Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 15 – 2015

Konsultnyheter vecka 15 – 2015

Hej! Hoppas att du har haft en riktigt trevlig påsk! Ovanligt lite nyheter i konsultbranschen denna gång. Vill därför passa på att tipsa om våra två whitepapers – Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet samt Talent Management och försäljning i konsultföretag. Värdefull läsning för dig i ledande positioner i konsultföretag. Vi hörs! /Mattias

Kvadrat ”storsatsar i Skåne” efter tilldelning av ramavtal från Kammarkollegiet i Skåne. En ny vd, Allan Lindfors och två nya säljare, Helen Asklund och Anders Kjellander, har nyligen rekryterats. Länk.

Consid har tecknat avtal med Eckerö-koncernen, där bland annat Birka Cruises ingår. Avtalet gäller modernisering av koncernens intranät. Länk.

Acando har fått en order av Ellos gällande tjänster inom utveckling av beslutsstöd. Länk.

Office IT-partner öppnar ett nytt kontor i Liljeholmen, Stockholm. Cecilia Engberg och Johan Bjerhagen leder satsningen. Länk.

Evry har förlängt sitt avtal med Länsförsäkringar med ytterligare tre år. Länk.

Optilon har skrivit avtal med Absolut för implementering av nya processer och systemstöd. Länk.

Rejlers har skrivit ett sexårsavtal med Jernbaneverket i Norge. Uppdraget innebär att ta fram terminalkoncept och rådgivartjänster. Länk.

Ekan Management har vunnit ett ramavtal med Pensionsmyndigheten gällande managementkonsulttjänster. Avtalet är på två plus två år. Länk.  

Office IT-Partner har blivit utsedda till ”landets bästa leverantör av IT-miljö” enligt Custice Awards 2015. Länk.

Funderar du på att bli teknikkonsult? Svenska Teknik&Designföretagen har släppt en ny sida som samlar tips och artiklar om konsultyrket inriktad mot nyexade och personer som är nyfiken på konsultyrket. Länk.

What would you do if you were the one survivor of a plane crash?” Hubspot har samlat de tio mest underliga intervjufrågorna och bästa svaren från Glassdoor. Länk.

Employer Branding for Dummies” – ny gratis eBook från Glassdoor. Värdefulla tips och råd om hur du skapar ett attraktivt företag. Länk. (Registrering krävs)

”There’s No Such Thing as Corporate DNA” Det får inte finnas något som är heligt i ett företag längre utan det gäller att hela tiden förändras och förbättras. Intressant artikel i BCG. Länk.

Gillar du vårt nyhetsbrev? Tipsa gärna dina kollegor och vänner. Använd länken nedan.
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-15/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi (Haraldsson)
(Lägg gärna till mig som kontakt på LinkedIn)
mattias.loxi@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Så leder du andra i ditt konsultbolag


När du arbetar som ledare i ett konsultbolag har du ett antal intressenter runt omkring dig. Du behöver ta hänsyn till samtliga intressenter för att få till helheten. Och min uppmaning för att lyckas med ledarskap i konsultbolag är just att tänka på helheten… Läs mer.

Talent Management och försäljning i konsultföretag [Whitepaper]


Nytt Whitepapper! När ni samlar era kompetenser och kundbehov når ni framgång. Läs mer.

Missa inte heller vårt första whitepapper: Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet. Länk.

Superkoll på kompetens, beläggning och försäljning.

forfraganCinode är stödet för medarbetare, chefer och sälj i konsultföretag. Bland annat får du;

  • Kompetenskonto
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsprofilering
  • Rapporter
  • Beläggning
  • Förfrågan & offerter
  • Uppdrag & kontrakt
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Alla nyhetsbrev