Konsultnyheter vecka 36 – 2015

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 36 – 2015

Hej! Nu har vi uppdaterat vårt Talent Business-paket med en vassare beläggningsplanering. Du kan nu resursplanera även säljmöjligheter som inte är definitiva. Detta innebär att alla berörda som arbetar med försäljning och resursplanering får en omedelbar och samtidig vy över er försäljnings- och beläggningssituation. Läs mer om våra nya smarta funktioner för ditt konsultbolag. 

Marknad

Teknikkonsultbranschen växte i Sverige med över 10 procent under 2014. Den totala omsättningen landade på 60 miljarder kronor. Branschen sysselsatte 51 000 medarbetare fördelat på 11 300 bolag. Men trots goda tider med tillväxt och höga debiteringsgrader hänger inte prisutvecklingen med och rörelsemarginalerna hamnar i snitt på 5,9 procent. Länk.

Rapporter

Altran växte globalt med 11 procent under första halvåret. Rörelsemarginalen steg till 7,6 (6,9) procent. Tyskland drog dock ner resultatet. Totalt har bolaget nu 24 000 medarbetare. Länk.

Ramböll växte med 30 procent under första halvåret. I Sverige växte bolaget med 4,4 procent. Rörelsemarginalen för hela bolaget sjönk till 3,5 (4,1) procent, till stor del på grund av nedskrivningar i projekt i mellanöstern och tuffa förhållanden inom olja och gas. Länk.

Förvärv

Etteplan förvärvar finska SAV Oy med 190 medarbetare, specialiserade inom anläggningskonstruktion. Köpesumman uppges vara cirka 7 MEUR. Länk.

Etableringar

Telemanagement startar en ny affärsinriktning; CEM Business Consulting. Detta efter ökad efterfrågan inom området. Arbetet kommer ledas av Bernhard Ödin och ha tio konsulter från start. Länk.

Experis meddelar att de ska försöka rekrytera 500 specialister i Sverige.Länk.

Avtal

Knowit har tecknat avtal med Statens maritima museer om utveckling av fyra webbplatser. Länk.

COWI har vunnit ett ramavtal med Jernhusen, som gäller teknikkonsulttjänster. Avtalet är på två år. Länk.

Tyréns har tecknat avtal med SVEAB om framtagande av bygghandlingar för upprustning av spår och kontaktledning. Avtalet är värt 8 MSEK.Länk.

Cybercom har tecknat drift- och molnavtal med finska MTV. Länk.

Sweco har tecknat avtal med Trafikverket. Kontraktet gäller utveckling och effektivisering av regelverk. Ordervärdet beräknas till 80 MSEK.Länk.

Meridum tecknar ramavtal med Konsumentverket inom webbutveckling.Länk.

Prevas har tecknat avtal med Orkla Foods för modernisering av tillverkningen av Risifrutti. Ordervärdet beräknas till 3 MSEK. Länk.

Consid har tecknat avtal med Växjö Energi inom utveckling av webbplats. Avtalet är på två plus två år. Länk.

Grontmij har tecknat avtal med Uppsala. Kontraktet gäller arkitektur och utformning av nya bostadsområdet Östra Sala backe. Länk.

Rejlers har vunnit ett leverantörskontrakt inom VVS och elteknik med sjukhusprojektet ESPER i Mikkeli, Finland. Länk.

Globalt

”Can the US consulting market keep growing at its current rate?” Den amerikanska konsultmarknaden har växt snabbare än det globala genomsnittet under de fem senaste åren och spås växa med hela 10 procent under 2015. Men hur länge kan den fortsätta att växa? Länk.

Övrigt

Growing Your Consulting Business Using Inbound Marketing.”  En introduktion till vad Inbound Marketing är för konsulter. Länk.

What are the qualities of a highly successful consultant?” Quora-tråd med intressanta svar. Länk.

”Bilden på pojken som ligger död på stranden. Jag känner att vi inte längre kan stå och titta på.” Så inleder Jonas Elgquist, vd på B3IT Connexions, mailet till sina medarbetare. Istället för konferens till Italien skänker företaget hela resebudgeten på 400 000 kronor till de nödställda. Stor eloge till alla ni som hjälper till. Länk.

Tipsa gärna dina kollegor och vänner om nyhetsbrevet;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-36/

Ps: Vi har några platser kvar till vårt frukostseminarium om ”Den sanna ägarviljan i konsultföretag” den 16 september. Länk.

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips eller vill gästblogga? Kontakta mig.

Vassare beläggningsplanering – vassare Talent Business


I den nya version lyfter vi stödet för resursplaneringen för samtliga ännu ej bokade uppdrag. Ni får nu möjlighet att resursplanera alla de möjligheter som ännu inte är definitiva. När ni vinner affären ändrar ni enkelt uppdraget till vunnet och uppdraget flaggas då som ett bokat uppdrag. Läs mer.

Hur ser ägarviljan ut i ditt konsultbolag?


Om du är ägare av ett företag kan det jag skriver vara värt att läsa. Om du väljer att lägga tid på att läsa vad jag skriver om tackar jag dig för det. Att jag får möjlighet att berätta om mina erfarenheter av ett effektivt ägande för dig som framgångsrik entreprenör är en ära för mig. Läs mer.