Konsultnyheter vecka 43 – 2013

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 43 – 2013

Veckan har präglats av Q3-rapporter. Först ut var HiQ, som presenterade en något minskad omsättning och marginal (10,0 procent). Vd Lars Stugemo var dock positiv; I det stora hela fortsätter vi att skapa resultat på en marknad som på flera håll är utmanande”. Länk.

Hos Evry Sweden sjönk rörelsemarginalen till 6,1 procent. Företaget anser att den svenska marknaden fortfarande är en utmaning och att timpriserna sjunkit något jämfört med föregående år (-1 procent). Länk.

ÅF, inklusive Epsilon, fortsätter att förvärva friskt. Bara under det senaste kvartalet har elva nya företag köpts upp. Rörelsemarginal (7,3 procent), debiteringsgrad och omsättning har förbättrats.  Länk.

Tieto har med sina sparpaket fått ordning på rörelsemarginalerna, som nu ligger på 10,1 procent (8,9 procent). Omsättningen sjönk dock med 12 procent. Länk.

”I Sverige är marknaden oförändrad.” Detta säger Per Wallentin, vd för Know IT, i samband med rapportsammanställningen. Omsättningen har ökat medan rörelsemarginalen har sjunkit till 4,9 procent (föregående år låg den på 5,4 procent). Länk.

Connecta redovisade en kvartalsförlust för första gången på tio år. Förlusten blev -2,1 MSEK. Vd Leif Lindqvist säger: ”Vi har långt kvar till en acceptabel debiteringsgrad och lönsamhetsnivå.”  Länk.

Konsultmäklaren Ework halverade sin vinst jämfört med föregående år, omsättningen ökade dock med 1 procent.  Länk.

Avega har förbättrat sin rörelsemarginal avsevärt, till 6,6 procent (0,1 procent). ”Vi ser tendenser till att en förbättring kommer att ske på konsultmarknaden i början av nästa år”, säger vd Jan Rosenholm. Länk.

Cybercom har fått ordning på sina tidigare problem och gör nu ett plusresultat (8,6 MSEK). Framförallt är det den finska och internationella sektorn inom företaget som har förbättrats. Länk.

Semcon meddelade att de upplever en förbättring på marknaden under tredje kvartalet, samtidigt som rörelsemarginalen ökade till 6,6 procent (6,1 procent) Länk. 

Även Softronic rapporterade ett starkt resultat. Omsättningen ökade och marginalen förbättrades till 6,9 procent (4,9 procent).Länk.

Addnode ökade omsättningen men marginalen sjönk till 2,8 procent (7,6 procent) och aktien störtdök i fredags med 12 procent.  Länk.

Prevas har tecknat ett nytt avtal med Saab, som en av deras ”Prefered Supplier” Länk.

Timpriset för vissa konsulter uppgick till 4000 kronor. Det rapporterades från det havererade Nordea-projektet, som uppges ha kostat miljarder kronor till ingen nytta. Länk.

Är det slut med enkronas-bud i upphandlingar? Ny dom i Kammarrätten ger nämligen rätt för upphandlare att nobba orimligt låga bud. Länk.

Har du jobbat tre till fem år som managementkonsult i England tjänar du i snitt £ 63 074 per år eller cirka 54 000kr/månad. Länk.

Glassdoors nya lista ”Top 25 Companies for Career Opportunities” är full med konsultbolag och toppas av Bain & Company. Länk.

Veckans mest intressanta läsning hittar du hos HFS ”Traditional outsourcing advisory is dead.” Länk.

Tipsa gärna dina kollegor om detta nyhetsbrev (anmäl dig på https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/) så syns vi nästa vecka.

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com
CMO – Cinode

Från bloggen

5 anledningar till varför konsultprofiler i Word bör förbjudas


Som en tidigare köpare av ett stort antal konsulttimmar tänkte jag här avslöja vad det kan vara som styr när man bestämmer sig för att ta in en ny person för ett uppdrag.  Läs mer.

 

 

Cinode – talang- och kompetenshantering för ditt konsultbolag.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med vår molntjänst får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Konsultprofilsgenerering
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplannering
  • Förfrågan, offer och kontrakt,
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Föregående veckas konsultnyheter
Nästa veckas konsultnyheter
Senaste veckans konsultnyheter