Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 41- 2013

Konsultnyheter vecka 41 – 2013

Debatten om de förargliga ramavtalsupphandlingarna, där leverantörer vunnit med hjälp av att bjuda ut en del av sina konsulter för en krona i timmen, går vidare. Konkurrensverket kommenterade under veckan att de är intresserade av frågan men att de inte kan göra något då ingen anmälan har kommit in. Vem blir först? Länk.

– Jag lovar dig, vi kommer att slänga ut leverantörer som systematiskt underlåter sig att leverera till utlovat pris, svarade SKI/Kommentus vd Thomas Idermark i en kommentar angående de ramavtal som är skrivna för konsulter med  enkronas-arvode. Samtidigt säger han att de förväntar sig att enkronas-avtalen kommer att efterföljas. Länk.

Samtidigt meddelade Kammarkollegiets vd att de i sin kommande upphandling har som mål att ”få bukt med enkronasbud och annan taktisk prissättning.” Länk.

Konkurrensen om konsulter är hård. I Norrland lägger Koneo ner verksamheten i Östersund och stramar åt i Gävle medan IT Leverantören plockar personal från både Koneo och Atea. Bland annat har sju personer från Atea gått över till IT Leverantörerna i Östersund. Länk.

Agio har under veckan förvärvat SoftCenters samtliga konsulter i Kiruna samtidigt som ett kontor öppnas där. Efter förvärvet har Agio cirka 50 konsulter. Länk. 

CGI har tecknat ett omfattande samarbetsavtal med Besikta Bilprovning för att utveckla deras IT-stöd. Länk.

Centigo och Allies har ingått ett partnerskap för att spetsa sina erbjudande inom hållbart företagande. Länk.

Kompetensindikatorn, Poolias årliga undersökning med 500 personalchefer, visar att ingenjörer kommer att efterfrågas mest under det närmsta året. Även rekryteringar inom IT kommer högt upp. Länk.

”Consultants Should All Get Real Jobs.” – blogginlägg av Scott Berkun om hur man som talare och toppkonsult kan komma alltför långt från verkligheten tillslut. Länk.

Vill du ta del av en längre rapport? Läs då ”The consulting firm of the future”Länk.

Till sist en spännande rapport av David Tengenmark från Certus Growth. Han har studerat och intervjuat en mängd mindre konsultbolagsägare i Sverige och sammanställt slutsatsen av undersökningen i rapporten ”Största hindret för framgång. Och hur du övervinner det – 16 sätt att köra ditt konsultbolag mer professionellt.” Länk.

Tipsa gärna dina kollegor om detta nyhetsbrev (anmäl dig på https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/) så syns vi nästa vecka.

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com
CMO – Cinode

Från bloggen

Så gör du medarbetarna mer omotiverade


1. Var otydlig. Ett bra sätt att skapa omotiverade medarbetare är att ha otydlig kommunikation. När medarbetare inte förstår vad de ska göra blir de mer passiva och på sikt mer omotiverade.Läs fler tips.

Cinode – talang- och kompetenshantering för ditt konsultbolag.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med vår molntjänst får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Konsultprofilsgenerering
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplannering
  • Förfrågan, offer och kontrakt,
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev