Nästa konsultbolag på börsen?

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Hej,
”Att kliva in i rollen som vd inom en bransch där känslan är att alla konsultbolag gör samma sak är tuff. Konsulterna kan byta bolag när som helst och jag kan bli av med jobbet omgående.” Hanna Jokimaa, gästbloggar om sitt första år som vd på Decuria.

Kompetensbristen gör att konsultföretagen behöver arbeta med rekrytering på nya sätt, som både förbättrar och effektiviserar. Carin Ewald på Recommended By beskriver RecOps och hur du lyckas med kompetensförsörjningen. 

Över 50 fantastiska ledare från konsultbranschen i Göteborg kommer nu på fredag den 29:e november för att nätverka (skapa nya affärer!) och få nya insikter om hur konsultbolag kan öka sin tillväxt samt lönsamhet. Vi har några platser kvar – först till kvarn!

Hoppas vi ses!

Allt gott, 
/Mattias Loxi

Rapporter

Combitech växte med 2,6 procent under det tredje kvartalet. Rörelsemarginalen landade på 5,9 (6,3) procent. Orderingången minskade något under perioden. Länk.

Norconsult ökade omsättningen med 8,8 procent under Q3. Den organiska tillväxten uppgick till 11 procent under kvartalet. Rörelsemarginalen stärktes till 10,0 (7,8) procent.  Länk.

Förvärv/Etableringar/Neddragningar

Netlight inleder process som eventuellt leder till en börsnotering. Länk.

Etteplan förvärvar det nederländska bolaget Triview Technical Communication BV, med omkring 30 specialister inom teknisk dokumentation. Länk.

QueensLab och Stebla går samman. Tillsammans bildar de ett gemensamt bolag med 30 konsulter under namnet QueensLab. Stefan Trailovic, endast 23 år, från Stebla tar över som vd. Tidigare vd:n Marcus Nordquist tar rollen som CTO. Länk.

Medarbetare

NetNordic Sweden meddelar att Fredrik Rosman utses till ny vd och tillträder sin tjänst den 1 januari. Fredrik började på bolaget redan 1:a september för att förbereda företaget inför framtida tillväxt. Han har arbetat i ledande befattningar i Sverige och Norden, men har även arbetat i Asien, Indien samt Östafrika. Länk.

Wise Groups dotterbolag Brilliant Future rekryterar Andreas Ferm till rollen som ny vd. Han är i dag interim chef för systerbolaget Edge HR där han under det senaste halvåret genomfört en marknadsanpassning och renodling av bolaget. Andreas tillträder sin nya befattning den 1 januari då han även inträder i Wise Groups ledningsgrupp. Länk.

Curamando rekryterar Daniel Reithner som CFO. Han kommer närmast från investmentbolaget Lagercrantz.

Utmärkelser/Certifieringar

UNICUS vann guld i kategorin Social och Etisk när Magnet Awards gick av stapeln på Fotografiska i Stockholm. Länk. 

Combitech vann pris i Employer Branding under Magnet Awards 2019 för bästa arbetsgivarkommunikation i kategorin Professionals. Länk.

Consid har tilldelats priset EY Entrepreneur Of The Year Region Öst under galan EY Entrepreneur Of The Year Award på Stora Hotellet i Jönköping. Länk.

Avtal/Uppdrag

Sigma IT levererar ett underhållsstöd till Västtrafik för inköp, lager, service samt underhåll. Länk.

Rejlers ingår avtal med den norska el-kedjan Elektroimportøren gällande leverans av avancerad IoT-teknologi som effektiviserar butiksverksamheten och förbättrar kundupplevelsen. Länk.

Sweco ska, på uppdrag av Trafikverket, bygga om väg 97 mellan Södra Sunderbyn och Sävast i Norrbotten. Syftet med ombyggnaden är att öka trafiksäkerheten och framkomligheten på vägen. Länk.

Tieto har hjälpt Skogsägarföreningen Södra att införa en framtidssäker utlånings- och insättningsplattform som förenklar kontanthanteringen samt kapitalförvaltningen. Länk.

HiQ ingår ramavtal med Telenor Connexion gällande konsulttjänster inom utveckling av IoT-plattform. Länk.

COWI har projektlett arbetet med att Lidls butik på Gotland ska bli världens första helt klimatneutrala livsmedelsbutik enligt den nya NollC02-certifieringen. Länk.

Creuna har fått förlängt samarbete med Malmö stad. Länk

Swecos arkitekter har fått i uppdrag av Umeå kommun att ta fram ett förslag på förskolepaviljonger som går att återanvända, lagras när de inte behövs samt kunna byggas i egen regi. Länk.

Övrigt

CGI, Tieto och Avanade är några av bolagen som står bakom den nya ”koden” som it-branschen tar fram för ansvarsfull AI.Länk.

Hyllad kampanj lockar kvinnor till Semcon. Länk.

Getting the job done isn’t adding value – 70 procent av kunderna ser positivt på resultaten från konsultbolag men endast 40 procent anser att konsultföretagen adderar värde.Länk.

Sämre tider för konsulterna. Realtid.se skriver om Cinodes sammanställning över Q3-rapporterna och intervjuar undertecknad.Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
http://www.cinode.com/veckans-konsultnyheter/2019-47/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj.
Nyfiken på Cinode? Maila mig så bokar vi in ett möte!

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

RecOps – effektiv rekrytering

När konkurrensen om de bästa talangerna hårdnar och kompetensförsörjningen blir allt mer affärskritisk gäller det att hitta nya vägar framåt. För många bolag är en av de största utmaningarna med tillväxt att lyckas tillsätta rätt kompetens. Det är kandidatens marknad vilket kräver att bolagen jobbar på ett nytt sätt med rekrytering. Läs mer.

Första året som vd för ett konsultbolag

Att kliva in i rollen som vd inom en bransch där känslan är att alla konsultbolag gör samma sak är tuff. Konsulterna kan byta bolag när som helst och jag kan bli av med jobbet omgående. Läs mer.

Hur säkrar du tillväxt och lönsamhet i ditt konsultbolag?

Välkommen till ett frukostevent för ledare i konsultföretag den 29 nov i Göteborg! Få mängder av tips för att utveckla ditt konsultföretag samtidigt som du nätverkar med kollegor i branschen! Läs mer.

”Uppdrags- och beläggningshanteringen gör oss snabbare och mer proaktiva”

Läs mer och se videon.

Hur du ökar din beläggning och engagemang i ditt konsultföretag

Text som lyder, Hur du ökar försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultbolag.

Ladda hem guiden!

Läs tidigare konsultnyheter