Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 13 – 2015

>Konsultnyheter vecka 13 – 2015

Hej! I veckan passerade vi 2000 prenumeranter. Väldigt kul att så många uppskattar brevet och sprider det vidare. Och stort tack för all positiv feedback, det värmer. /Mattias

Har du problem med instabil försäljning? Knepigt att få tag i prospekts? Den 9 april bjuder vi in till en ny frukostföreläsning – denna gång är det experten David Tegenmark som går igenom en ny syn på konsultförsäljning och hur du skapar ett jämnt flöde av leads. Läs mer och anmäl dig.

Kompetensbristen inom IT- och telekomsektorn väntas leda till underskott på 60 000 personer till år 2020 om inga åtgärdar görs. Bland de yrkeskategorier som väntas ha mycket stark efterfrågan finns exempelvis  systemutvecklare, IT-arkitekter, användbarhetsexperter och projektledare. Rapport med intressant data från IT&Telekomföretagen. Länk.

Connect, med 70 medarbetare och en omsättning på 155 MSEK, köps upp av Staples. Det nya namnet blir Staples Connect och bolaget har som mål att omsätta en miljard år 2021. Länk.

Technia har tillsammans med tyska Transcat PLM startat det gemensamma bolaget Optim data, som är inriktade på industriella internet-of things-applikationer. Länk.

CGI, Cybercom, HiQ, Knowit, Pulsen, R2Meton samt Redpill har blivit tilldelade ramavtal inom Kammarkollegiets upphandling av Programvararor & Tjänster 2014 – Systemutveckling. Länk.

Slut med enkronas-konsulter? I Svenska spels senaste ramavtalsupphandling konkurrerar leverantörerna uteslutande genom kvalitetsfaktorer. Timpriset är satt av Svenska spel. Länk.

Require, specialister inom kravhantering och verksamhetsanalys, etablerar sig nu i Malmö för att täcka hela Öresundsregionen. Länk.

Polar Cape öppnar kontor i Amsterdam. Bolaget kommer att fortsätta arbeta med samma strategi som tidigare, med seniora konsulter lokalt kompletterat med duktigt folk i Makedonien. Länk.

Grontmij har fått i uppdrag av Lidingö stad att bistå med konsulttjänster inom konstruktion, belysning, 3D-modellering och geoteknik för den nya Lidingöbron, som ska stå klar år 2020. Länk.

Sopra Steria har tecknat avtal med NATO för leverans av logistiksystem. Länk.

Cognizant har tecknat avtal med danska Tryg Försäkringar och dotterbolaget Moderna Försäkringar för ekonomi- och räkenskapsprocesser samt informationsstyrning och dataanalys. Länk.

Atea har tecknat avtal med landstinget Blekinge om att bygga ett datacenter. Avtalet är på två plus fyra år och värt minst 24 MSEK. Länk.

ÅF har fått två ordrar frånTrafikverket. Dels projektering av E4:an mellan Sundsvall och Stöde samt projektering av triangelspår Maland och Tunadalsspåret. Värdet uppges till 37 MSEK. Länk.

HiQ har fått ett nytt projekt där de ska utveckla och testa tekniken som ska rädda noshörningar i Kenya. Länk.

EGBS Consulting har fått i uppdrag av Frälsningsarmén att implementera ett nytt intranät byggt på IBM Connections. Länk.

Decorno och Mogul har tecknat ramavtal med Riksantikvarieämbetet inom systemutveckling, kravställning, IT-arkitektur och användbarhet. Värdet beräknas till 5 MSEK per år.  Länk.

TCS har överfört förvaltning och utveckling av mainframe-baserade och verksamhetskritiska försäkringsapplikationer från IF till TCS. Länk.

Evry har rekryterat Björn Ivroth som ny vd och koncernchef. Björn var vd för CGI Sverige 2012 till 2014 och har även suttit på ledande positioner inom IBM och Accenture samt som konsult hos McKinsey. Länk.

Acando har föreslagit att Caroline af Ugglas ska väljas in i styrelsen. Länk.

COWI har tillsatt Björne Olsson som ny divisionschef för Miljö. Länk.

Stratiteq har rekryterat Peter Blomsterberg till affärsområdeschef för företagets portalerbjudande. Peter kommer närmast som vd för Avegas kontor i Malmö. Länk.

3Gamma har tillsatt Rickard Holmkvist som COO. Dessutom har Jens Ekberg valts till chef över ”Group Insights” samt Maria Nelsson som chef för ”Group Sales Development”. Länk.

HiQ fyllde i veckan 20 år. Stort grattis! Länk.

IT-Gården har av Publikator Branschstatistik blivit utsedda som det ledande infrastrukturbolaget i Helsingborgsregionen. Länk.

HiQ (Årets bästa sponsring) och Atea (Årets långsiktiga) var några av bolagen som stod som vinnare under galan Gyllene Hjulet. Länk.

Work smarter, not cheaper. Att förstå och att använda automatisering inom BPO har snabbt seglat upp som en av de mest eftersökta talangerna, både bland köparna och leverantörerna. Länk

Vi behöver ytterligare en bra säljare, om ni hittar den får ni tio procent av den personens provision under det första året”. Stjärnmäklaren Fredrik Eklund delar med sig av sina bästa försäljningstips till tidningen chef. Länk.

Vad gör tillväxtbolagen för att expandera uthålligt? Bara en procent av gasellföretagen fortsätter att växa. Men bolagen som lyckas, hur gör de? ”Snabbväxarna” är ofta tvärtom-företag som är organiserade på ett speciellt sätt och vågar gå mot strömmen.Länk.

Gillar du vårt nyhetsbrev? Tipsa gärna dina kollegor och vänner. Använd länken nedan.
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-13/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi (Haraldsson)
(Lägg gärna till mig som kontakt på LinkedIn)
mattias.loxi@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!


Frihet under ansvar – framtidens ledarskap i konsultföretag


Det pratas en hel del om olika generationers syn på arbetslivet och vilka förväntningar talangerna har på sina arbetsplatser och arbetsgivare. Oavsett om en viss generation följer det ena eller andra mönstret finns vissa gemensamma likheter för vad människor behöver från ett ledarskap i konsultbolag. Läs mer.

Talent Management och försäljning i konsultföretag [Whitepaper]


Nytt Whitepapper! När ni samlar era kompetenser och kundbehov når ni framgång. Läs mer.

Missa inte heller vårt första whitepapper: Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet. Länk.

Superkoll på kompetens, beläggning och försäljning.

forfraganCinode är stödet för medarbetare, chefer och sälj i konsultföretag. Bland annat får du;

  • Kompetenskonto
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsprofilering
  • Rapporter
  • Beläggning
  • Förfrågan & offerter
  • Uppdrag & kontrakt
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev