Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Hur agerar du som konsult?

Hej,

Hur ska du som konsult agera? Och måste konsulten verkligen vara ”lite trevligare” än alla andra? 

🎙️ I veckans avsnitt av Konsultpodden fokuserar vi på konsultrollen och konsultmannaskap. Lezan Rashid, konsult sedan sju år och nybliven konsultchef hos ALTEN, delar med sig av sin erfarenhet och kunskap.💡

 🎉 Vill du se Konsultpodden live? Den 18e april kommer poddgänget till B26 i Västerås för att göra en livepodd med Niklas Sigholm. Läs mer och registrera dig!

Allt gott,
/Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com

PS;

🇳🇱 Har du kollegor eller råkar du själv befinna dig i Amsterdam den 11:e april? Då är du varmt välkommen till vårt event “What’s happening in the consulting industry?. Trends and insights of the Dutch and Nordic Consulting Industry”. Anmäl digsom gäst längst ner. 

Etableringar/Neddragningar

Tyréns lanserar elkraftsakademi för att motverka kompetensbristen inom elkraftsbranschen. Satsningen genomförs under ledning av Christoffer Meier, affärsutvecklare elkraft samt utbildningsansvarig. Länk.

Medarbetare

Sweco Sverige presenterar Michael Duvaldt som ny chef för Facility Management (FM) samt kvalitet, miljö och arbetsmiljö (KMA). Han var senast global chef för miljö, hälsa och säkerhet och hade även rollen som global fastighetschef på Dometic Group. Länk.

Eficode meddelar att Hans Parvikoski intar rollen som ny CFO. Hans blir även medlem i ledningsgruppen. Närmast kommer han från tjänsten som CFO på Avidly. Länk.

XLENT tillsätter Morten Moen som ny ledare för satsningen i Trondheim. Han är en erfaren konsult och ledare med närmare 30 år i it-branschen. Länk.

Forsen utser Jesper Gustafsson till ny HR-chef. Tidigare arbetade han på BDO, där han har axlat ledande HR-positioner sedan 2015. Jesper blir även en del av ledningsgruppen. Länk.

B3 Consultings valberedning föreslår att styrelseledamoten Sverre Bjerkeli blir styrelseordförande. I dagsläget är han också tillförordnad vd tills Martin Stenström blir permanent vd den 25 april. Länk.

DJV meddelar att bolagets HR-chef Filippa Funck Pettersson blir affärsområdeschef inom Agil IT & Verksamhet. Hon kommer även fortsättningsvis var HR-chef. Länk.

Utmärkelser

Consid tilldelas utmärkelsen Mästargasell efter tio utmärkelser. Länk.

Avtal

Sweco ska på uppdrag av Trafikverket ta fram förslag för utveckling av Tomteboda. Ordervärdet uppgår till cirka 40 MSEK. Länk.

Miss Prym har tecknat ramavtal med Skatteverket genom mellanhand. Länk.

AFRY får i uppdrag av TNB Renewables Sdn Bhd att ansvara för byggandet av en storskalig solcellsanläggning i Kedah, Malaysia. Länk.

Norconsult ingår ett fyraårigt ramavtal med Mölndals stad gällande multidisciplinära uppdrag inom stadsutveckling. Länk.

Unicus tecknar ett nytt ramavtal med E.ON. Länk.

Deploja får i uppdrag av Sky Invest Partners SL och Gallery Invest SL att för shoppingcentret ”The Gallery” på Teneriffa ta fram digitala butiksupplevelser och tjänster. Uppdraget gäller inledningsvis under ett år. Länk.

Övrigt

Dags att ta död på alla möten – innan de tar död på ditt företag. Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

🎙 Konsultmannaskap i Konsultpodden

Hur ska du som konsult agera? Och måste konsulten verkligen vara ”lite trevligare” än alla andra? 🤨

Konsultpodden fokuserar på konsultrollen och konsultmannaskap. Lezan Rashid, som varit konsult i sju år och som nu börjar som konsultchef hos ALTEN, delar med sig av sin erfarenhet och kunskap. En riktig 🌟.

Även Håkan Mildh Svensson, Helena Torhage och jag delar med oss av många tips och erfarenheter från konsultbranschen.

Läs mer.

8 anledningar till varför du ska utöka ditt nätverk av underkonsulter och partners – och så gör du!

Att investera i och utveckla din underkonsult- och partnerverksamhet är avgörande för att säkerställa konsultföretagets tillväxt och framgång.

Det handlar inte bara om att utöka tjänsteutbudet utan även om att skapa en mer dynamisk, anpassningsbar och konkurrenskraftig organisation som navigerar framgångsrikt i en ständigt föränderlig affärsvärld. Detta är givetvis ännu mer viktigt idag då marknadsförhållandena är betydligt mer utmanande än tidigare.

Läs mer.

Guide: Effektiva strategier för att minska “bänken” i ditt konsultföretag under utmanande tider.

Ladda ner guiden för att lära dig hur du hanterar och undviker ’bänken’ i din konsultverksamhet, inklusive;

✅ Förstå din “bänk” nu och framåt
✅ Strategisk beläggningsplanering
✅ Kundrelationer och att nyttja all er säljkraft
✅ Flexibla leveranser och instegstjänster
✅ Varför förlorar ni affärer?
✅ Så nyttjar du “bänktiden” och håller uppe moralen
✅ När ni behöver genomföra nedskärningar

Ladda ner guiden gratis

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev