Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 40 – 2013

Konsultnyheter vecka 40 – 2013

Arbetsgivare över hela världen kämpar för att hitta rätt talanger samtidigt som arbetslösheten är hög. I Sverige pressas lönerna för avancerade arbeten upp eftersom företagen har svårt att hitta rätt kompetens. Detta går att utläsa i rekryteringsföretaget Hayes senaste rapport ”The Great Talent Mismatch”. Länk.

Sweco rankas som den nionde mest attraktiva arbetsgivaren bland ingenjörer när Ingenjörsbarometern publicerades i veckan. Länk.

Frontit startar ett kontor i Norrköping. Inom två år beräknas de ha 20 anställda. Länk.

Qgruppen har värvat den saudiarabiske investeraren Mohammed Al-Amoudi. Investeringen på 5 miljoner kronor ska ge en snabbare expansion. Länk.

Sigma har slutit ett partneravtal med OEM International. Målet är att införa en ny lösning inom produktinformation. Länk.

Tieto har slutit ett större avtal med Malmö stad om nya verksamhetssystem för vård- och omsorgsenheter. Avtalet är värt 18 miljoner kronor och löper över fem år. Länk.

Är det läge för svenska konsultbolag att expandera i Afrika? Enligt en färsk rapporten växte den afrikanska konsultmarknaden med 8 procent under föregående år. Länk.

Har du en MBA eller är sugen på att ta en? Då är Australien rätt land att flytta till. Där ger en MBA nämligen högst lön enligt den nya rapporten The QS TopMBA.com Jobs & Salary Trends Report 2013/14Länk.

Tipsa gärna dina kollegor om detta nyhetsbrev (anmäl dig på https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/) så syns vi nästa vecka.

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com
CMO – Cinode

Från bloggen

 

Försäljning i konsultbolag


Väldigt få som jobbar med försäljning i konsultföretag är djupt insatta i vad de egentligen sysslar med. Inte minst teoretiskt, vilket naturligtvis återspeglas i praktiken och det faktiska resultatet av deras ansträngningar. De som presterar bra gör det ofta inte för att de är särskilt duktiga utan för att nästan alla andra är usla.  Läs.

Viktigaste konsultnyheterna under september


Månaden har helt klart varit händelserik – här är de viktigaste nyheterna för september. Läs.

 

Cinode – talang- och kompetenshantering för ditt konsultbolag.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med vår molntjänst får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Konsultprofilsgenerering
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplannering
  • Förfrågan, offer och kontrakt,
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev