Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Riskkapitalbolag samlar konsultföretag i ny företagsgrupp

Glad andra advent! Stötta Musikhjälpen och var med i Konsultpodden! Genom att buda på vår insamling till musikhjälpen med årets tema ”Sex är inte ett vapen” bidrar ni till en god sak samtidigt som vinnaren får vara med i Sveriges största podd för konsultbranschen med tusentals lyssnare!

Detta är en unik chans att synas samt höras, både i podden och nyhetsbrevet.

Allt för få konsultbolag synliggör sina experter trots att medarbetarna är bolagets viktigaste ambassadörer. 


Allt gott, 
/Mattias Loxi

Förvärv/Etableringar/Neddragningar

Curamando går ihop med Keybroker, Kurppa Hosk samt Animal i en nybildad bolagsgrupp. Altor Fund V står bakom investeringen av den nya gruppen som kommer omsätta 400 MSEK. Bolagen fortsätter att arbeta självständigt. Länk.

B3 Consulting Group växer med elva nya medarbetare efter att dotterbolaget Rebel and Bird träffat avtal om att överta huvuddelen av rörelsen i Nectima. Överlåtelsen sker genom inkråmsförvärv och investeringen uppgår till maximalt 3,65 MSEK. Länk.

Rejlers förvärvar Elproj teknik i Oskarshamn, med 18 medarbetare som är verksamma inom elkraft, automation samt installationsprojektering och har en årlig omsättning på omkring 24 MSEK. Länk.

ProData Consult köper samtliga aktier i konsultmäklaren Sourcing Network samtidigt som Sourcing Networks grundare Sara Hildebrand och Alex Kouchmeshki blir delägare i ProData Consult. Sourcing Network har gått från 0 till 300 MSEK i omsättning på bara fyra år.  Länk.

Dynamics by Sigma, en del av Sigma Group, expanderar sin verksamhet till Storbritannien då de öppnar kontor i London. Sigma IT driver sedan tidigare en verksamhet inom UX i Storbritannien. Länk.

Tieto och EVRY är nu officiellt ett sammanslaget legalt bolag under namnet TietoEVRY.Länk.

Rapporter

Tritech meddelar att året kommer stänga på runt 200 MSEK i omsättning vilket betyder en 20 procentig ökning. Länk.

Medarbetare

Rejlers Sveriges nya vd heter Jenny Edfast. Viktor Svensson, vd och koncernchef för Rejlers, har innehaft rollen som tillförordnad vd för Rejlers Sverige sedan maj 2018, men lämnar nu över ansvaret till Jenny som tillträder tjänsten efter årsskiftet. Hon har idag rollen som divisionschef för Energy i Rejlers Sverige. Dessförinnan var hon affärsområdeschef inom Pöyry Sverige. Länk.

Technogarden rekryterar Mats Bergman som ansvarig för affärsenheten Quality & Inspection som utgör en del inom affärsområde Industry. Under de senaste 20 åren har Mats haft ledande positioner på Kiwa Inspecta samt Force Technology. Länk.

Structor Miljö Öst rekryterar Susanne Karlsson från Länsstyrelsen och Richard Starå från Ödeshög kommun. Miljökonsultbolaget har vuxit cirka 30 procent per år sedan starten 2014. Länk.

Venn Management har rekryterat Björn Hedskog som ny vd. Björn har erfarenhet från bland annat WSP och Briab. Länk.

Forsen utser Ann-Charlotte Saadieh till rollen som ny gruppchef. Hon har arbetat som projektledare inom bolaget i drygt ett år. Länk

Utmärkelser/Certifieringar

Devies, Viaq, Hisland Solutions, AQC, TeamTech, Know E samt MUM Consulting är konsultföretagen som toppade DI Gasell (registrering krävs). Länk.

Exsitec har återigen utsetts till Årets Visma partner under Visma Partner Summit 2019. Avalon Innovation vann årets Visma projekt.Länk.

Seavus har utnämnts till en av EMEA’S bäst skötta tjänsteleverantörer under invigningen av Channel Futures European Partners 51 (EP 51)-rankingen. Länk.

Netgain är det första bolaget i Sverige som är ackrediterade utbildare inom Service Automation Framework. Åtta företag i världen har hittills ackrediterats via APMG International, som har ensamrätt på certifierade utbildningar inom Service Automation Framework. Länk.

Avtal/Uppdrag

Prevas har hjälpt Borås Energi och Miljö att installera Infors molnbaserade affärssystem för att sköta driften i en ny anläggning för avloppsvatten, kraft, värme samt biogas. Länk.

Semcon ska, med hjälp av en samarbetande robot, automatisera analysen av prover för ett internationellt laboratorieföretag. Syftet är att skapa en snabbare och säkrare process samt frigöra tid för laboratoriepersonalen att fokusera på mer avancerade uppgifter. Länk.

Forefront Consulting ingår ett nytt ramavtal med Norrenergi. Det tvååriga avtalet, med option på ytterligare fyra år, gäller konsulttjänster inom området Data och analys, med underområden Datadriven process och organisation samt Datahantering, analys och teknik. Länk.

Rejlers bidrar med elprojektering i Oslos största projekt för smart stadsutveckling, Økern Portal. Uppdraget omfattar kontorsbyggnader och marknadsområden i en helt ny stadsdel. Länk.

TECHNIA, ett företag inom Addnode Group, levererar  en PLM-lösning till B. Braun byggd på Dassault Systèmes industrilösning “License to Cure”. Länk.

Advenica har vunnit en ny order inom cybersäkerhet där leveransen gäller både produkter och tjänster till ett värde av 6,5 MSEK. Länk.

Headlight har tecknat ramavtal med Power2U inom AWS molnarkitektur och systemutveckling. Länk.

Övrigt

Omegapoint utvecklar tillsammans med forskningsinstitutet Rise en blockkedjelösning där bevisen för upphovsrätt ska säkras.Länk.

”Digitaliseringen av den offentliga sektorn hotas av LOU – så borde lagen ändras”. Cybercoms vd Niklas Flyborg skriver om hur lagen skapar absurda situationer och måste reformeras samtidigt som han delar med sig av fem förslag.Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
http://www.cinode.com/veckans-konsultnyheter/2019-49/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj.
Nyfiken på Cinode? Maila mig så bokar vi in ett möte!

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Stöd Musikhjälpen – bli gäst i Konsultpodden

Konsultpodden startar en insamling i årets Musikhjälpen. Du som vill bli inbjuden som gäst i podden kan buda på en plats. Dessutom bidrar du till en god sak. Läs mer.

Medarbetarna – konsultbolagets viktigaste ambassadörer

Med en strategisk varumärkespositionering och engagemang som bygger på transparens kan era medarbetare bidra till bolagets varumärkesutveckling genom ett kvalitativt ambassadörskap. Läs mer.

”Det kommer alltid finnas behov av att hitta rätt resurs extremt snabbt”

Läs mer och se videon.

Hur du ökar din beläggning och engagemang i ditt konsultföretag

Text som lyder, Hur du ökar försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultbolag.

Ladda hem guiden!

Alla nyhetsbrev