Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 39 -2013

Konsultnyheter vecka 39 – 2013

CS granskning av den skandalomsusade ramavtalsupphandlingen av SKI/Kommentus fortsätter. Bland de vinnande buden är det endast 15 procent som ligger i nivå eller över de minimumtimpriser som SKI/Kommentus från början fastställde. Länk.

Teknikkonsultbolagen fortsätter att förvärva i stor skala. Denna vecka är det Rejlers som köper det norska konsultbolaget Railconsult, som främst är verksamma inom transportsektorn. De har 20 anställda och omsatte 23 MNOK under föregående år. Länk.

IBM, McKinsey, Accenture och BCG är några av världens attraktivaste arbetsgivare bland ingenjörsstudenter. I alla fall enligt undersökningsföretaget Universum som har frågat 200 000 studenter från 12 länder (ej Sverige). Länk.

Volvo uppgav i veckan att de sjösätter ännu ett stort effektiviseringsprogram som ska ge besparingar på 4 miljarder kronor årligen. Programmet omfattar neddragningar av bland annat konsulter inom tjänstemannasektorn. Räkna alltså med fortsatt tuffa tider i västsverige. Länk.

Mer konkurrens i konsultsverige. I veckan meddelade det norska konsultbolaget Kaluna att de startar verksamhet i Sverige. Till att börja med etablerar de ett svenskt huvudkontor i Karlstad. Länk.

Evry fortsätter satsningen inom kommuner. Denna gång i Sala, som har tecknat ett flerårigt leveransavtal av ett digitalt system för dokument- och ärendehantering. Länk.

WSP har fått ett omfattande uppdrag. Tillsammans med estniska partners ska de bygga Estlands första nya järnväg på 40 år.Länk.

Tieto har tecknat ett större avtal med Stora Enso för byggnation av ett nytt ERP-system. Projektet beräknas vara slutfört om tre år. Länk.

Is global consulting giant McKinsey evil? Firm’s advice has led to scandals, layoffs, overpaid CEOs”. För några veckor sedan rekommenderade vi boken ”The Firm” av Duff McDonald. Här är en intressant artikel, där han berättar mer om det mytomspunna bolaget. Länk. 

Till sist rekommenderas Quora-tråden, om hur managementkonsultbolagen behöver anpassa sig för att fortsätta vara framgångsrika. Många intressanta svar och synpunkter. Länk. 

Tipsa gärna dina kollegor om detta nyhetsbrev (anmäl dig på https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/) så syns vi nästa vecka.

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com
CMO – Cinode

Från bloggen

 

De 10 största konsultbolagen i världen

Visst är svenska ÅF och Sweco stora, men när det gäller en internationell jämförelse står de sig små. Listan bland världens största teknik, it och managementkonsultbolag  består till större delen av Amerikanska jättar och Indiska giganter.  Läs.

Cinode – talang- och kompetenshantering för ditt konsultbolag.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med vår molntjänst får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Konsultprofilsgenerering
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplannering
  • Förfrågan, offer och kontrakt,
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev