Konsultnyheter vecka 37 -2015

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 37 – 2015

Hej! Nu släpper vi vår nya exklusiva mailserie ”Vägen till ett framgångsrikt konsultföretag” för dig som verkar i konsultbranschen. Här hittar du intressant statistik, tips och råd som hjälper ditt konsultbolag att nå tillväxt. Läs mer och anmäl dig. 

Marknad

De svenska arbetsgivarna är optimistiska inför det fjärde kvartalet. Sju procent förväntar sig en ökad sysselsättning medan två procent tror på en minskning. Bäst förmodas det gå i Stockholmsregionen och för medelstora bolag. Detta enligt den nya ”Arbetsmarknadsbarometern” från Manpower. Länk.

Etableringar/Satsningar

Technogarden etablerar nu Technogarden IT som ett nytt affärsområde. Satsningen kommer att ledas av Carina Grip och Christer Holgersson. Technogarden ingår i Norconsultgruppen. Länk.

Maverick by Sigma öppnar nu kontor i Stockholm. Länk.

One Agency satsar i Malmö och planerar att dubbla verksamheten varje år för att om två år vara uppe i 40-50 medarbetare i Skåne. Intervju i 8till5 Sydsvenskan. Länk.

Utmärkelser

Ninetech har blivit utsedda till nationella vinnare av European Business Awards i kategorin ”Business of the year” för bolag med en omsättning på upp till 250 MSEK. Länk.

Sigma utsågs till vinnare i kategorin ”Unlock Data Insight” på Microsoft Partners Awards 2015. Länk.

TCS har fått det högsta CSR Performance-rankingen av EcoVardis. Länk.

Avtal

NetRelations har tecknat avtal med Södersjukhuset om utveckling av deras nya intranät på EpiServer. Länk.

Ekan Management har fått förnyat och utökat ramavtal med Stockholms läns landsting. Avtalet gäller till 2019. Länk.

Altran Scandinavia har skrivit ett samarbetsavtal med Askalon om leveranser till processindustrin och kärnkraftverk. Länk.

Niras har vunnit ramavtal med Kriminalvården. Avtalet är på minst tre år. Länk.

Evry har tecknat drift- och applikationsavtal med Infratek. Avtalet är på fyra år och värt cirka 50 MSEK. Länk.

ÅF har tecknat el- och kontrollutrustningsavtal med Skogsforsens vattenkraftverk. Länk.

Cybercom har tecknat ramavtal med Com Hem och blir därmed ansvariga för den interna digitala kollaborationsplattformen. Länk.

Tieto har tecknat avtal för leverans av molntjänster till International Card Services i Nederländerna. Länk.

Personal

iStone SAP har utsett Mattias Hildingstam till ny affärsområdeschef.Länk.

Globalt

Interoute förvärvar Easynet, leverantör inom managed services. Värderingen ligger på 402 MGBP. Länk.

Övrigt

Knowit:s medarbetare har samlat ihop 410 TSEK till flyktingorganisationen UNHCR. Länk.

Hur fattar man riktigt bra beslut och hur får man fram riktigt bra beslutsfattare i sitt företag?” Krönika i tidningen Chef av Erik Ringertz, koncernchef för Netlight. Länk.

Thinking BIG: How to Grow Your Consulting Practice.” Tänker vi konsulter/företagare ofta för smått när vi sätter våra mål? Länk.

Why More and More Companies Are Ditching Performance Ratings” Den gamla kulturen med årsvisa utvärderingsmätningar är förbi, istället är det kontinuerlig feedback utan mätetal som gäller. Artikel i HBR.Länk.

Tipsa gärna dina kollegor och vänner om nyhetsbrevet;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-37/

Ps: Vi har fortfarande några få platser kvar till vårt frukostseminarium om ”Den sanna ägarviljan i konsultföretag” nu på onsdag den 16 september. Länk.

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips eller vill gästblogga? Kontakta mig.

Stor guide till att lyckas med sitt konsultföretag – Ny mailserie!


Att starta ett konsultföretag är både roligt men också en stor utmaning. Hur får ni bolaget att växa och bli framgångsrikt? Har ni koll på företagets viktiga nyckeltal? Och framgår det tydligt i er marknadsföring hur er tjänst skiljer sig från konkurrenternas?  Läs mer.

”Det blir helt klart snabbare och enklare att agera”


AddQ Consulting har sedan mars använt Cinode i sitt dagliga arbete. Jag fick en pratstund med Michael Albrecht (bild ovan), konsultchef i Stockholm, om hur deras arbetssätt har förbättrats sedan de började använda onlinetjänsten. Läs mer.