Konsultnyheter vecka 44 – 2013

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 44 – 2013

Det är attraktivt att vara managementkonsult. När svenskarna listade sina drömjobb kom nämligen yrket på sjunde plats och har därmed avancerat tre placeringar från föregående år. Länk.

Under veckan kom Prevas ut med sin Q3-rapport. Omsättningen ökade men för fjärde kvartalet i rad går företaget med förlust, denna gång med -3,1 miljoner kronor. Orderingången kommenterades dock som positiv vid kvartalsslutet. Länk.

Reijlers omsättning har stigit med 13 procent, samtidigt har rörelsemarginalen förbättrats till 3,5 procent (2,1). Sverige och Norge hade stark tillväxt och förbättrad lönsamhet, medan utveckling var svagare i Finland. Länk. 

Vi vill bli mer effektiva”, sa Anna-Karin Samuelson, hr-chef på CGI. Detta efter nyheten att 80 tjänster ska bort. Företaget påpekar dock att samtliga inte behöver sluta, utan istället byta tjänst. Länk.

Omegapoint etablerar sig i Sätterstrand utanför Karlstad. Uppdrag för Nordic MedTest var avgörande men samtidigt ser företaget en ökad affärspotential i Värmland och Norge. Länk.

Addnode Group har förvärvat finska CAD-Expert Oy, som utvecklar mjukvara för digital design samt konsulttjänster. Länk.

Tieto har signat ett jättekontrakt med Norrbottens läns landsting, för vidareutveckling av deras vårdadministrativa system. Avtalet löper över fyra år, med option på ytterligare fyra och är värt 248 miljoner kronor. Länk.

Every och Skolinspektionen har ingått nytt avtal gällande bland annat drift, support och förvaltning. Avtalet är värt cirka 23 miljoner kronor. Länk.

Grontmij har fått i uppdrag av Malmö att utveckla staden mot ett mer hållbart samhälle. Avtalet sträcker sig över en tvåårsperiod och är värt omkring 20 miljoner kronor. Länk.

CGI har slutit ett drift- och supportavtal med Svevia (tidigare Vägverket produktion) värt cirka 75 miljoner kronor, under tre år. Länk. 

Den globala konsultmarknaden inom energisektorn förväntas öka med minst 10 procent under 2013 och 2014, detta enligt en ny rapport från Source. Länk.

Är det verkligen konsulternas fel att bankerna misslyckas? Det undrar Erik Sjöberg, vd på Moment, i en intressant bloggpost beträffande Nordea-haveriet, som vi skrev om i förra veckan.Länk.

Under Q3 har vi sett sjunkande marginaler för konsultbolagen, kanske är det dags att frångå traditionella timarvodena och istället använda alternativa modeller? Länk

PwC köper upp Booz & Company, med över 3000 anställda och en omsättning på omkring en miljard dollar. Avtalsförslaget kommer dock först att behöva röstas igenom av 300 partners inom Booz & Co. Länk.

Tipsa gärna dina kollegor om detta nyhetsbrev (anmäl dig på https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/) så syns vi nästa vecka.

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com
CMO – Cinode

Från bloggen

Konsultkartan Göteborg


Nyfiken på var konsultbolagen har sina kontor i Göteborg?  Visa hela kartan över konsultbolagen i Göteborg.

 

Viktigaste konsultnyheterna under oktober


Oktobers viktigaste konsultnyheter. Läs mer.

 

Cinode – talang- och kompetenshantering för ditt konsultbolag.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med vår molntjänst får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Konsultprofilsgenerering
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplannering
  • Förfrågan, offer och kontrakt,
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Föregående veckas konsultnyheter
Nästa veckas konsultnyheter
Senaste veckans konsultnyheter