Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Bolaget som köper IT Huset

Vecka 25 (2022)

Hej!

Hoppas att ni har en fantastisk midsommarhelg!🌻

Optimera tillväxten genom att nyttja er nuvarande kompetens fullt ut och samtidigt identifiera ert kompetensgap. Då kan ni fatta rätt beslut om upskill, reskill och rekrytering. 

Med sju smarta steg lyckas ni med er kompetenskartläggning.

Hur skapar du en riktigt bra idé? Magdalena Bibik arbetar som idéstrateg och är expert på idégenerering. Hon delar med sig av den optimala idégenereringsprocessen.

Är ni på Gotland och besöker Almedalen får ni inte missa vårt event, tillsammans med TechSverige och Mirovia, om hur vi löser kompetensbristen.


Simma lugnt! 😎
/Mattias Loxi

Förvärv/Avyttringar

Mirovia Group förvärvar IT-HUSET Holding i Norden, med drygt 100 medarbetare och över 220 MSEK i omsättning under förra året. Bolaget, med kompetens inom projektledning, kravhantering och test, arkitektur samt utveckling, hade en EBITDA-marginal på 12 procent. Länk.

Atea Sverige förvärvar Human IT Syd och Human IT Väst. Samtliga medarbetare kommer ingå i Ateas motsvarande regioner, Syd och Väst, samt den nationella enheten för systemutveckling. Länk.

Knowit förvärvar finska Marketing Clinic, med verksamhet inom strategi,- varumärke- och affärsutveckling. Det förvärvade bolaget har cirka 60 medarbetare, främst i Helsingfors men även i Oslo och Stockholm. Köpeskillingen uppgår till 8,5 MEUR på kassa- och skuldfri basis. Tilläggsköpeskillingen är beroende av resultatutvecklingen för 2022 och förväntas uppgå till 1,5 MEUR. Länk.

Proact förvärvar den tyska it-konsulten sepago GmbH, med över 85 medarbetare. Köpeskillingen uppgår till 12 MEUR samt ytterligare 4 EUR i tilläggsköpeskilling, på en kontantfri- och skuldfri basis, vilket motsvarar 5-6 gånger EBITA. Länk.

Etableringar

TechSeed startar de nya dotterbolagen TechSeed CyberSec, TechSeed Edge och TechSeed Hyperautomation i Göteborg. Jonas Gille leder satsningen inom TechSeed CyberSec. Han lämnar därmed rollen som Head of Information Security på Detectify. Jacob Bentzel blir ansvarig för TechSeed Edge. Han kommer senast från Emerson Automation Solutions och rollen som Manager IT & Digitalization. Ansvarig för TechSeed Hyperautomation blir Jonas Hedström. Han var tidigare Enterprise Architect på SKF. Länk.

CGI bygger ett nytt nationellt expertteam, med fokus på sjukvård. Teamet består av ett fyrtiotal personer och kommer ledas av Lars Axell, chef för Government & Health. Länk.

Medarbetare

Orange Cyberdefense utser Anders Stenwall som ny ansvarig för affärsutvecklingen. Anders har tidigare arbetat inom bolag som Juniper Networks, F5 Networks och AddPro, där han innehaft ledarskapsroller inom teknik, sälj samt affärsutveckling. Länk.

B3 Consulting Group rekryterar Pernilla Brolin som ny HR-chef och Eva Clavin blir försäljningschef för Public-sektorn. Pernilla kommer närmast från rollen som People & Culture Partner medan Eva var kundansvarig, båda på Knowit. De tillträder i augusti och kommer att ingå i koncernledningen. Länk.

Orange Business Services medarbetare Simon Ranyard, som har lett bolagets verksamhet i Norden, utses nu även till chef för Storbritannien och Irland. Att han får utökat ansvar förklaras av bolaget med hans starka ledarskapsförmåga och resultat i Norden. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Sweco tävlar vidare med två finalister i Svenska Ljuspriset 2022. Det är ljusinstallationerna i Kungliga Vetenskapsakademin och Gubbängens fördelningsstation som har gått vidare i tävlingen. Prisutdelningen sker på Ljusdagen i Stockholm den 6 september. Länk.

Sigma Technology har utnämnts till ett av Sweden’s Best Managed Companies Gold Members av Deloitte, i samarbete med Nasdaq. Status som Gold Member tilldelas företag som fått utmärkelsen Best Managed Companies fyra år i rad. Länk.

Partnerskap/Samarbeten

Nexer Tech Talent och Folksam kommer även i år att lansera talangprogrammet Folksam Tech Talent. Detta blir femte gången sedan starten 2018. Länk.

Utmärkelser

Sopra Sterias marknadsdirektör Therese Eriksson är nominerad till Årets employer branding-person i Employer Branding Awards 2023. Länk.

Sopra Steria finns med i Cinodes årliga jämställdhetsrapport med listan över landets mest jämställda konsultbolag. Nu gäller det att hela branschen kavlar upp armarna och gemensamt tar ansvar och skapar initiativ för att förändra, säger vd:n Anders Burestig. Länk.

Omegapoints lag ”Omegapoint Unicorns” blev bästa lag i Sverige på Aws Migration and Modernization Gameday. Länk.

Avtal/Uppdrag

Nexer hjälper Volcafe, ett globalt företag inom kaffeindustrin, med implementeringen av Dynamics AX 2012 i Vietnam. Uppdraget omfattar tillhandahållande av applikationsunderhåll och supporttjänster till bolagets team i Brasilien, Papua Nya Guinea samt Uganda. Länk.

Tyréns har på uppdrag av länsstyrelsen utfört en trafik- och parkeringsutredning vid gotländska Blå lagunen, där erfarenheterna från destinationsutveckling varit viktiga för att hitta lösningar som möter platsens och besökarnas behov. Länk.

Norconsult får i uppdrag av Svenska kraftnät att projektera en större transmissionsledning mellan Letsi och Svartbyn i norra Sverige. Länk.

Tyréns har utvecklat analysplattformen Flowmapper som med hjälp av en nyckeltalsrapport ska bidra till en effektivare kollektivtrafik. Länk.

Enfo hjälper VA- och avfallsorganisationen VA SYD med mätning, visualisering och uppföljning av organisationens data. Avtalet beräknas vara värt 16 MSEK. Länk.

Norconsult uppgraderar SCADA-system för Emmaboda Energi & Miljö. Arbetet omfattar projektledning, provning och verifiering med hjälp av uppdragsledare samt programmerare på Kalmar- och Karlskronakontoren. Länk.

Övrigt

Nu inleder Atea ny svensk köpoffensiv – därför blev Human IT först ut. Intervju med bolagets förvärvschef Peter Falk.Länk.

Nu är Tietoevry på plats i nya huset. ”Vi vill att folk ska komma till kontoret”, säger Tietoevrys Sverigechef Johan Torstensson i en intevju med idg. Länk.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Kompetenskartläggning – sju smarta steg som gör att ni lyckas

Optimera tillväxten genom att nyttja er nuvarande kompetens fullt ut och samtidigt identifiera ert kompetensgap. Då kan ni fatta rätt beslut om upskill, reskill och rekrytering. För att lyckas gäller det att ha koll på verksamhetens samlade kompetens. Först och främst måste ni göra en kompetenskartläggning. Cinode guidar dig genom hela processen. Läs mer.

Vill du förstå hur du skapar bra idéer? Sätt på ugnen.

I en värld av processer finns det en som vi ofta glömmer bort, eller inte prioriterar. Jag må vara partisk när jag hävdar att det är den viktigaste av alla processer som vi kommer i kontakt med, eftersom den ska mynna ut i en tjänst, ett koncept eller en produkt. Jag pratar om idégenereringsprocessen – vägen att gå från tanke till handling.

Läs mer

Så löser vi kompetensbristen

4:e juli kl 15, Almedalen.
Seminarium med panelsamtal kring utmaningarna med kompetensbristen, och framför allt vad vi kan göra för att lösa dessa. 
Medverkande: TechSverige, Cinode, Mirovia Group
Anmäl dig

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

– Senior konsult med upphandlingskompetens, 50% Uppsala
– Sharefile Administrator 20% – Göteborg – Remote
– Teknisk rådgivare Microsoft / Infrastruktur, Kista
– Chef Service och eftermarknad, Göteborg
– Frontend utvecklare, Norge, 1050 NOK/hour
– IT-projektledare, Göteborg
– Systemutvecklare Biztalk Norrköping

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att regga er och partna upp er med andra bolag.

Alla nyhetsbrev