Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Påskäggen som förbättrar din konsultverksamhet

Glad påsk! 🐰🐤

Att investera i och utveckla din underkonsult- och partnerverksamhet är avgörande för att säkerställa konsultföretagets tillväxt och framgång. 💡 👉  Vi listar 8 anledningar till varför du ska utöka ditt nätverk av underkonsulter och partners – och så gör du!

🎉 Vill du se Konsultpodden live? Den 18e april kommer poddgänget till B26 i Västerås för att göra en livepodd med Niklas Sigholm läs mer och registrera dig!


Slutligen tipsar vi om 6 påskägg
🥚🐥 som förbättrar din konsultverksamhet!

Ha en fortsatt fin påsk! 
🐥

Allt gott,
/Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com

PS;

🇳🇱 Har du kollegor eller råkar du själv befinna dig i Amsterdam den 11:e april? Då är du varmt välkommen till vårt event “What’s happening in the consulting industry?. Trends and insights of the Dutch and Nordic Consulting Industry”. Anmäl dig som gäst längst ner. 

Förvärv

CombinedX-bolaget Nethouse förvärvar infrastrukturkonsulten Why. Det förvärvade bolaget består av cirka 30 medarbetare i Sundsvall och omsätter cirka 70 MSEK. Köpeskillingen uppgår till maximalt 32 MSEK, varav 20 MSEK erlagts i kontanta medel och 5 MSEK erlagts i form av reverser till säljarna som ska kvittas mot nyemitterade aktier i CombinedX. Länk.

SolidX och Time People Groups fusion senareläggs. Detta på grund av en förlängd due diligence-period. Länk.

Etableringar/Neddragningar

TechSeed lanserar produktutvecklingsenheten Things. Kristoffer Syversen leder satsningen. Han kommer senast från rollen som vd och grundare av Nortical. Första domänen ut från Things är EmLogic i Göteborg med utveckling och test av inbyggda system. Länk.

Xavi Solutionnode har ingått avtal om avyttring av samtliga aktier i Tavana IT. Betalning erläggs dels genom kvittning om 1,1 MSEK, dels genom säljarrevers om 1,9 MSEK. Länk.

Consid har vuxit till 30 medarbetare i Gävle och expanderar sitt kontor i Gevaliapalatset. Bolaget planerar att fortsätta växa med 30 procent i staden. Länk.

Exsitec har tecknat avtal om utökade kreditramar med Nordea. Pengarna är avsedda för fler förvärv. Länk.

Medarbetare

Rejlers valberedning föreslår att bolagsstämman ska omvälja ledamöterna Peter Rejler, Jan Samuelsson, Patrik Boman, Lisa Rejler och Peter Johansson samt nyval av Susanne Blanke. Helena Levander avböjer omval. Valberedningen föreslår även att bolagsstämman ska omvälja Peter Rejler som ordförande i styrelsen och Jan Samuelsson som vice ordförande. Länk.

BearingPoint väljer Stefan Penthin som ny Managing Partner. Stefan har varit verksam inom bolaget i 23 år och blev Partner 2012. Han är medlem i företagets globala ledningskommitté och den tyska verkställande kommittén. Han är också global ledare för BearingPoints marknadssegment samt global ledare för Automotive & Industrial Manufacturing. Länk.

IT-Total meddelar att Fredrik Rosencrantz övertar rollen som vd.
Han har arbetat som Head of Managed Services inom företaget sedan 2021. Han ersätter Magnus Gudéhn, som fortsatt blir operativ i en roll som ”Business Innovation Fellow”. Länk.

Utmärkelser

TCS rankas som den främsta leverantören av it-tjänster för kundnöjdhet i Sverige i Whitelane Researchs undersökning. Det är elfte gången TCS får högsta betyg i undersökningen i Sverige. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

CGI inleder ett forskningssamarbete inom syntetisk data tillsammans med Karlstad Universitet. Länk.

Avtal

Norconsult Sverige ingår ramavtal med fastighetsbolaget Partillebo. Avtalet avser till-, om- och nybyggnad i deras fastighetsbestånd. Länk.

Miss Prym skriver avtal med Västtrafik genom Magnit. Länk.

MissPrym har vunnit avtal även med Saab. Länk

AFRY tilldelas uppdrag för ett solkraftsprojekt på Filipinerna. Uppdraget omfattar projektledningsstöd, designgranskning och supporttjänster under byggandet samt driftsättning av solkraftverket. Länk.

Bjerking utför jordsondering och provtagning i den tidigare frysta Botnia-leran utanför Örnsköldsvik. Undersökningarna ingår i uppföljningen av den frysstabiliserade marken vid byggandet av en etapp av Botniabanan. Länk.

Övrigt

Ericsson drar ner igen – 1 200 bort i Sverige. Dessutom ett okänt antal konsult. Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

8 anledningar till varför du ska utöka ditt nätverk av underkonsulter och partners – och så gör du!

Att investera i och utveckla din underkonsult- och partnerverksamhet är avgörande för att säkerställa konsultföretagets tillväxt och framgång.

Det handlar inte bara om att utöka tjänsteutbudet utan även om att skapa en mer dynamisk, anpassningsbar och konkurrenskraftig organisation som navigerar framgångsrikt i en ständigt föränderlig affärsvärld. Detta är givetvis ännu mer viktigt idag då marknadsförhållandena är betydligt mer utmanande än tidigare.

Läs mer.

6 påskägg för konsultbolag

Vi vässar ständigt vårt erbjudande med nya funktioner och smarta lösningar som gör det både enklare och roligare att driva konsultbolag. Inför påskhelgen tipsar vi om några smarriga påskägg .

Glad påsk! 🐣

Önskar vännerna på Cinode.

Läs mer.

Guide: Effektiva strategier för att minska “bänken” i ditt konsultföretag under utmanande tider.

Ladda ner guiden för att lära dig hur du hanterar och undviker ’bänken’ i din konsultverksamhet, inklusive;

✅ Förstå din “bänk” nu och framåt
✅ Strategisk beläggningsplanering
✅ Kundrelationer och att nyttja all er säljkraft
✅ Flexibla leveranser och instegstjänster
✅ Varför förlorar ni affärer?
✅ Så nyttjar du “bänktiden” och håller uppe moralen
✅ När ni behöver genomföra nedskärningar

Ladda ner guiden gratis

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev