Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Han tar över PE Teknik & Arkitektur och hon blir nordenchef på Capgemini

Hej,

Vill ni ha era CV:n på autopilot med AI stöd? 

Cinodes vision är ett konsult-CV på autopilot och nu närmar vi oss den visionen med stora kliv. 

💻 👉Med vår Auto feed funktion hämtar ni med ett knapptryck in uppdragsbeskrivningen, fakta om uppdraget och kompetenser direkt till CV:et. Genom AI får ni hjälp med med formuleringar och passande textlängd. Dessutom kan Cinode automatiskt översätta och tagga kompetenser.

Kom ihåg att CV:ns innehåll tillsammans med rätt paketering ger betydande effekter på antal vunna affärer och vilket timpris ni kan ta mot kund. 


Som konsult är ingen dag den andra lik. I veckans gästblogg skriver Britt Konnander från Breaking Boundaries Consulting om det föränderliga kundlandskapet och hur du lyckas som konsult.

 🎉 Vill du se Konsultpodden live? Den 18e april kommer poddgänget till B26 i Västerås för att göra en livepodd med Niklas Sigholm. Läs mer och registrera dig!

Allt gott,
/Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com

Förvärv

Sigma Technology Group
 förvärvar Appbites, ett mjukvaruföretag från Kosovo som erbjuder helhetslösningar och spetskompetens inom mjukvaruutveckling och design. Länk.

VINCI Energies Sverige förvärvar Larsson & Co från Göteborg. Som en del av förvärvet kommer Larsson & Co att integreras i Axians, som är en del av VINCI Energies-koncernen. Länk.

Etableringar/Neddragningar

TechSeed lanserar det nya bolaget CodeX i Mälardalen. Satsningen sker under ledning av vd:n Ann-Mari Renmark. Hon kommer närmast från Knowit Development. Länk.

TechSeed öppnar även kontor i Jönköping och startar bolaget Hyperautomation med vd:n Arwa Velic i spetsen. Arwa jobbade senast med management consulting på Castra. Länk.

Consat breddar sitt erbjudande genom att etablera Consat Advisory. Mikael Lindholm blir vd för etableringen. Han har en bakgrund inom digitalisering, elektrifiering och IoT, och har tidigare bland annat suttit i FLSmidths koncernledning och drivit deras digitala agenda. Länk.

Bjerking skapar ett nytt team för stadsutveckling. Den nya organisationen ingår i enheten för Landskapsarkitektur. I det nya teamet finns just nu fyra personer. Nyligen rekryterades Maria Hedberg från Uppsala kommun. Länk.

DZLY är ett nystartat konsultbolag under ledning av Tanja Cronqvist samt Rickard Alfredson. Företaget fokuserar på bland annat systemutveckling, arkitektur, management och AI. Länk.

Consid inviger sitt kontor i Örebro, med Sebastian Kvarnström som kontorsansvarig. Bolaget har idag totalt 40 kontor i Sverige och fem utlandskontor i Hamburg, Köpenhamn, Oslo, Warszawa samt Helsingfors. Länk.

Variant Sverige öppnar ett nytt kontor i Göteborg. Samtidigt har de rekryterat två nya medarbetare till bolaget; Lina Lundgren och Daniel Solving. Båda kommer närmst ifrån HiQ i Göteborg. Företaget består idag av totalt tio medarbetare. Länk.

Medarbetare

Projektengagemangs (PE Teknik & Arkitektur) styrelse utser Andreas Hatzigeorgiou till ny vd och koncernchef. Andreas är idag vd på Stockholms Handelskammare samt forskare vid Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad, KTH. Tillträdet sker under Q3. Länk.

Capgemini presenterar Caroline Segerstéen Runervik som ny Nordenchef. Hon efterträder Anil Agarwal, som nu blir Group Sales Officer för Capgemini i Nord- och Centraleuropa. Caroline började på Capgemini 2006 och har under åren varit Head of Digital Transformation, Global Account Executive och Sales Manager. Länk.

AFRY rekryterar Kristina Gradin som affärsenhetschef inom arkitektur- och designerbjudande i Sverige. En delvis ny roll som omfattar Koncept samt de svenska enheterna för Light Bureau och Ark Studio. Kristina var senast affärsområdeschef på Götenehus. Länk.

HiQ stärker varumärkesarbetet med Robin Askelöf som ny CMO. De senaste tio åren har han varit CMO på SaaS-bolaget Hypergene. Dessförinnan hade han olika roller i konsultvärlden, både som konsult och chef, bland annat på Hallvarsson & Halvarsson samt Connecta. Länk.

Utmärkelser

Forefront Consulting Group prisas som Årets Google Cloud Services Partner för Sverige av Google Cloud. Länk.

Avtal

AFRY tilldelas uppdrag för ett solkraftsprojekt på Filippinerna. Uppdraget omfattar projektledning, designgranskning och övervakning av bygg- och driftsättningsfaserna. Länk.

Etteplan hjälper finska Kuopion Energia med AI-lösning för informationshantering. Länk.

Nexer och IBM hjälper Jula Holding med bolagets it-miljö och implementering av Nexer Cleans lösning Discovery. Länk.

Avalon Innovation hjälper sårvårdsbolaget Odinwell att accelerera utvecklingsprocessen inom sårvård. Länk.

Ida Infront, dotterbolag till Addnode Group, har vunnit en upphandling med Västerås stad. Uppdraget omfattar e-arkiv som tjänst, iipax archive, med tillhörande konsulttjänster. Länk.

Sopra Steria utökar sitt avtal med Region Stockholm genom en ny affär som omfattar förvaltnings- och utvecklingstjänster. Avtalet löper över nio år. Länk.

Prevas har hjälpt Kenvues att projektleda migrering av it-applikationer till Kenvues läkemedelsfabrik i Helsingborg. Länk.

NetNordic och WSP ingår ett avtal med Sinfra för att tillhandahålla konsulter inom säkerhet. Avtalet har en uppskattad total volym på 200 MSEK. Länk.

Norconsult Sverige ingår två nya ramavtal med Trelleborgs kommun. Avtalen gäller som längst under fyra år. Länk.

Miss Prym har tecknat avtal med Hedin Bil. I samarbete med Carl Rynning från systerbolaget Matic Tribe kommer bolaget bistå i arbetet med att vidareutveckla Hedin Bils fleet-mjukvara. Länk.

AFRY får i uppdrag av det finska energibolaget Vantaa Energy att leverera tjänster inom teknik, upphandling och byggledning för ett energilager i Vantaa. Avtalsvärdet är cirka 170 MSEK under en femårsperiod. Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

💻 🤩 Era konsult-CV:n på autopilot med AI-stöd

Med era konsultprofiler eller konsult-CV:n (kärt barn har många namn) visar ni er erfarenhet och kompetens för att landa era drömuppdrag. Såväl innehåll som paketering ger betydande effekter på antal vunna affärer och vilket timpris ni kan ta mot kund.

👉 Med vår funktion Auto feed hämtar ni med ett knapptryck in uppdragsbeskrivningen, fakta om uppdraget och kompetenser direkt till CV:et.

Läs mer.

👩‍💻 Det föränderliga kundlandskapet: En konsultguide till framgång

Varje dag hos en konsult är som att kasta sig in i ett nytt äventyr. Som huvudrollsinnehavarna i en actionfilm blir vi ständigt utmanade att möta och överträffa kundernas förväntningar. Och det är upp till oss att bemästra alla hinder som står i vår väg.

Läs mer.

Guide: Effektiva strategier för att minska “bänken” i ditt konsultföretag under utmanande tider.

Ladda ner guiden för att lära dig hur du hanterar och undviker ‘bänken’ i din konsultverksamhet, inklusive;

✅ Förstå din “bänk” nu och framåt
✅ Strategisk beläggningsplanering
✅ Kundrelationer och att nyttja all er säljkraft
✅ Flexibla leveranser och instegstjänster
✅ Varför förlorar ni affärer?
✅ Så nyttjar du “bänktiden” och håller uppe moralen
✅ När ni behöver genomföra nedskärningar

Ladda ner guiden gratis

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev