Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Så hög är värderingen på Knightec

Vecka 24 (2022)

Hej!

Trots att många konsultföretag hjälper sina kunder inom digitalisering är den digitala mognaden fortsatt låg hos svenska konsultbolag. De prioriterar kortsiktig beläggning framför att digitalisera sin egen affär. Endast ett av tio konsultföretag har kommit långt inom digitaliseringen. Detta visar årets undersökning av ”Den digitala mognaden i Professional Services-branschen 2022″.

Vill du ta del av alla resultat, insikter och analyser om den digitala mognaden inom konsultföretag? Ladda ner vårt webbinarium. 

Från 8,7 MSEK till 97,5 MSEK i omsättning på ett år. The Stellar Collective är ett av Sveriges snabbast växande konsultbolag. Daniel J:son, som är en av grundarna, berättar om framgångssagan.

Så löser vi kompetensbristen. Cinode kommer till Almedalen! Tillsammans med Mirovia och TechSverige välkomnar vi er till ett seminarium med panelsamtal om utmaningarna kring kompetensbristen och hur vi löser den. Anmäl dig idag!

Allt gott,
/Mattias Loxi

Förvärv/Avyttringar

Ratos förvärvar 70 procent av Knightec och ingår därmed ett partnerskap med medgrundaren och vd:n Dimitris Gioulekas. Under de senaste tolv månaderna omsatte Knightec 941 MSEK med en justerad EBITA om 140 MSEK. Köpeskillingen på skuldfri basis (Enterprise Value) för 100 procent av bolaget uppgår till 1 625 MSEK, motsvarande en multipel om 11,6 (EV/EBITA). Vd och nyckel anställda återinvesterar i samband med transaktionen och äger resterande 30 procent av bolaget. Länk.

FCG Holding Sverige har lämnat ett rekommenderat kontanterbjudande för börsnoterade Transcendent Group avseende samtliga aktier i bolaget. Erbjudandet värderar Transcendent Group till 239 MSEK. Länk.

Knowit förvärvar det danska konsultbolaget Miracle med verksamhet inom systemutveckling, rådgivning och open source-plattformar. Det förvärvade bolaget har cirka 130 medarbetare med kontor i Köpenhamn, Aarhus och Aalborg. Köpeskillingen uppgår till omkring 145 MDKK på kassa- och skuldfri basis vilket avser drygt 90 procent av aktierna i bolaget. Länk.

CAG Group förvärvar Syntell, verksamma som konsult- och utbildningspartner inom Systems Lifecycle Management. Köpeskillingen uppgår till 70 MSEK på kassa- och skuldfri basis varav 59,5 MSEK erläggs kontant och 10,5 MSEK i CAG-aktier. Det förvärvade företaget omsatte cirka 114 MSEK under föregående år och består idag av 70 medarbetare på kontoren i Stockholm respektive Oslo. Länk.

Visma säljer sin konsultverksamhet till private equity- och investmentbolaget CVC Capital Partners Fund VIII. Försäljningen av divisionens svenska del inkluderar Visma Consulting, Visma bWise och Trimma, med totalt över 200 medarbetare. Länk.

IT-Total förvärvar det Stockholmsbaserade utvecklingsbolaget Pirum Technology som är experter på utveckling och integration inom Microsoft Azure. Länk.

Mirovia offentliggör obligationsprospekt och ansöker om upptagande till handel av sina obligationer på Nasdaq Stockholm. Obligationerna, till ett totalt belopp om 800 MSEK, har hittills emitterats. Länk.

Etableringar

Ecru Consulting heter numera Ecrucial Consulting Group. Bolaget tar nu nästa steg i sin utveckling med avstamp i det nya namnet. Länk.

Sigma Technology Group startar det nya företaget Sigma Technology Experience, med huvudkontor i Göteborg. Företaget erbjuder exceptionella digitala upplevelser, dataanalys och optimering av värdekedjor. Verksamheten kommer ledas av vd:n Alexander Corneliusson och vice vd:n Henrik Lawenius. Länk.

AFRY lanserar den nya digitala lösningen FoodFactFinder för att beräkna och analysera hur förändringar i vår omvärld påverkar vår matproduktion och konsumtion. Mjukvaran kalkylerar in faktorer som rådande geopolitiska lägen, bristen på råvaror och trender inom mat. Länk.

Detecon från Tyskland, som ägs av Deutsche Telekom, öppnar ett svenskt kontor i Stockholm. Fokus initialt ligger främst på konsulttjänster för industri- och telekombolag. Lars Theobaldt, med titeln managing partner Nordics, blir platschef i Stockholm. Enligt bolaget är detta ett första steg in på den skandinaviska marknaden, där de har planer på att etablera sig i de andra länderna också. Länk.

CoreChange Group startar ett nytt managementkonsultbolag med fokus på bank, finans och försäkring. Vd för det nya företaget blir Björn Wennblom. Länk.

Medarbetare

Proact meddelar att Magnus Lönn blir ny vd för det svenska bolaget Proact IT Sweden. Han blir även chef för affärsenheten Business Unit Nordics & Baltics. Magnus lämnar därmed Time People Group och rollen som vd samt koncernchef. Länk.

Sweco Sverige rekryterar Patrik Thörnqvist som ny Chief Digital Officer. Patrik har en bred bakgrund inom digitalisering och transformation. Han kommer närmast från en roll inom Strategi och Affärsutveckling på DHL. Länk.

Sweco Sverige presenterar samtidigt Kajsa Rosén som ny chef för affärsenheten Järnväg. Kajsa var senast strategisk affärsutvecklare för divisionen Infrastruktur på Afry. Hon tillträder tjänsten under december i år och kommer att ingå i ledningsgruppen för division Transport. Länk.

Bjerking utser Ulrika Petré till ny HR-chef. Ulrika fick rollen som HR Business partner i november och tar nu rollen som HR-chef när Malin Gardikro lämnar företaget. Ulrika har under de senaste åren stöttat fastighets- och samhällsbyggnadsbranschen med HR och rekryteringsfrågor. Hon har även haft rollen som HR Manager på KONE. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Sweco tävlar vidare med två finalister i Svenska Ljuspriset 2022. Det är ljusinstallationerna i Kungliga Vetenskapsakademin och Gubbängens fördelningsstation som har gått vidare i tävlingen. Prisutdelningen sker på Ljusdagen i Stockholm den 6 september. Länk.

Sigma Technology har utnämnts till ett av Sweden’s Best Managed Companies Gold Members av Deloitte, i samarbete med Nasdaq. Status som Gold Member tilldelas företag som fått utmärkelsen Best Managed Companies fyra år i rad. Länk.

Avtal/Uppdrag

Norconsult vinner ramavtal med Mälarenergi inom VA-processanläggning, VA-ledningsnät, VA-ledningsnät, Fjärrvärme och Flödesmätningar. Avtalet är på två år och kan förlängas med ytterligare sex år. Länk.

WSP får ännu en gång i uppdrag av Trafikverket att rusta upp broar längs med väg E4/E20 Essingeleden. Länk.

Bjerkings landskapsarkitekter ska på uppdrag av Norrköpings kommun ta fram förfrågningsunderlag och bygghandling för Vilbergsparken i Norrköping. Byggnationen fortgår till hösten 2022. Länk.

Telia Cygate axlar rollen som it-driftansvarig för det skånska energibolaget Kraftringen. Uppdraget omfattar företagets hybrida it-miljö, datanät samt tjänster för den digitala arbetsplatsen. Länk.

Nordlo blir ny it-partner och helhetsleverantör av it-tjänster till Edsbyn Senab, som arbetar med inredning av kontor och offentliga miljöer. Samarbetet inleddes med ett implementeringsprojekt av it-infrastrukturen som slutfördes i mars. Länk.

Hifab tilldelas ett tvåårigt ramavtal med Solna stad. Uppdraget innefattar besiktningstjänster inom bland annat bygg, el, ventilation samt mark och går att förlänga med ytterligare två år. Länk.

Norconsults medarbetare Christina Eneris medverkar i ”Visioner i norr” som är en öppen utlysning där multidisciplinära team bjuds in för att skissa på visioner för framtidens livsmiljöer i Kiruna, Gällivare, Boden, Luleå, Skellefteå och Umeå. Länk.

SolidX ingår ett nytt ramavtal med det europeiska onlinespelsbolaget Betsson. Avtalet löper initialt över en tvåårsperiod med möjlighet till förlängning. Länk.

Övrigt

Bristen på digital spetskompetens kommer bara att öka. Så vem ska lösa det problemet? Länk.

Under Almedalsveckan kommer Cinode, tillsammans med TechSverige och Mirovia, hålla i ett seminarium med panelsamtal om utmaningarna med kompetensbristen och fokus på hur vi kan lösa detta. Länk.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Konsultbolagen halkar efter i digitaliseringen

Sveriges två ledande plattformar inom konsultbranschen ingår partnerskap för att hjälpa konsultbolag att Trots att många konsultföretag hjälper sina kunder inom digitalisering är den digitala mognaden fortsatt låg hos svenska Professional Services-bolag. De prioriterar kortsiktig beläggning framför att digitalisera sin egen affär. Endast ett av tio konsultföretag har kommit långt inom digitaliseringen. Läs mer.

Bolaget med engagemang och glädje i fokus

Bolaget med engagemang och glädje i fokus

Vi startade The Stellar Collective under 2020, precis när coronapandemin var som allra värst. Många höjde då på ögonbrynen och undrade om vi var riktigt kloka? Inte bara för att it-marknaden var paralyserad utan också för att vi var fem personer i staben men helt saknade intäkter.

Läs mer

Så löser vi kompetensbristen

4:e juli kl 15, Almedalen.
Seminarium med panelsamtal kring utmaningarna med kompetensbristen, och framför allt vad vi kan göra för att lösa dessa. 
Medverkande: TechSverige, Cinode, Mirovia Group
Anmäl dig

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

– Senior konsult med upphandlingskompetens, 50% Uppsala
– Sharefile Administrator 20% – Göteborg – Remote
– Teknisk rådgivare Microsoft / Infrastruktur, Kista
– Chef Service och eftermarknad, Göteborg
– Frontend utvecklare, Norge, 1050 NOK/hour
– IT-projektledare, Göteborg
– Systemutvecklare Biztalk Norrköping

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att regga er och partna upp er med andra bolag.

Alla nyhetsbrev