Konsultnyheter vecka 38 – 2013

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 38 – 2013

IT-konsulter för 1 kr/timmen. Ja varför inte? I alla fall om du frågar Cybercom, FrontIT, IT-Huset och Sweco Position som tidigare vann ramavtalsupphandlingen från SKI/Kommentus. Även Kentor har utnyttjat systemet. Trots överklaganden har upphandlingen nyligen fått klartecken från förvaltningsdomstolen. Läsvärd artikelserie från CS i veckan. Länk.

Centigo, LemonTree, NetLight, B3IT, Konsultbolag1, SyLog och Avega är några av konsultbolagen som finns med på Tillväxtlistan 2013. Där rankas de 55 snabbast växande företagen i Sverige.  Länk.

ÅF förvärvar igen. Denna gång köper företaget det norska konsultbolaget Kåre Hagen med 75 anställda. ÅF betalar mellan 60 MNOK och 116 MNOK, beroende på bolagets resultatutveckling fram till 2015. Länk. 

EY (före detta Ernst & Young) ökar satsningen inom management consulting genom förvärv av Greenwich Consulting Group, med totalt 130 anställda. I Stockholm har Greenwich Consulting Nordic 13 konsulter som i september går över till EY. Länk

”Vi har faktiskt inte fått fullt betalt för det vi har levererat, så vi tycker det känns väldigt märkligt” sa HiQ’s vd i samband med att konkursförvaltarna till Saab Automobile stämde 35 underleverantörer, bland annat HiQ, på totalt 580 miljoner kronor. Förvaltaren anser att bolagen borde avslutat leveranserna till Saab tidigare. Länk.

Konsultbolaget Netsafe är ny guldpartner till Cisco. Netsafe är därmed ett av fyra svenska bolag som är guldcertifierade av Cisco. Länk.

Konsultbolag1 utvidgas geografiskt då företaget den 1 oktober öppnar nytt kontor i Falun. Länk.

Sweco vann ett prestigeuppdrag då de fick helhetsansvar för projekteringen av en ny psykiatrisk byggnad vid Universitetssjukhuset i Linköping. Värdet på uppdraget uppgår till 8 miljoner kronor. Länk.

B3IT gör ytterligare satsningar inom infrastruktur- och molnlösningar när de startar ett nytt specialistbolag; B3IT Summit. Länk.

Avslutningsvis vill jag tipsa om podcastavsnittet ”Why We Love to Hate Consultants” från HBRLänk.

Tipsa gärna dina kollegor om detta nyhetsbrev (anmäl dig på https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/) så syns vi nästa vecka.

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com
CMO – Cinode

Från bloggen

Hur distraherar du dig?


Ett lätt sätt att bli ineffektiv på jobbet är som bekant att göra många saker samtidigt eller byta arbetsuppgift väldigt ofta. Fenomenet kallas i dagligt tal ”multitasking”. De ideliga omställningarna och fokusförflyttningarna tar tid och vi får totalt sett mindre gjort även om vi upplever att vi ”får gjort” många saker samtidigt. Läs.

Cinode – talang- och kompetenshantering för ditt konsultbolag.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med vår molntjänst får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Konsultprofilsgenerering
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplannering
  • Förfrågan, offer och kontrakt,
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Föregående veckas konsultnyheter
Nästa veckas konsultnyheter
Senaste veckans konsultnyheter