Growth plan – visualisera din kompetensplan

Var vill du vara inom de närmaste åren? Vad har du för ambitioner och mål?

En growth plan (utbildningsplan) hjälper dig att visualisera dina mål och tydligt kommunicera dem till dina chefer. Med en konkret plan kan du prioritera tiden rätt samt vidta nödvändiga åtgärder som krävs för att uppnå dina mål.

Personlig utveckling är en ständigt pågående process som tar vid redan när vi är små. Barn är öppensinnade och besitter en stark vilja att lära sig nya saker. Dessvärre är det lätt hänt att tappa passionen för lärande i takt med att vi blir äldre.

Viljan att lära sig nya saker och utvecklas påverkar såväl individens som hela företagets tillväxt. Expansion och innovation bygger på nya perspektiv, vinklar och kompetenser.

Ibland vet vi vad vi vill lära oss men inte hur eller var vi ska ta vid. Med detta som utgångspunkt har vi på Cinode skapat vår senaste funktion – growth plan.

Cinode Growth Plans

Vad är en growth plan?

Med Cinode Growth Plans visar du dina ambitioner, formulerar visioner och följer upp dina mål. Denna information kan i ett senare skede användas som underlag för exempelvis diskussioner och avstämningar med din chef/teamledare.

Det är endast du och din chef/teamledare som kan se din growth plan, så du kan vara helt lugn – dina kollegor kommer inte få reda på din stora masterplan om att bli it-världens nästa Elon Musk.

Du kan lägga till kompetensmål eller ”övriga mål” i din growth plan. Kompetensmål är kopplade till din yrkesroll, som till exempel ”lära sig Java-programmering” medan ”övriga mål” kan handla om vilket mål som helst under det kommande året. Exempel på detta skulle kunna vara ”utveckla kompetens inom ledarskap”, ”skaffa en mentor” eller ”studera en kurs inom projektledarskap”.

Vad är ett kompetensmål?

Dina kompetensmål är baserade på de färdigheter som du listar i din profil. Befinner du dig i dagsläget på kompetensnivå 3 som projektledare men strävar efter nivå 4 lägger du in detta som ett kompetensmål. Spika ett datum för när du bör uppnå ditt mål och genom att du kontinuerligt skriver antecknar om din process kan din chef/teamledare smidigt följa din utveckling.

Följ dina framsteg

Du följer enkelt dina framsteg på vägen mot ditt mål. På så sätt kan både du och dina chefer hålla er uppdaterade gällande din aktuella status och dina kompetensnivåer. Transparens är en förutsättning för att era medarbetare ska ha möjlighet att ständigt få lära sig nya saker och utvecklas i karriären.

Identify and visualize your Skills.

Global Communication & Marketing

Global Communication & Marketing

Sofie anslöt sig till team Cinode våren 2021 och arbetar med Corporate Communication och marknadsföring. Hon har tidigare erfarenhet inom prop-tech och startups, och brinner för att se bolag utvecklas.

Du kanske också gillar...

Alla inlägg