Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultbolaget som rustar för börsen

Vecka 23 (2022)

Hej!

Halveringstiden för en viss typ av kunskap minskar från 10-15 år till endast fem år. Det vi lär oss idag blir med andra ord endast hälften så mycket värt om fem år. Inom vissa områden, som teknologi, är halveringstiden blott två till tre år.

Dessutom råder det kompetensbrist inom många företag som har problem med att rekrytera kvalificerade kandidater.

Även om de flesta är medvetna om att kompetensutveckling har blivit viktigare än någonsin kan det vara svårt att implementera det i medarbetarnas vardag. Så frågan är hur företagen ska agera för att lyckas stänga sitt kompetensgap?

Cinode och Lime Technologies – Sveriges två ledande plattformar inom konsultbranschen – ingår partnerskap för att hjälpa konsultbolag att växa ännu snabbare.

Med tvåvägsintegrationen, som exempelvis Nexer Group använder, får både säljare och konsultchefer all information i sitt dagliga verktyg.

Allt gott,
/Mattias Loxi

Förvärv/Avyttringar

CoreChange tar in QGroup som ny delägare genom en nyemission. CoreChange omsätter idag 160 MSEK och har över 100 medarbetare i Stockholm och Göteborg. QGroup har verksamhet i 10 länder och 20 platser runtom i Europa, Nordamerika och Asien med en totalt omsättning om 506 miljoner kronor. Länk.

Etteplan förvärvar holländska DDCom B.V. med verksamhet inom teknisk dokumentation och animerings- samt visualiseringstjänster i 3D. Det förvärvade bolaget med bas i Eindhoven består idag av 15 medarbetare. Länk.

Nordomatic förvärvar den brittiska systemintegratören Demma Group Limited som idag består av 135 medarbetare och har sitt huvudsäte i Birminghamn. Länk.

Pulsen Integration meddelar att deras verksamhet inom identity and access management, med 35 medarbetare i Sverige och Finland, blir en del av Stockholmsbaserade ID North. Samtidigt går Pulsen Group in som delägare i moderbolaget European ID Security, där ID North och Arctic Group ingår. Länk.

IBM säger upp alla sina 1400 medarbetare i Ryssland och lämnar samtidigt landet. Länk.

Etableringar

Omegapoint ”ökar tempot” för att bli redo för börsen genom att presentera Peter de Verdier som ny CFO för koncernen. Peter är idag ekonomidirektör för Sveriges Television och har en lång bakgrund från NASDAQs teknikverksamhet. Länk.

Consid öppnade nyligen kontor i Södertälje. Efter fyra månader består kontoret av omkring tio medarbetare och ytterligare ett tiotal är på väg in. Niklas Hoffström är nyrekryterad kontorsansvarig i Södertälje. Han är utbildad samtalscoach, organisationskonsult och certifierad förändringsledare med bakgrund inom it, telekom, media samt fordonsindustrin. Länk.

Bjerking lanserar nu sitt tredje hållbarhetslöftet, som hjälper kunden att uppfylla hållbarhetsmålen när det gäller bro- och anläggningskonstruktion. Länk.

Medarbetare

Bjerkings vd Anders Wärefors tar plats i Innovationsföretagens styrelse. Vid årsmötet i maj valdes en delvis ny styrelse med Sara Lindmark, vd för Together Tech, som ny ordförande. Dessutom tillträder ledamöterna Alexandra Hagen, vd för White Arkitekter och Tore Strandgård, vd på Incoord. Länk.

Samarbete/Partnerskap

Cinode
och Lime Technologies ingår ett partnerskap för att hjälpa konsultbolag att växa ännu snabbare. Den nya två-vägs integrationen används bland annat av Nexer Group. Länk.

Avtal/Uppdrag

WSP blir strategisk rådgivare till Kärnfull Next, ett projektutvecklingsbolag inom flexibel småskalig kärnenergi. Arbetet omfattar förberedelser för att uppföra små modulära reaktorer i Sverige. Länk.

AddPro effektiviserar Rikshems it-miljö med hjälp av nya digitala lösningar och verktyg. Länk.

HiQ levererar en ny webbsida för e-handel till Region Stockholms logistik- och transportbolag MediCarrier. Uppdraget gäller även utveckling, implementation, appliktationssupport samt systemförvaltning. Länk.

Consid har hjälpt Sundsvall.se med nytt utseende och ny funktionalitet. För att öka driftsäkerheten och maximera användarvänligheten har kommunen bytt plattform från WordPress till Sitevision. Nära 90 procent av webbplatsens innehåll populerades med hjälp av roboten Sam. Länk.

COWI Projektbyrån rekryterar Roger Jakobsson som ny vd. Han ersätter Niklas Lögdström som går vidare inom COWI Sverige i en ny roll. Roger kommer närmast från rollen som affärschef på projekt- och byggledningsaktören Erfator. Tidigare har han arbetat på SAAB som Civil Manager samt haft ledande roller inom NCC. Länk.

Nexer har som en av åtta leverantörer tilldelats ramavtal med Inera. Länk.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Cinode ingår partnerskap med Lime för effektivare sälj och leverans i konsultbolag

Sveriges två ledande plattformar inom konsultbranschen ingår partnerskap för att hjälpa konsultbolag att växa ännu snabbare. Läs mer.

Har ni rätt kompetens för framtiden?

Vi lever i en värld som ständigt förändras. Detta innebär såklart att också morgondagens behov av kompetens kommer se annorlunda ut. Dessutom råder det kompetensbrist inom många företag som har problem med att rekrytera kvalificerade kandidater.

Även om de flesta är medvetna om att kompetensutveckling har blivit viktigare än någonsin kan det vara svårt att implementera det i medarbetarnas vardag. Så frågan är hur företagen ska agera för att lyckas stänga sitt kompetensgap?

Läs mer

Jämställdhetsrapporten 2022 – Så ser andelen kvinnor ut i konsultbranschen

För åttonde året i rad har Cinode tagit del av de senaste årsredovisningarna för att titta på det totala utfallet men också för att granska hur könsfördelningen i styrelserna ser ut.
Vår undersökning pekar på en svag positiv trend. Fler företag uppnår titeln ”Jämställt konsultbolag” med minst 40 procent kvinnor. I år är de 15 konsultbolag – förra året var motsvarande siffra 12.
Läs mer
Eller ladda ner rapporten direkt med hela listan

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

– Kravanalytiker inom BI-system, Stockholm
– Business Analyst, Göteborg
– Teknisk projektledare inom ERP – Accounting & Reporting, 1000 kr/tim, Stockholm
– Testledare, Norrköping
– Cobolkonsult, Karlstad
– Lead Developer frontend, Sundsvall

Gå till cinode.market

Alla nyhetsbrev