Konsultnyheter vecka 8 – 2014

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 8 – 2014

E-work ökar omsättningen med 9,6 procent under Q4 till 1106,1 MSEK (1009,2) men vinsten halveras till 9,5 MSEK (18,3) och rörelsemarginalen sjönk därmed till 0,9 procent (1,8). Länk.

Den nordiska delen inom Bisnode redovisade en omsättning på 563 MSEK (591), marginalerna ökade till 22,9 procent (16,0).Länk. 

IT-konsultbolagen har dragit ner sin personalstyrka väsentligt under 2013. Tieto, Acando, Connecta och Cybercom tappade närmare en tiondel av sina medarbetare. Dessutom har marginalerna sjunkit. Länk.

Rejlers genomför en riktad nyemission, vilket tillför bolaget 85 MSEK. De nyemitterade aktierna motsvarar cirka 7,3 procent av aktiekapitalet. Länk.

Alten har tecknat nytt ramavtal under 2014 med Ascom Wireless Solutions och omfattar tjänster inom informationssystem, elektronik och mekanik. Länk.

Knowit förnyar sitt ramavtal med SKL Kommentus Inköpscentral. Avtalet är på tre år med option på ytterligare ett. Ramavtalet beräknas vara värt 62,7 MSEK årligen. Länk.

Sogeti har skrivit ett treårigt avtal med norska ammunitionstillverkaren Nammo. Avtalet gäller affärssystem baserat på Microsoft Dynamics AX. Länk.

One Agency har fått sin hittills största affär då de skriver avtal med Ikano bank, gällande utveckling och utrullning av Microsoft System center-plattformen. Länk.

Combitech har vunnit en upphandling gällande ramavtal av konsulttjänster inom teknikförsörjning hos Transitio. Avtalet löper över tre år med option på ytterligare ett. Länk.

”Små möjligheter till lönekarriär i Sverige” konstaterar Ledarna i en rapport om lönespridning runt om i landet. Avståndet mellan medianlön och de högsta lönerna har stagnerat, till och med minskat något under 2000-talet. Länk.

Nordea tror att vinsttillväxten för IT-konsultbolagen kan bli riktigt bra i år. Storbanken menar att bolagen kommer anställa fler, framförallt yngre medarbetare med relativt låga löner medan konsultpriserna förblir oförändrade. Länk.

I Storbritannien ökade konsultmarknaden med 4,8 procent under 2013. I år väntas den växa ytterligare 5-10 procent. Länk.

Det finns en prispress på resurskonsulter, men om du tittar på specialisttjänster finns ingen prispress alls,” säger HiQ’s vd Lars Stugemo i en intervju med Computer Sweden. Länk.

”IT-konsulterna måste snabbt ställa om sina affärsmodeller i den snabba strukturomvandling som nu pågår. Men många stoppar huvudet i sanden,” kontrar Computer Swedens krönikör Sverker Brundin. Länk.

Känner du fler som skulle vilja prenumerera på Veckans konsultnyheter? Skicka då följande länk  https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/ .
På återseende!

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com
Marknadsansvarig – Cinode

Har du tips om en nyhet?  Maila mig gärna.

Nytt på bloggen

konsultbolag 2013 Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter
Boksluten är klara och Q4-rapporterna är här. Vi har som vanligt djupdykt i siffrorna för att se hur läget är på den svenska konsultmarknaden. Läs mer och se tabeller för de svenska konsultbolagen.

Cinode – talang- och kompetenshantering för ditt konsultbolag.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med vår molntjänst får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Konsultprofilsgenerering
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplannering
  • Förfrågan, offer och kontrakt,
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.