Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 37 -2013

Konsultnyheter vecka 37 – 2013

Welcome to the post-offshoring world.” Så lyder rubriken till artikeln om de indiska konsultbolagen, vars vilja att komma upp i värdekedjan resulterar i ökade kostnader. Men fortfarande ses de som lågkostnadsalternativ för kunderna. Samtidigt har de västerländska konsultfirmorna startat egna kontor i lågkostnadsländer. Vad kan vi vänta oss? Troligt scenario är att de indiska konsultbolagen börjar förvärva i stor skala. Länk.

Skatteverket meddelade under veckan vilka leverantörer som har lyckats fånga den stora ramavtalsupphandlingen, värd omkring 150 miljoner kronor årligen. Konsultbolagen som signerat ramavtal är Acino, AddQ, Altran Sverige, Cybercom, HiQ, Init, Kentor, Knowit, Netlight Consulting och Tieto. Länk.

Vi har 300 medarbetare som är ledsna, besvikna och väldigt arga” sa Netlights vice vd när det stod klart att konsultbolag med många partners inte kan dra nytta av de nya 3:12 reglerna, som träder i kraft efter årsskiftet. Detta eftersom det numera kommer att krävas minst 4 procent ägarandel. Länk.

Några som däremot kan känna sig nöjda är alla konsultbolagsdelägare, med ägande på mer än 4 procent. De kommer nämligen ha möjlighet att få upp till dubbelt så stort lågbeskattat utdelningsutrymme. Bland egenkonsulterna hörs alltså jubel, kanske leder detta på sikt till fler småbolag med färre partners och färre medelstora bolag? Länk.

Konsultföretaget Enjoy IT går samman med konsultföretaget TSS, Total Storage Solutions. Båda bolagen har ett tiotal anställda. Det nya bolaget kommer heta Shibuya. Länk.

Konsulter inom test- och kvalitetssäkring har länge varit eftertraktade och än mer ska de bli. Rapporten World Quality Report 2013-14, framtagen av Sogeti, Accenture och HP, visar nämligen att testverksamheten stigit från 18 procent 2012 till 23 procent 2013 av den totala IT-budgeten. Länk.

Några som har använt sin IT-budget till testverksamhet är SJ tillsammans med CGI. Kanske användes dock en något för verklighetstrogen produktionsmiljö då de från sitt testsystem lyckades sända ut riktiga fakturor till kunder. Länk.

Evry tecknade i veckan ett större driftavtal med SL som löper över tre år, med ett ordervärde på cirka 290 miljoner kronor.Länk.

Sogeti och SCA har tecknat ett treårigt avtal inom utveckling, support och förvaltning av över 250 webbplatser. Såväl svenska som indiska konsulter kommer vara inblandade i leveransen.Länk.

Nyblivne Nokia-ägaren Microsoft ökar sin mobila satsning genom samarbete med konsultbolaget Sigma inom mobila lösningar som baserade på Windows 8. Länk.

Som konsult har du säkerligen hört att du ska överträffa kundernas förväntningar. Men forskning visar att det är dags att tänka om. I den nya boken ”The Effortless Experience” är budskapet istället ”Most customers don’t want to be dazzled; they want an effortless experience.” Länk. 

Avslutningsvis tips om intressant läsning från Harward Business Review, nya metoder gör att vi står inför en större förändring i konsultbranschen. ”Consulting on the Cusp of Disruption”. Länk.

Tipsa gärna dina kollegor om detta nyhetsbrev (anmäl dig på https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/) så syns vi nästa vecka.

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com
CMO – Cinode

Från bloggen

10 sätt att misslyckas med IT-projekt


Om du följer dessa steg är det nästintill omöjligt att lyckas med ett IT-projekt. De allra flesta IT-projekt har stora problem vid implementering i Sverige. Vilket eller vilka steg tror du är vanligast vid införandet av stora IT-projekt? Läs.

Cinode – talang- och kompetenshantering för ditt konsultbolag.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med vår molntjänst får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Konsultprofilsgenerering
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplannering
  • Förfrågan, offer och kontrakt,
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev