Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Hur ökar du kundupplevelsen i ditt konsultbolag?

Konsultnyheter vecka 38 – 2018

Hej!

Att som konsult skapa en bra kundupplevelse är A och O. Förutom att göra kunden nöjd ökar även dina möjligheter till fler affärer och uppdrag med klienten. Men vad är egentligen en bra kundupplevelse inom konsultbranschen?

Sanna Sundell från Doings delar denna vecka med sig av intressanta reflektioner och erfarenheter.

Dessutom bjuder vi på frukostseminarium om hur du ökar din kundupplevelse. Eventet sker den 11:e oktober, tillsammans med Sanna, Doings och Dynabyte. Anmäl dig innan biljetterna tar slut! Passa dessutom på att mingla med andra ledande personer inom konsultbolag.  

Denna vecka har vi även lanserat att du nu också har möjlighet att samla alla dina referensuppdrag/business cases i Cinode!

Allt gott,
/Mattias Loxi

Nu finns Cinode på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

 

Förvärv/Etableringar

Castra startar i Väst ett nytt dotterbolag inom Management. Bolaget som leds av Niklas Mårtensson, erbjuder marknaden verksamhetsutvecklare, projektledare, organisationskonsulter samt affärskonsulter. Länk.

Castra startar även Väst Industriteknik som är en industrisatsning med medarbetare inom produktutveckling, kvalitet, logistik och produktion. Bolaget leds av Erik Riebe. Länk.

 

Medarbetare

Doings har utsett Emma Forsgren till ny vd. Bolaget, som precis fyllt två år, är specialiserade inom verksamhetsförändring, kultur, struktur och beteenden. Länk

Enfo stärker sin närvaro på den norska marknaden. Grethe Mona Pettersen blir ny chef med ansvar för sälj och kundrelationer i Norge. Hon har tidigare arbetat på bland annat Telenor samt Affecto. Länk.

Capgemini har utsett Anil Agarwal till chef över Scandinavia Business Unit. Anil har arbetat i bolaget sedan 2012. Länk.

Valcon anställer Erika Miholich som Principal Consultant. Hon har tidigare arbetat som Senior Management Consultant på Knowit Insight. På Valcon blir Erika en del av företagsområdet Organisational Design.

 

Certifieringar/utmärkelser

Exsitec har nominerats till årets tillväxtföretag i Linköpings Näringslivsgala. Länk.

ELU Konsult AB vann i kategorin Bästa Infrastrukturprojekt i Tekla Global Building Information Modeling (BIM) Awards för byggprojektet Trafikplats Vega. Länk.

 

Samarbete/partnerskap

Semcon och nXMReality inleder ett strategiskt samarbete för att integrera digitalt innehåll i XMReality Remote Guidance™. Länk.

 

Avtal/Uppdrag

Atea, Bouvet, Evry, HiQ, Pulsen och Tieto har tilldelats ramavtal med staten inom Programvaror och tjänster – Vård, skola, omsorg. Ramavtalet väntas uppgå till cirka 100 MSEK. Länk.

HiQ har tecknat avtal med NORMA Group om utveckling av ny global webbplats för koncernen. Länk.

Sweco har fått i uppdrag av Vattenfall att genomföra förstudier för hur kraftledningar och stationer kan byggas om i Stockholm. Länk.

Sweco har även fått i uppdrag att leda arbetet med byggnationen av en tunnel under floden Świna i Polen. Ordervärdet överstiger 4 miljoner euro. Länk.

Ramboll har utvecklat ett miljöklassificerat shoppingcenter som nu invigs i Kristianstad. Länk.

TrueSec blir leverantör till StadshubbsAlliansen, med fokus på säkerhet inom IoT-miljö. Länk.

Acando och itch ska implementera en ny e-handelslösning för MQ. Länk.

Projektengagemang ska, på uppdrag av SBR Byggingenjörerna, utbilda byggprojektledare inom samhällsbyggnadsbranschen. Länk.

Ramboll samarbetar med Luleå tekniska universitet inom broforskning. Peter Collin, marknadschef för bolagets broverksamhet, delar sin tid mellan Ramboll och LTU. Länk.

System Verification vinner upphandling hos Trafikverket. Avtalet gäller en specialiserad testledarroll för verifiering, validering samt utrullning inom ett EU-gemensamt signalsystem som ska ersätta slitna järnvägar och underlätta trafiken mellan länder. Länk.

Ramboll har upphandlats som processpecialister och beställarstöd när Trollhättan Energi säkrar framtida vattenförsörjning. Länk.

Prevas ingår avtal med Scatec Solar ASA inom global implementering av den molnbaserade lösningen Infor EAM. Länk.

 

Övrigt

How to Drive a Digital Transformation. Länk.

Human IT:s Lars Wendestam har skrivit boken ”Det digitala paraplyet” där de brutit ner digitaliseringen i minsta beståndsdel. Länk.

The science of cross-selling in professional services. Länk.

Konsultyrket är det mest attraktiva bland business students medan det hamnar på åttonde plats för it- och ingenjörsstudenter. Detta enligt en ny global undersökning av Universum. Många konsultbolag ligger i topp som de mest attraktiva arbetsplatserna. Länk.

 

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2018-38/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

 

Hur skapar du en bra kundupplevelse inom konsultbranschen?


För många år sedan gjorde jag mitt första stora konsultuppdrag som gick ut på att utveckla kundupplevelsen i ett storbolag. Jag satte mig ner tillsammans med min uppdragsgivare efter första veckan för en avstämning. För mig var det viktigt att ha ett konkret och tydligt mål, något som skulle vara ett tydligt kvitto på leverans och kundnöjdhet. Läs mer.

Hantera referensuppdrag/business cases i Cinode!


Underlätta din ramavtalsansökan genom att samla dina referensuppdrag/business cases direkt i Cinode. Uppdragen och dess referenstexter finns sökbara och informationen är lättillgänglig.

Genom vår nya last-touch-date-funktion underlättar vi ditt GDPR-arbete i rekrytering. Du kan enkelt sortera fram vilka kandidater du inte behandlat inom en given tidsrymd. Läs mer.

Hur du ökar försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.


Ladda ner din guide!

 

Guider om konsultbranschen!

Ladda ner våra populära White papers som hjälper er att bli mer framgångsrika som konsultföretag.

  • Talent Management i konsultföretag.
  • Talent Management och försäljning i konsultföretag.
  • Öka försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Läs mer och ladda ner våra whitepapers här

Alla nyhetsbrev