Jämställdhetsrapporten 2022 – Så ser andelen kvinnor ut i konsultbranschen

juni 3, 2022 · Konsult

Skrivet av: Mattias Loxi

För åttonde året i rad har Cinode tagit del av de senaste årsredovisningarna för att titta på det totala utfallet men också för att granska hur könsfördelningen i styrelserna ser ut.

Vår undersökning pekar på en svag positiv trend. Fler företag uppnår titeln ”Jämställt konsultbolag” med minst 40 procent kvinnor. I år är de 15 konsultbolag – förra året var motsvarande siffra 12.

Genomsnittet har under det senaste året ökat marginellt från 31 till 32 procent kvinnor. Detta gäller för de bolag där vi fått in siffror för båda åren. Siffrorna liknar Tech Sveriges senast rapportering om 30 procent (2021) och Innovationsföretagens redovisning om 35 procent (2021) för teknikkonsultföretagen.

Jämställda konsultbolag

Titeln ”Jämställt konsultbolag” tilldelas konsultbolag med minst 40 procent kvinnor. Detta år har 15 konsultföretag lyckats med detta! Förra året var de endast tolv.
Edit 20220610: Elvenite är nu det 16:e bolaget med över 40 procent kvinnor.

Styrelsen

Även i styrelserummet har genomsnittet stigit från 31 till 32 procent. Tolv konsultbolag har minst hälften kvinnor i styrelserummet vilket är lika många som förra året. Nästan fyra av tio konsultbolag har minst 40 procent kvinnor i styrelsen. I år hittar vi tre bolag där kvinnorna utgör majoritet.
Edit 20220617: Xavi Solutions (Frontwalker/Tavana) har till kommit på listan över jämställda styrelser i konsultbolag.

Hela listan och rapporten

I vår rapport ”Jämställdheten i konsultbranschen” hittar du hela listan över andelen kvinnor i respektive konsultbolag. Dessutom innehåller den inspiration och artiklar från andra konsultföretag.

Läs gärna även min krönika En undersökning som jag önskar inte skulle behövas.

Ladda ner Jämställdhetsrapporten 2022 med hela listan.

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg