Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 21 – 2014

Konsultnyheter vecka 21 – 2014

Ramböll är nordens mest attraktiva företag bland ingenjörsstudenter, visar en färsk undersökning från Universum. Sweco och McKinsey ligger också i toppen. Bland IT-studenter är Accenture, Capgemini och Evry några av de mest attraktiva arbetsplatserna. Länk.

100 konsulter fick i veckan sluta på Nevs (tillverkare av Saab-bilar) i Trollhättan. Företaget har ekonomiska problem och kan inte betala samtliga underleverantörer, vilket medfört att tillverkningen stoppats, och kommer så förbli under de närmsta veckorna. Merparten av konsulterna tvingas sluta. Länk.

Exova Metechs, specialister inom konsulttjänster för mätteknik och med huvudkontor i Linköping, förvärvar kalibreringsverksamheten hos Raufoss Offshore i Oslo. Sju medarbetare går över till Exova i samband med övertagandet.Länk.

Consid har i konkurrens med 16 andra konsultbolag vunnit ramavtal med FMV inom Sharepoint. Avtalet löper över två år, med option på ytterligare två, och är värt 15 MSEK årligen. Länk.

Endeavor har vunnit ett uppdrag för Tingstad Papper, gällande implementering av Microsoft Dynamics CRM lösning. Länk.

Acando blir implementationspartner till norska Orkla Shared Services, när SAP ska rullas ut. Orkla har cirka 17 000 anställda och omsätter 33 miljarder NOK. Länk.

Acando har också fått i uppdrag att implementera ett nytt verksamhetsstöd baserat på Microsoft Dynamics för ett av de största svenska fackförbunden med tillhörande a-kassa. Länk.

Combitech har ingått ett partneravtal med Dassault Systèmes, gällande 3D-visualiseringsprodukten 3DVIA Composer. Länk.

Tyréns har tillsammans med Konstfack och Sweden Green Building Council erhållit 9,1 MSEK i bidrag från Vinnova för projektet Tjänstedesign för hållbara dynamiska städer. Budgeten för projektet ligger på 22 MSEK. Länk.

IP-Solutions har rekryterat en ny styrelseordförande i Ronny Roos som ersätter avgående Ulf Spendrup. ”IP-Solutions kommer att växa under de kommande åren och vi kommer att få stor nytta och glädje av Ronnys ledaregenskaper ”, säger vd Glenn Sernbrandt i ett pressmeddelande. Länk.

Malin Anjou har blivit utnämnd till ny vd i Stretch AB. Tidigare vd:n Jan Maelum fortsätter att arbeta inom bolaget som styrelseordförande. Länk.

46 procent av IT-cheferna kommer att öka sin budget i år vilket är den högsta siffran sedan 2006. 60 procent av cheferna upplever att de har en kompetensbrist och 90 procent är oroliga över att de ska förlora sina bästa medarbetare. Länk.

Digitaliseringsprojekt uppges nu stå för 15 procent av den globala konsultmarknaden. “Digitisation has been primarily seen as an external opportunity, a means for organisations to develop different products and customer channels. But our research suggests that the next wave of digitisation will focus on organisations’ internal processes.” Ny rapport från Source. Länk.

Den franska konsultmarknaden växte med 0,8 procent under förra året, vilket är betydligt bättre än 2012 då marknaden sjönk med 2,5 procent. Framförallt var det energi och finanssektorn som drog upp konsultmarknaden. Även detta år är det den finansiella sektorn som tros medföra att konsultmarknaden växer i Frankrike. Länk.

”The Big Idea: 21st-Century Talent Spotting.” Gedigna erfarenheter bör inte längre vara den avgörande faktorn vid rekrytering av nya talanger. I en snabbföränderlig värld är det talanger med potential och de som snabbt kan ta till sig nya kunskaper som anses vara mest värdefulla. Hur hittar vi dem? Länk.

TCS har de högsta marginalerna av alla bland de stora konsultbolagen, med imponerande 28,4 procent. Hur kommer det sig att de har lyckats? HfS granskar TCS i en djupgående analys, som bland annat visar att kostnaderna för varje medarbetare sjunkit med 6,3 procent årligen under de senaste åren. Länk.


Tipsa gärna dina kollegor och vänner om detta nyhetsbrev!
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2014-21 .

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com


Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

12 kritiska HR-trender som konsultchefer måste känna till


I rapporten ”Global Human Capital Trends 2014 – Engaging the 21st century workforce” ringar Deliotte in 12 kritiska HR-trender som vi bör hålla koll på. Länk.

Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet [Whitepaper]


Nytt whitepaper för konsultbolag som vill minska sin administration, effektivisera försäljningen och få mer engagerade medarbetare. Länk.

Vill du bli lika nöjd som konsultcheferna på Business Vision? Skaffa Cinode.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med  tjänsten får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplanering
  • Förfrågan, offert och kontrakt
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Följ på Twitter | Följ på Facebook
Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev