Konsultnyheter vecka 17 – 2015

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 17 – 2015

Hej! Vi har fortfarande några platser kvar till tisdagens frukostföreläsning med en av Sveriges bästa expert inom Employer Branding. Dessutom får du träffa oss på Cinode.  Läs mer och anmäl dig. Vi ses! /Mattias

HiQ ökade omsättningen med 12,2 procent och vinsten med hela 27,7 procent under det första kvartalet. Rörelsemarginalen landade på 11,8 (10,4) procent. Omsättningen på 391,3 MSEK är HiQ:s högsta någonsin under ett enskilt kvartal. Länk.

eWork ökade omsättningen med hela 32 procent till 1 458 (1 104) MSEK medan rörelseresultatet ökade med 29 procent till 17,2 (13,4) MSEK. eWork omsätter nu mer än 5 miljarder på årsbasis med 5000 konsulter på uppdrag. Partnerskapet med Tieto är en bidragande anledning till ökningen, i kombination med en stark efterfrågan. Länk.

Volvo har nu beslutat att sälja sin konsultverksamhet i Volvo IT. Volvo IT har 6000 medarbetare och cirka 50-60 procent av bolaget kommer att säljas. Tech Mahindra är en av de hetaste kandidaterna men även Evry, TCS och Wipro ses som spekulanter. Länk.

Frontwalker har slagit sig samman med Open Mind, som har kontor i Stockholm och Malmö. Ny vd för bolaget blir Johan Fredsberg som tidigare var vd för Open Mind. Fronwalker har efter sammanslagningen omkring 90 medarbetare. Länk.

WSP förvärvar FLK med 55 medarbetare och sex kontor i södra Sverige. FLK är specialister inom VVS- och energisektorn. Länk.

Atea Sverige växte med 10,1 procent både omsättnings- och resultatmässigt under det första kvartalet. ”IT som tjänst” är ett av de områden som växt mest. Länk.

Proact ökade sin totala omsättning med 29 procent och inom tjänsteverksamheten med 15 procent. Rörelseresultatet ökade med totalt 22 procent. Länk.

Vilka konsultbolag har lyckats locka till sig flest kvinnor i branschen?” Att höja andelen kvinnor i sitt konsultföretag står på många företags önskelistor och flera goda initiativ finns. Men vilka bolag har lyckats bäst – vi på Cinode dök ner i årsredovisningarna för att titta närmare på hur det står till. Länk.

Frontit etablerar sig i Malmö med Frontit Öresund, som till en början har 6 medarbetare. Martin Mattsson och Therese Asplund kommer att leda satsningen. Länk.

Advania planerar att börsintroduceras på Reykjavikbörsen under 2016. Samtidigt meddelar bolaget att de har öppnat kontor även i Danmark. Länk.

TCS implementerar informationsprogrammet goIT i samarbete med Rinkebyskolan och SSIS i syfte att uppmuntra och väcka intresse inom forskning, ingenjör, teknik och matematik hos studenter. Länk.

Sweco har tecknat avtal med Metsä Group för en ny bioproduktanläggning. Värdet uppges motsvara ungefär 200 personers arbete under ett år. Länk.

Sigma öppnar kontor i Varberg. Patrik Suu kommer att leda satsningen. Länk.

Tieto har tecknat outsourcingavtal med Cerdo Bankpartner. I och med avtalet går delar av Cerdos personal över till Tieto. Länk.

Ninetech har utvecklat fyra nya webbplatser åt Bergqvists Skor.Länk.

HiQ har blivit partner inom test- och kvalitetssäkring för det finska försäkringsbolaget Fennia. Länk.

ÅF har utsetts till preferred partner för Electrolux. Länk.

Sigma har kvalificerat sig till Microsoft partnernivån Gold Intelligent Systems. Länk.

Knowit har tecknat ramavtal med Tullverket inom systemutveckling, infrastruktur och informationssäkerhet. Avtalet är på tre plus ett år. Länk.

Evry har skrivit avtal med SCB. Kontraktet gäller leverans och införande av ett nytt löne- och personalsystem. Avtalet gäller till 2019 och är värt 5 MSEK. Länk.

Prevas har bistått i utvecklingen av smarta uppkopplade fönster hos ChromoGenics. Länk.

IT Gården har blivit utsedd till outsourcingpartner för BIG Travel.Länk.

Rg19 har tecknat ett partneravtal med amerikanska IGATE för att kunna erbjuda ett konkurrenskraftigt alternativ till den nordiska outsourcingmarknaden. Länk.

Evry har tecknat avtal med Arkitektkopia om införande av Microsoft Dynamics. Affären är värd 4 MSEK. Länk

Fujitsu Sverige har rekryterat Karin Schreil Jonsson som ny vd. Karin kommer närmast från positionen Vice President på CGI och har även arbetat i ledande positioner inom CSC, Capgemini och Accenture. Länk.

”Är CV:t på väg att dö ut?” Hur söker du smartast jobb och hur hittar talanger till ditt företag? Artikel från Dfind med Kajsa Angerdal Skoglund, senior rekryteringskonsult. Länk..

Hur nätverkar du bäst som konsult? Ny videoserie från Management Consulted med konkreta tips. Länk.

The ONLY 3 Activities Consultants Should Focus On.” Det finns tre prioriterade områden som du som konsult, speciellt i rollen som egenkonsult, bör fokusera på. Länk.

Providing Upskilling Opportunities to Employees – Building a Healthy Pipeline for Critical Skills”. I ett klimat där kompetens är den nya valutan behöver företag utveckla sina egna talanger istället för att ”köpa” till sig kunskap. Men hur tacklar man utmaningarna? Rapport från Bersin by Deloitte (registrering krävs). Länk.

Gillar du vårt nyhetsbrev? Tipsa gärna dina kollegor och vänner. Använd länken nedan.
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-17/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi (Haraldsson)
(Lägg gärna till mig som kontakt på LinkedIn)
mattias.loxi@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!


Konsultbolagen som lockar flest kvinnor

Kvinnliga_konsulter
9 av 10 konsultköpare efterfrågar fler kvinnliga konsulter. Många företag strävar efter att rekrytera en större andel kvinnor och lägger därför mycket krut på marknadsföring för att locka ännu fler. Vilka konsultbolag har då lyckats rekrytera flest kvinnor? Läs mer.

Talent Management och försäljning i konsultföretag [Whitepaper]


Nytt Whitepapper! När ni samlar era kompetenser och kundbehov når ni framgång. Läs mer.

Missa inte heller vårt första whitepapper: Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet. Länk.

Superkoll på kompetens, beläggning och försäljning.

forfraganCinode är stödet för medarbetare, chefer och sälj i konsultföretag. Bland annat får du;

  • Kompetenskonto
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsprofilering
  • Rapporter
  • Beläggning
  • Förfrågan & offerter
  • Uppdrag & kontrakt
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Föregående veckas konsultnyheter
Nästa veckas konsultnyheter
Senaste veckans konsultnyheter