Konsultnyheter vecka 22 – 2014

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 22 – 2014

Yvonne Andersson (IBM) och Inger Ekman (Tieto) är några av de kvinnor med konsultbolagsanknytning, som finns med på Computers Swedens lista över de mäktigaste kvinnorna i IT-Sverige. Länk.

HiQ har startat verksamhet i Norrköping. Paul Martin, tidigare verksam inom Sogeti, leder satsningen. Målet är att ha 20 medarbetare inom ett år. Länk.

Qgroup, med 98 medarbetare, köper utvecklingsavdelningen från IXX IT-Partner. Både medarbetare och kunder går över till Qgroup. Länk.

Connecta förvärvar återstående 22 procent av respektive dotterbolag Tarento och Techta, som tidigare ägts av befintliga och före detta nyckelpersoner inom Connecta-koncernen. Prislappen landade på 7,4 MSEK för andelarna. Länk.

Dvel och Novator Solutions inleder ett partnersamarbete med Espotel. Dvel och Novator ska leverera, anpassa och drifta Procket-baserade test- och mätsystem från Espotel till kunder i Sverige. Länk.

Cybercom har ingått avtal med AB Svenska Spel gällande konsultbolagets tjänst Compliance Portal inom informationssäkerhet. Länk.

Tieto ersätter Holmen Iggesunds leveranssystem med Tietos TIPS (Tieto Integrated Paper Solution). Länk.

Knowit instiftar ett årligt återkommande stipendium för studerande vid Högskolan i Gävle. Stipendiet delas ut till studenter som belöning för stark studieprestation och innovativt examensarbete. Länk.

Lemontree har slutit ett partneravtal med Dassualt Systèmes. Lemontree blir officiell återförsäljare och leverantör av Dassult Systèms lösningssvit EXALEAD. Länk.

Softronic har fått i uppdrag av Malmöbaserade ABA-Skol att bland annat implementera en e-handelslösning på plattformen Dynamicweb. Länk.

Dynabyte har utvecklat den nya appen FirstonsiteNews, en handelsplats för nyhetsbilder mellan redaktioner och privatpersoner. Länk.

Tieto meddelade under sin kapitalmarknadsdag att målet är att växa snabbare än övriga IT-konsultmarknaden. Målet är också att dela ut 50 procent av nettovinsten samt hålla en rörelsemarginal på 10 procent. Länk.

AddQ och QTEMA inleder ett utbildningssamarbete inom test- och kvalitetssäkringsutbildningar. Länk.

Kinesiska statsföretag har fått order från regeringen att bryta alla sina kontakter med amerikanska konsultbyråer, såsom BCG och McKinsey. Detta på grund av rädslan för att de amerikanska konsultbolagen spionerar för den amerikanska regeringen. Länk.

CIO:n måste bli en starkare manager och entreprenör för att leda arbetet med innovation på företagen. Det är några av slutsatserna i rapporten ”The CIO as Manager, Leader and Entrepreneur” (registrering krävs). Länk.

Franska konsultjätten Atos (den nordiska verksamheten såldes 2005 till WM-data) har lagt ett $844M-bud på Bull. Molntjänster och IT-säkerhet ligger bakom budet. Länk.

Konsultmarknaden i Benelux-länderna (Nederländerna, Belgien och Luxemburg) har inte visat någon tillväxt det senaste året och spås inte heller visa tillväxt detta år. Den totala konsultmarknaden i Benelux uppgick till 1870M€. Länk.

Mobilt och digitalisering” är de hetaste områdena enligt Lars Stugemo, vd på HiQ. Intressant videointervju hos Playdirekt.se.Länk.

Internet växer men mobilt växer mer. Kina är en teknologisk supermakt och teknikbolagen är inte i närheten av värderingen som under dot-com bubblan. Det och mycket mer går att utläsa i den omfattande rapporten ”Internet Trends 2014” av Mary Meeker.

Why offshoring is hotter than ever”. Antal offshore-projekt ökar i rask takt. Skillnaden mot tidigare är att den upplevda ”risken” har minskat avsevärt. Bloggpost med intressant data. Länk.


Tipsa gärna dina kollegor och vänner om detta nyhetsbrev!
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2014-22 .

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Indiska konsultbolag i Sverige


Europeiska kunder står för nästan en tredjedel av den indiska IT-industrins omsättning, som uppgår till $108 miljarder. De största konsultbolagen har kontor över hela världen och fler än 100 000 medarbetare. Länk.


Nytt whitepaper för konsultbolag som vill minska sin administration, effektivisera försäljningen och få mer engagerade medarbetare. Länk.

Vill du bli lika nöjd som konsultcheferna på Business Vision? Skaffa Cinode.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med  tjänsten får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplanering
  • Förfrågan, offert och kontrakt
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.