Konsultnyheter vecka 16 – 2015

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 16 – 2015

Hej! Vill du attrahera och engagera medarbetare så att ditt bolag kan växa? Tisdagen den 28:e april bjuder vi in till ett nytt frukostevent, denna gång med Svante Randlert, expert inom employer branding. Missa inte! Läs mer och anmäl dig. Vi ses! /Mattias

CSC skär ner sin personalstyrka i Skandinavien med totalt 350 tjänster. I Sverige kommer 40-60 tjänster att påverkas. I dag har CSC Sverige 640 medarbetare. Länk.

IP Soft, amerikanskt konsultbolag inom automation av IT- och affärsprocesser, förvärvar ab1 Group med ett 50 tal medarbetare och tre kontor. ab1 är specialister inom affärsrådgivning. ab1 kommer att fortsätta att drivas som ett självständigt bolag. Länk.

TCS redovisade en omsättningsökning med 0,8 procent och resultatet förbättrades med 8,9 procent för det senaste kvartalet. För att fira 10-årsjubileumet av företagets börsnotering kommer alla anställda få bonus motsvarande en veckolön för varje år som de varit anställda i bolaget. TCS har 319 656 medarbetare. Länk.

Sigma och Merit Consulting utökar sitt partnerskap till att omfatta e-handel, PIM och marketing automation. Länk.

ÅF har tecknat ett samarbetsavtal som utvald leverantör till RUAG Space inom kommunikationsteknologi i rymden. Avtalet är på ett plus två år. Länk.

ÅF har blivit utvald till att göra en genomförbarhetsstudie för ett sammanlänkningsprojekt på 400 kv i Kenya, Uganda och Rwanda. Värdet uppges till 1,48 MUSD. Länk.

Alliero och EMC har moderniserat Höganäs It-miljö där bolaget får lagring och backup som tjänst. Länk.

IBM har tecknat ett outsourcing-avtal med Transportstyrelsen inom IT-drift. Avtalet är på fem år och värt 700-800 MSEK. Länk.

Tieto har blivit helhetsleverantör av IT till Region Skåne. Avtalet är på 4+8 år. Värdet för de fyra första åren uppges till 660 MSEK där ungefär en tredjedel kommer gå till underleverantörer. Länk.

Lexicon IT-konsult, Perido Skills och Poolia har alla tecknat ramavtal med Regeringskansliet inom Support och IT-administration. Länk.

Grontmij har tecknat ett utökat ramavtal för konsulttjänster inom arkitektur, mark och bygg, process samt vvs med Käppalaförbundet. Avtalet är på 2+1+1 år. Länk.

Softronic har skrivit avtal med fullmaktskollen.se inom utveckling och förvaltning. Länk.

Softronic har fått i uppdrag av Försäkringskassan att leverera och underhålla ett testlab för mobiler och webblösningar. Länk.

CGI har förlängt sitt avtal med trafikverket gällande utveckling av HR-systemet Heroma samt tillhörande HR-processer. Avtalet är på sju + sex år och värt cirka 20 MSEK. Länk.

Grontmij har tecknat avtal med Sundbybergs Stad om delprojektering av nya bostäder i Ursvik. Länk.

Proact har tecknat ett antal affärer med en större ej namngiven internationell kund för modernisering av kundens it-system. Order värdet är på mer än 50 MSEK. Länk.

Accenture och IFS utökar sitt samarbete där bland annat 100 Accenture-konsulter ska utbildas och certifieras via IFS Academy.Länk.

Solver är för andra året i rad med i Gartners Magic Quandrant för Corporate Performance Management. Länk.

Cygate har rekryterat Eva-Lotta Jonsvik som ny marknadschef. Eva-Lotta kommer närmast från Microsoft. Länk.

Atea har för sitt miljö- och hållbarhetsarbete vunnit utmärkelsen ”Utmärkt Hållbar Leverantör 2015” av Konkurrensverket. Länk.

System Verification startar tillsammans med Teknikhögskolan en yrkeshögskoleutbildning inom kvalitetssäkring och test. Utbildningen startar augusti 2015 i Malmö, Göteborg och Stockholm. Länk.

Avega Groups huvudägare Rosek Invest har delat upp sitt aktieinnehav i Avega till två nya bolag där Jan Rosenholm och Lars-Erik Eriksson äger varsitt. De nya bolagen äger 29 procent var i Avega. Länk.

40 procent av Dynabytes medarbetare har gått företagets traineeutbildning. Jenny Hellenberg, People and Culture Manager på Dynabyte, intervjuas i veckan av idg. Länk.

TCS, HCL och Cognizant är de tre outsourcingbolag som rankas högst inom kundnöjdhetsligan i Norden enligt den nya rapporten 2015 Nordic IT Outsourcing Study. Länk.

Indian outsourcing is booming in the Nordic countries”. De indiska bolagen har vuxit med 20 procent per år på den nordiska marknaden medan de traditionella leverantörerna har vuxit med endast 2-3 procent. Intressant text i Computerweekly om den nordiska outsourcing marknaden. Länk.

Your strategy needs a strategy” olika tjänster/produkter verkar inom olika miljöer som också förändras över tid. BCG har tagit fram ett intressant ramverk för att du ska välja rätt strategi för ditt företag. Det presenteras genom en bok, ted-talk och ett ios-spel.

Price pressure: the cost of diversification”. Konsultbolagen går nu in i fler och fler områden vilket betyder att det blir fler och fler konkurrenter inom varje område vilket resulterar i prispress. Länk.

Gillar du vårt nyhetsbrev? Tipsa gärna dina kollegor och vänner. Använd länken nedan.
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-16/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi (Haraldsson)
(Lägg gärna till mig som kontakt på LinkedIn)
mattias.loxi@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!


5 tips som får ditt konsultbolag att växa snabbare


Vilka möjligheter har konsultbolag att påverka sina tillväxtkrafter? Snabbväxarna är företag som växer minst 25 procent per år över sju bokslut (Ahrens Tillväxtlista). De dubblerar sin omsättning vart tredje år, är lönsamma, uthålliga och växer av egen kraft. Hur kan detta vara möjligt? Läs mer.

Talent Management och försäljning i konsultföretag [Whitepaper]


Nytt Whitepapper! När ni samlar era kompetenser och kundbehov når ni framgång. Läs mer.

Missa inte heller vårt första whitepapper: Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet. Länk.

Superkoll på kompetens, beläggning och försäljning.

forfraganCinode är stödet för medarbetare, chefer och sälj i konsultföretag. Bland annat får du;

  • Kompetenskonto
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsprofilering
  • Rapporter
  • Beläggning
  • Förfrågan & offerter
  • Uppdrag & kontrakt
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.