Cinode summerar första halvåret och önskar en glad sommar!

jul 01 2022 · Cinode

Skrivet av: Mattias Loxi

Sommarfest Cinode 2022

Värmen breder ut sig över landet och nu stundar efterlängtade semesterveckor för många. Det har varit ett spännande första halvår 2022 och vi tar tillfället i akt att summera Cinodes händelserika vår.

Inledningsvis vill vi berömma alla grymma medarbetare, användare och kunder. Vi brinner för att ständigt utveckla och förbättra våra vassa verktyg inom Skills Management.

Den digitala mognaden och jämställdhet

  • Trots att många konsultföretag hjälper sina kunder inom digitalisering är den digitala mognaden fortsatt låg hos svenska Professional Services-bolag. De prioriterar kortsiktig beläggning framför att digitalisera sin egen affär. Endast ett av tio konsultföretag har kommit långt inom digitaliseringen. Detta visar årets undersökning av ”Den digitala mognaden i Professional Services-branschen 2022”, genomförd av Digital Engine och Cinode.
  • För åttonde året i rad har Cinode tagit del av de senaste årsredovisningarna för att titta på det totala utfallet men också för att granska hur könsfördelningen i styrelserna ser ut. Vår rapport ”Jämställdheten i konsultbranschen” pekar på en svag positiv trend. Fler företag uppnår titeln ”Jämställt konsultbolag” med minst 40 procent kvinnor. I år är de 15 konsultbolag – förra året var motsvarande siffra 12.

Nyheter i Cinode

  • En helt ny CV-motor med uppdaterat UI gör det ännu enklare att arbeta med flera CV:n samtidigt. Med vår CV-import (släpps inom kort) kan du enkelt ladda upp valfritt dokument (pdf, word etc) till Cinode. Skapa nya och anpassade cv:n utifrån era mallar samtidigt som all kompetens blir sökbar och strukturerad.

Cinode ingår partnerskap med Lime och lanserar App Store

  • Cinode och Lime stärker samarbetet genom ett partnerskap för effektivare sälj och leverans i konsultbolag. Genom integrationen mellan verktygen får kunderna en sömlös process från sälj, matchning och CV till vunnet uppdrag.
  • Med Cinode App Market erbjuder vi användarna i Cinode en mängd färdiga integrationer.

Håll dig uppdaterad med det senaste från branschen

Så stänger ni kompetensgapet – lär dig mer om Skills Management

  • Även om de flesta är medvetna om att kompetensutveckling har blivit viktigare än någonsin kan det vara svårt att implementera det i medarbetarnas vardag. Under våren har vi skrivit en hel del om hur företagen ska agera för att lyckas stänga sitt kompetensgap. Med hjälp av upskill, reskill och rekrytering bygger ni en hållbar verksamhet.

Cinode till Almedalen

  • Den 4 juli kl 15 kommer Cinode, tillsammans med TechSverige och Mirovia, att hålla ett seminarium med panelsamtal om utmaningarna med kompetensbristen och hur vi löser den. Vi inleder med en kort uppdatering om hur situationen för näringslivet ser ut just nu och presenterar därefter vilka konkreta åtgärder olika aktörer kan vidta för att lösa problemet. Hoppas att vi ses i Almedalen!

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg