Konsultnyheter vecka 42 – 2013

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 42 – 2013

Tieto fortsätter att dra ned personalstyrkan, denna gång med 770 tjänster. I Sverige kommer 180 tjänster att försvinna. Under det första halvåret har personalstyrkan redan reducerats med 149 medarbetare i Sverige. Givetvis blir det intressant att följa nästa veckas Q3-rapport. Länk.

”Fler och fler kunder väljer indiska leverantörer nu, trots att de ofta har en ganska bristfällig organisation i Norden.” Det svarar Tietos Sverigechef Per Johansson på frågan om konkurrensen från Indien har ökat. Intervju efter beskedet om nedskärning.Länk.

Priset till årets företagare i Sverige har gått till Hamdija Jusufagic, vd:n och grundaren av konsultbolaget System Verification. Kul att företagare inom konsultbolagsbranschen uppmärksammas. Länk.

Mer nyheter från System Verification. I veckan blev de klara som leverantörer till Plushögskolans YH-utbildning för kvalitetssäkrare och testare inom IT. Länk.

Addnode har skrivit avtal med Statistiska centralbyrån. De ska leverera dokument- och ärendehantering samt e-arkiv. Avtalet är värt minst nio miljoner kronor och löper över tre år. Länk.

Livslönen för en civilingenjör är 20,1 miljoner kronor, för högskoleingenjör är siffran 16,3 miljoner. Livslöner för yrken och utbildningar är framtagna av Saco. Länk.

2014 kommer mellan 47 och 50 procent av den arbetsföra befolkning världen över att vara födda efter år 1980. Ja och vi 80-talister har tydligen helt andra krav än äldre generationer. I rapporten The future of attracting, retaining, and managing talent” från Successfactors kan du läsa mer om hur (konsult)företagen behöver förändras. Länk.

Är du nyfiken på vilka områden som behöver konsulter inom de närmaste åren? Ta då del av Gartners nya lista ”Top 10 Strategic Technology Trends For 2014″. Länk.

Under nästa vecka kommer de första kvartalsrapporterna från de svenska konsultbolagen. Men giganten IBM har redan kommit ut med sin rapport. Där står det bland annat att omsättningen för teknikkonsultavdelningen sjönk med 4 procent medan affärskonsultsektorn var oförändrad jämfört med föregående år. Länk.

Ännu en gång toppar McKinsey listan över Europas 25 bästa konsultbolag. Ta del av samtliga bolag i Vault årliga rankinglista.Länk.

”What makes clients special in the Nordic region?” Enligt den engelska sidan SourceForConsulting, är ”business-led approach to technology” särskilt intressant för nordiska konsultköpare. Läsvärt blogginlägg, där den nordiska marknaden jämförs med andra geografiska konsultmarknader. Länk.

Tipsa gärna dina kollegor om detta nyhetsbrev (anmäl dig på https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/) så syns vi nästa vecka.

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com
CMO – Cinode

Från bloggen

Att kontraktera en konsult


Som en tidigare köpare av ett stort antal konsulttimmar tänkte jag här avslöja vad det kan vara som styr när man bestämmer sig för att ta in en ny person för ett uppdrag.  Läs mer

Cinode – talang- och kompetenshantering för ditt konsultbolag.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med vår molntjänst får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Konsultprofilsgenerering
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplannering
  • Förfrågan, offer och kontrakt,
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Föregående veckas konsultnyheter
Nästa veckas konsultnyheter
Senaste veckans konsultnyheter