Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Så mycket tjänar IT-ingenjörer.

Vecka 26 (2022)

Hej!

När vi summerar första halvåret ser vi en fortsatt stark konsultmarknad med hög efterfrågan. De börsnoterade konsultbolagen växte med i snitt 19 procent under Q1 och tillväxten för Q2 fortsätter. 

Hos oss på Cinode har det även hänt massor, både på marknadssidan med trendwebbinariumundersökningar och nya kunder men även nya features, som Growth Plan, Skill Sets och Cinode App Store.

Missa inte sammanfattningen över första halvåret 2022.

Under våren släppte vi även vår årliga jämställdhetsrapport. Netlight är ett av bolagen som strukturerat arbetat med frågan och gått från 12 till över 30 procent andel kvinnor. Erik Ringertz och Tom Andersson beskriver resan.

Cinode kommer till Almedalen! Gör du det med? Måndag den 4/7 kl 15 kommer min kollega Johan Haeger vara med i ett panelsamtal tillsammans med Tech Sverige och Mirovia gällande utmaningarna med kompetensbristen och vad vi kan göra för att lösa dessa.

Ha en fantastiskt fin sommar nu! 😎 Själv tillbringar jag tiden främst på Ljusterö samt en rundresa på Island.

Detta blir sista nyhetsbrevet på några veckor. Vi är tillbaka i augusti igen, då som vanligt med en extra lång sammanfattning.

Allt gott, 
/Mattias Loxi

Rapporter

Time People Group växte med 34 procent under kvartalet 1 februari till 30 april. Rörelsemarginalen landade på 8,6 (9,6) procent. För helåret maj 2021 till april 2022 växte bolaget med 52 procent och rörelsemarginalen ökade till 8,3 (6,5) procent. Bolaget ser en fortsatt stark efterfrågan.  Länk.

Gansa har sedan bolagets grundades för fyra år sedan dubblat vinsten årligen. Det senaste året landade på cirka 48 MSEK i omsättning och 4 MSEK i rörelseresultat. Länk.

Förvärv

Mirovia Group förvärvar F Consulting som är specialister bygga digitala arbetsplatser åt globala företag med tusentals anställda. Det förvärvade bolaget grundades 2008 och består idag av 15 medarbetare. Länk.

Medarbetare

Sigma Technology Software Solutions presenterar Jens Svantesson som enhetschef och ansvarig för den strategiska tillväxten i Helsingborg. Jens har över 15 års erfarenhet inom it. Under dessa år har han bland annat varit program- och konsultchef samt haft roller inom HR. Länk.

System Verification rekryterar Peter Sognefur som ny Chief Sales Officer. Peter kommer närmast från en tjänst som Vice President och säljansvarig på HiQLänk.

Atea tillsätter Tomas Danebäck som ny platschef för kontoret i Gävle, som idag består av 45 medarbetare. Tomas lämnar därmed rollen som regionchef för Lindt & Sprüngli. Länk.

PE Teknik & Arkitekturs nya finansdirektör Liselotte Haglind tillträder nu sin tjänst. Hon efterträder Peter Sandberg som valdes in i bolagets styrelse vid årsstämman 2022. Liselotte var senast finansdirektör och operativ chef på KPMG Sverige. Dessförinnan var hon under åtta år CFO på Sweco SverigeLänk.

Utmärkelser/Certifieringar

Prevas kontor i Köpenhamn erhåller certifiering enligt ISO 13485 inom kvalitetsledning för medicintekniska produkter. Länk.

Avtal/Uppdrag

Sweco får i uppdrag av Trafikverket att projektera två delsträckor för Norrbotniabanan, som planeras gå mellan Umeå och Luleå. Affären har ett sammanlagt värde på cirka 200 MSEK. Länk.

AFRY ska, på uppdrag av Vattenfall, ansvara för ändring av nätkoncessionen för anslutning av den havsbaserade vindkraftsparken Kriegers flak. Länk.

HiQ tilldelas ramavtal med Statens servicecenter gällande it-säkerhetsrevision. Avtalet är signerat för ett år och kan förlängas med upp till fyra år. Länk.

Atea Sverige, Capgemini Sverige, Castra Group, CGI Sverige, Chas visual management, Combitech, ConsidEwork Group, Knowit, NexerPro4uSogeti Sverige och Visma Consulting tilldelas samtliga ramavtalet med Adda Inköpscentral gällande it-konsulttjänster. Ramavtalet sträcker sig över fyra år och har beräknats omsätta upp till 4,6 miljarder kronor.

Etteplan har hjälpt den globala tillverkaren av konsumentsymaskiner, SVP Worldwide, att utveckla världens första sy- och broderimaskin med artificiell intelligens och röststyrningsfunktioner, för hemmabruk. Länk.

Sweco ingår ramavtal med Linköpings kommun gällande processtöd för innovationsledning. Avtalet gäller under ett år med möjlighet till förlängning ett år åt gången upp till totalt fyra år. Länk.

Nexer utvecklar ärendehanteringssystemet Effekta på uppdrag av Vinnova. Det femåriga avtalet är värt cirka 17 MSEK. Länk.

Nordlo kammar hem upphandlingen av it-tjänster för Göteborgs universitet. Avtalet innebär att bolaget blir en strategisk helhetsleverantör av infrastruktur och drift. Avtalstiden är på upp till sju år. Länk.

AFRY ingår avtal med Petter Stordalens Nordic Choice Hotels. Uppdraget omfattar bland annat optimering av befintliga tekniska system, kompetensutveckling för hotellens personal samt handlingsplaner för fortsatt energieffektivisering. Länk.

Övrigt

Så mycket tjänar IT-ingenjörer. Lönestatistik från Sveriges Ingenjörer. Länk.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Cinode summerar första halvåret och önskar en glad sommar!

Sommarfest Cinode 2022
Sommarfest Cinode 2022

Värmen breder ut sig över landet och nu stundar efterlängtade semesterveckor för många. Det har varit ett spännande första halvår 2022 och vi tar tillfället i akt att summera Cinodes händelserika vår. Läs mer.

För att framgångsrikt arbeta med jämställdhet måste kvantitativa och kvalitativa mått gå hand i hand

När Netlight intensifierade arbetet för ökad jämställdhet hade vi redan kommit en bra bit på vägen för att öka medvetenheten. Under fem års tid hade vi jobbat proaktivt mot könsdiskriminering. 

Arbetet tog avstamp i en jämställdhetstävling, vilket bland annat resulterade i jämställdhetspolicyn Declaration of Equality, som har kommit att genomsyra allt vårt arbete. Vi tog fram en jämställdhetsklausul i våra kundavtal och anordnade möten om diskriminering på arbetsplatsen kopplat till rollen som konsult. 

Jämställdhet var inte längre tråkigt och skamligt, i stället hade vi gjort det till en naturlig del av vår kultur och något som vi kunde vara stolta över. Det fanns bara ett problem: vi var fortfarande ett bolag med övervägande majoritet män.

Läs mer

Så löser vi kompetensbristen

4:e juli kl 15 i Almedalen.
Seminarium med panelsamtal om utmaningarna med kompetensbristen och hur vi kan lösa dem.
Medverkande: TechSverige, Cinode, Mirovia Group. Anmäl dig.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

– Data Engineer, Göteborg
– Utvecklare inom Java och automatiska test, Umeå 
– E-Plans konstruktör erbjudes
– Insiktsarbete relaterat till en ny tillgänglighetsstrategi
– 3rd. level support and implementation of network infrastructure and related systems, 850 NOK
– Java utvecklare medelnivå, Solna/Hybrid
– Senior Coach – Lean och Kanban
– 1 x Senior System developer, Lund
– Change Management Consultant, Huskvarna

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev