It-konsultbolagen tror på lägre priser nästa år

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Hej,
Fantastiskt att se 60 seniora ledare i Göteborg nätverka samt lyssna på hur konsultbolag kan öka sin tillväxt och lönsamhet. Stort tack till HiQ som stod för lokal och tack till alla ni som deltog!

Swecos Sverige-vd Ann-Louise Lökholm Klasson gästar denna vecka Konsultpodden! Inspirerande samtal om ledarskap som fokuseras på mångfald, inkludering och hållbarhet. 

Den samlade kompetensen utgör det stora värdet i konsultföretaget. Ändå är det få konsultbolag som har full översikt och utnyttjar hela sin kompetens i affären med kunderna. Synliggör kompetensen för att frigöra stora värden. 

Allt gott, 
/Mattias Loxi

Marknad

23 procent av it-konsultbolagen tror att priserna sjunker nästan år medan endast 17 procent tror det motsatta. AI uppges vara den hetaste tekniken följt av molnet. Detta enligt en ny undersökning med hundra it-konsultbolag som Konsultkompaniet står bakom. Länk

Stark trend att riskkapitalister köper IT-konsulter. Undertecknad intervjuas av Realtid.se angående den mängd av riskkapital som har kommit in i konsultbranschen.Länk.

Rapporter

Softhouse Consulting växte med 15,2 procent under Q3 till 55 MSEK. Vinstmarginalen ökade till 8,7 (2,7) procent. Ökad efterfrågan samt att portföljbolagen i Softhouse Investmentverksamhet börjat visa resultat har gjort att bolaget gör sitt starkaste resultat hittills. Länk.

Förvärv/Etableringar/Neddragningar

Sysco förvärvar Upbase med knappt 20 specialister inom övervakning, integration och utveckling av databaser. Länk.

Capgeminis bud på Altran motsätts av fonden Elliot som äger drygt 10 procent av aktierna. Elliot menar att budet på 3,6 miljarder euro är för lågt.Länk.

Sweco breddar sin järnvägsaffär genom att satsa på Rolling stock. Christian Månsson från SNC-Lavalin blir ny teknikchef samt expert inom området. Länk.

Eyevinn expanderar till Malmö och Öresundsområdet. Inledningsvis placerar de en av sina utvecklare, Simon Wallin, i det nyöppnade Malmö-kontoret. Länk.

Human IT etablerar en intern utvecklingsenhet. Ansvarig för den nya enheten är Nina Kristensson som arbetet på bolaget sedan 2018 och har dessförinnan arbetat på stora utvecklingsavdelningar, bland annat på JP-Morgan i UK. Länk.

Ecenea etablerar dotterbolaget Ecenea Syd i januari Petra Rantzow har rekryterats för att driva satsningen. Petra kommer närmast som inköpschef i Helsingborgs stad. Länk.

OJC Consulting etablerar kontor på Södermalm i Stockholm. Det tyska bolaget, som är specialiserade kring molntjänster, finns sedan tidigare i Malmö. Länk.

Zington, tidigare Claremont, dubblar kontorsytan på huvudkontoret och byter därmed adress till Birger Jarlsgatan 9. Bolaget har drygt 400 medarbetare i Stockholm. Länk.

Technogarden etablerar ett nytt affärsområde inom ERP. Den nya satsningen leds av nyrekryteringen Rickard Wadsten. Länk.

ÅF Pöyry byter nu officiellt namn till AFRY. Länk.

Medarbetare

Briab utser Björn Wulff till ny vd. Björn var tidigare vice vd och försäljnings- samt marknadschef. I samband med att Fredrik Hiort lämnat vd-uppdraget har han övergått till en roll som senior partner med fokus på att utveckla företagets kunder. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Knowit vinner pris för jämställdhetsarbete. Det är stiftelsen Allbright som varje år delar ut priset till börsnoterade företag som aktivt arbetar med jämställdhetsfrågor. Länk.

Nox Consultings vd Pernilla Ramslöv blev utsedd till Årets Stjärnskott under galan EY Entrepreneur of the year. Länk.

Consids vd Peter Hellgren vann Entrepreneur Of The Year – region öst. Nu väntar final i Blå Hallen, där vinnaren går vidare till världsfinalen i Monte Carlo. Länk.

Seavus har uppnått Atlassian Gold Solution Partner-status i Norden. Länk.

Avtal/Uppdrag

Iver har vunnit avtal med Veolia Nordic inom drift och rådgivning när bolaget ska migrera sin servermiljö till AWS. Avtalet är på tre år. Länk.

Technogarden har tecknat ramavtal med Jeppesen samt ett världsledande medtechbolag.

Visma Consulting hjälper Haninge kommun att förvalta, utveckla samt förbättra kommunens nära 70 webbplatser. Avtalet är värt 3,5 MSEK. Länk.

Addnode Groups dotterbolag Decerno ingår avtal med Skånetrafiken gällande utveckling av en ny sökmotor för resor samt en ny tjänsteplattform. Avtalet omfattar fyra år med option om förlängning på två plus två år. Kontraktet är värt omkring 120 MSEK. Länk.

Cybercom har hjälpt Skellefteå kommuns avdelning för stöd och service att skapa ett nytt digitalt hjälpmedel för personer med utmaningar i vardagen. Länk.

Norconsult har fått i uppdrag av Trafikverket att höja säkerheten på Bohusbanan. Uppdraget innebär att öka säkerheten genom att bygga om plankorsningen från dagens kryssmärke till helbomsanläggning (A-anläggning). Länk.

Rejlers hjälper FTIA (Finnish Transport Infrastructure Agency) att förbättra järnvägen Kouvola–Kotka/Fredrikshamn, en av de viktigaste linjerna för godstransport i Finland. Länk.

Forsen renoverar Caroli kyrka, som ligger i centrala Malmö och sedan i våras ägs av Klövern. Länk.


Övrigt


Recreating first-mover advantage in a crowded consulting market.
Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
http://www.cinode.com/veckans-konsultnyheter/2019-48/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj.
Nyfiken på Cinode? Maila mig så bokar vi in ett möte!

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Synliggör er kompetens – konsultbolagets stora värde

Den samlade kompetensen utgör det stora värdet i konsultföretaget. Ändå är det få konsultbolag som har full översikt och utnyttjar hela sin kompetens i affären med kunderna. Läs mer.

Ledarskap med fokus på inkludering, mångfald och hållbarhet

Swecos Sverige-vd Ann-Louise Lökholm Klasson gästar Konsultpodden med fokus på ledarskap. Hur diskuteras klimatarbetet i styrelserummet? Och hur integreras förvärvade bolag på ett framgångsrikt sätt? Ann-Louise inspirerar och delar med sig av insikter från Sveriges största konsultbolag där inkludering, hållbarhet samt mångfald genomsyrar hela verksamheten. Läs mer.

”Uppdrags- och beläggningshanteringen gör oss snabbare och mer proaktiva”

Läs mer och se videon.

Hur du ökar din beläggning och engagemang i ditt konsultföretag

Text som lyder, Hur du ökar försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultbolag.

Ladda hem guiden!

Läs tidigare konsultnyheter