Jyväskylä. Länk.

WSP har tidigare förvärvat det globala teknik- och konsultföretaget Golder, med över 7500 medarbetare, och nu är det officiellt klart. I Sverige ansluter cirka 200 medarbetare på kontor i Stockholm, Göteborg och Luleå. Länk.

AFRY förvärvar det finska infrastrukturbolaget Suunnittelukide. Det förvärvade bolaget har 25 medarbetare i Tammerfors, Åbo, Kouvola, Seinäjoki och Jyväskylä. Föregående års nettoomsättning uppgick till 34 MSEK. Länk.

ProSales byter namn till Mercuri International Research, som sedan 2019 även är en del av den globala experten inom försäljning och ledarskap. Länk.

Capgemini lanserar det nya varumärket ”Capgemini Engineering”, som konsoliderar bolagets verksamheter inom innovation och högteknologiska konsulttjänster. Det nya affärsområdet får totalt 52 000 medarbetare och består till stor del av det tidigare förvärvade Altran. Länk.

Svefa fortsätter sin offensiva satsning och har hittills under 2021 anställt tolv nya konsulter. Länk.


Medarbetare

AW Academy välkomnar Damir Sisic som ny Head of Growth. Damir kommer närmast från moderbolaget Academic Work där han fram till maj är Office Manager för Uppsalakontoret och Sales Process Specialist. Länk.

Qubes rekryterar Babak Varfan som verksamhetschef. Länk.


Utmärkelser/Certifieringar

Solita har utsetts till vinnare av Software AG:s pris PartnerConnect Partner Awards 2020Länk.


Avtal/Uppdrag

Semcon hjälper den ideella organisationen Suicide Zero att utveckla den digitala utbildningen ”Våga Fråga” som handlar om att våga prata om självmord. Länk.

Visolit levererar it-tjänster som omfattar drift och manageringen av servrar, nätverk, applikationer samt klienter till Sigma Polymer Group. Avtalet gäller under tre år. Länk.

Semcon är delägare i teknikföretaget Yeti Move som utvecklar den självkörande tekniken för autonom snöröjning till den norska flygplatsoperatören Avinor. Länk.

TCS hjälper Ericsson att omvandla forsknings- och utvecklingsmiljön samt påskynda utveckling. Länk.

Nexer hjälper Stalands Möbler att utöka sin service med e-handel genom Storefront Accelerator. Länk.


Övrigt

NCP No Common People stödjer insamlingsstiftelsen Fogelstad på ideell basis, som bevarar det anrika minnesmärket Lilla Ulfåsa utanför Katrineholm där verksamhet bedrivs i Fogelstadsgruppens anda. NCPs huvudsakliga bidrag är att bevaka och anpassa betalflöden med hänsyn till PSD2. Länk.

Knightec har sedan 2008 samarbetat med skolor i vad som benämns som utsatta områden för att öka intresset för teknik, knyta skola och näringsliv närmare varandra samt bredda sitt eget nätverk. Totalt har 5000 niondeklassare besökts. Visionen är att Knightec och dess partners ska bli förebilder för hur skola och näringsliv kan mötas och samarbeta. Länk.

 Se lediga konsultuppdrag i Cinode Market!

Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com


Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Så blir ert konsultbolag effektivare

Konsultbolagen lider ofta av ”skomakarens barn”-syndrom. De är grymma på att ta hand om sina kunder medan det interna arbetet har stor förbättringspotential.
Läs mer

Hitta ditt nästa konsultuppdrag på Cinode Market

Läs mer

Alla nyhetsbrev