Konsultnyheter vecka 23 – 2014

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 23 – 2014

Cygni blev av Great Place to Work utnämnd till Europas bästa arbetsplats inom kategorin små- och medelstora bolag. Det är första gången ett svenskt bolag kammar hem titeln. Stort grattis hälsar Cinode! Länk.

Knowit startar ett nytt specialistbolag inom reklam och design i Bergen, Norge. Det är Knowit Raktor och Knowit ID som tillsammans med reklambyrån Neolab startar ”Neolab by Knowit.” Länk.

Tacticus, med 60 medarbetare i Malmö, köps upp av danska EG. Tacticus nuvarande vd, Stefan Fleron, kommer att leda det nya EG Sverige. Länk.

Konsultbolag1 startar ett nytt dotterbolag under namnet Qpartner. Bolaget kommer att fokusera på verksamhetsnära kvalitetsarbeten inom projekt och systemförvaltning. Christer Mattson har utsetts till vd för dotterbolaget. Länk.

Den finska polisen har sagt upp sitt avtal med Tieto efter att IT-systemet blev försenat och ingen ny tidsplan kunde anges. Dessutom betalar Tieto 7,5 MEUR till Polisen i ersättningar.Länk.

Cygate är från 1 juni platinumpartner till Citrix. Länk.

Office IT-Partner öppnar nytt kontor i Landskrona. Initialt kommer kontoret bemannas med två medarbetare. Länk.

Sigma har vunnit ett avtal med Trafikverket gällande förvaltning och vidareutveckling av underhållssystemet Maximo. Avtalet löper över ett år, med option på ytterligare ett. Länk.

Saldab har skrivit avtal med Evidensia gällande helhetsansvar för IT-drift med system och applikationsförvaltning. Evidensia är norra Europas största veterinärmedicinska kedja, med cirka 1300 användare. Länk.

TeleComputing har tecknat avtal med Scandic Hotel i Norge gällande IT-drift. Avtalet löper över tre år med option på ytterligare ett och är värt cirka 30 MNOK. Länk.

TeleComuting har också vunnit LRF-koncernens stora IT-upphandling. Avtalet är på fem år och omfattar full outsourcing, bland annat inom drift, servicedesk och nätverk. Länk.

Caperio inleder ett partnerskap med NordIT, som tar över delar av produkterbjudandet. Capeiro fokuserar istället mer på att leverera tjänster. Länk.

TDC vann överklagandet av Stockholms stads upphandling gällande IT- och kommunikationstjänster. Konkurrenten Cygate hade i förvaltningsrätten yrkat på att upphandlingen borde gjorts om då ett skall-krav hade frångåtts. Avtalet är på cirka 160 MSEK och sträcker sig över en fyraårsperiod. Länk.

Sogeti har ingått avtal med Transportstyrelsen gällande Biztalk. Avtalet är på fyra år med option på ytterligare två. Länk.

Qbranch får förlängt avtal med Nationalmuseum gällande IT-drift och verksamhetskritiska system. Det tvååriga avtalet är värt cirka 3 MSEK årligen. Länk.

Systematiskt ljug, slentriandebitering, storartade löften, listan med trick och tjuvknep som vissa konsulter och konsultföretag har använt är lång. Artikel i CS – ”De fula konsultfiskarna som du ska akta dig för.” Länk.

Varumärket, ert rykte som konsultföretag, blir allt viktigare. Men hur ska företagen agera inom varumärkebyggande? ”What Every Managing Partner Needs To Know About Branding Professional Services”Länk.

Den amerikanska konsultmarknaden är värd hela 41 500 $M (jämfört med Sveriges 863 M$) och ökade förra året med hela 5,7 procent. Den snabbväxande marknaden har under de senaste två åren växt med mer än hela den franska konsultmarknaden. Länk.

Varför går så många talanger till finansiella sektorn? Är det pengar, prestige eller någon annan faktor som lockar? Kevin Rose har skrivit boken ”Young Money” som bland annat handlar om hur rekryteringsmodellerna och hur de förändras. Länk.

Nästa helg vankas det bröllop för undertecknad :-). Därför tar ”Veckans konsultnyheter” sommaruppehåll redan nu. Hoppas ni uppskattar vår nyhetssammanfattning. Vi ses igen i början av augusti. Ha nu en riktigt trevlig sommar! /Mattias. 


Tipsa gärna dina kollegor och vänner om detta nyhetsbrev!
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2014-23 .

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Gammalmodig säljprocess inom konsultbranschen


Säljprocessen inom konsultbranschen har sett likadan ut under många år. Bolagen framhåller sina främsta seniora konsulter och låter dessa hantera ett fåtal konton och expandera. Problemet med denna metod är att den inte skalar särskilt bra. Länk.

Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet [Whitepaper]


Nytt whitepaper för konsultbolag som vill minska sin administration, effektivisera försäljningen och få mer engagerade medarbetare. Länk.

Vill du bli lika nöjd som konsultcheferna på Business Vision? Skaffa Cinode.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med  tjänsten får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplanering
  • Förfrågan, offert och kontrakt
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.