Konsultnyheter vecka 7 – 2014

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 7 – 2014

ÅF redovisar ett rekordresultat efter de nya förvärven av Epsilon och Advansia. Nettoomsättningen för Q4 uppgick till 2 291 (1847) MSEK. Rörelseresultatet landade på 220,0 MSEK (156,5)  med en rörelsemarginal på 9,6 procent (8,5). Länk.

Sweco levererar också ett starkt kvartalsresultat med en omsättning på 2 447,4 MSEK (2093,5). Rörelseresultat minskade på grund av kostnader för Vectura-förvärvet och hamnar på 128,5 MSEK (200,6) men tillägger i sin rapport att utan engångskostnader skulle rörelseresultatet uppgå till cirka 230 MSEK. Länk.

Cybercom har fått ordning på sina marginaler, som uppgick till 7,1 procent (-2,9), med ett rörelseresultat på 22,2 MSEK (-10,4) och en omsättning på 313,4 MSEK (353,7). Länk.

Softronic ökade omsättningen något och landade på 148,1 MSEK (146,9) men rörelseresultatet sjönk till 12,5 MSEK (14,6). Marginalen låg på 8,5 procent (10,0) Länk.

EVRY Sverige redovisar en bibehållen omsättning under Q4, jämfört med föregående år. Den uppgick till 1010 MSEK (1004). Rörelsemarginalen landade på 8,3 procent (8,6). Länk.

I samband med rapporten varnade Evrys koncernchef Terje Mjøs för att bolagets vinst kommer att påverkas rejält av branden som skedde under nyårsnatten. En negativ effekt på resultatet under Q1 väntas och uppskattas vara mellan 30 – 40 MNOK. Länk.

”Jag tycker att de har börjat inse också att det inte bara går att köpa volym. Medvetenheten om kvalitet har börjat öka hos de kunderna”, säger Tretton37:s vd Deniz Yildirim till Computer Sweden i en intervju om hur bolaget undviker låga timpriser.Länk.

Lexicon IT-konsult Syd förvärvar malmöbaserade Dmon, med sju anställda och en omsättning på cirka åtta MSEK. Lexicon har som mål att växa kraftigt och ska till 2016 ha 500 konsulter.Länk.

Det finns en gemensam nämnare för en lång rad av misslyckade jätteprojekt Computer Sweden avslöjat under de senaste sex åren: konsultbolaget Accenture”, skriver CS, som den senaste veckan haft en artikelserie om Accenture och deras arbetsmetoder. Länk.

Bisnode öppnar nytt kontor i Umeå. Anders Forsberg, tidigare konsultchef för WM-data och Norrlandschef för Sogeti, samt Per-Erik Nilsson före detta försäljningschef inom Atea leder den nya satsningen. Länk.

CGI tecknar nytt kontrakt med Landstinget Västernorrland. Avtalet inbegriper leverans, drift, underhåll och support av HR-systemet Heroma. Avtalet är värt 20 MSEK och är giltigt i sex år, med möjlighet till förlängning i ytterligare två. Länk.

”Det behövs folk med praktisk chefserfarenhet i konsultbranschen som förstår hur små marginalerna är mellan bra vinster och kännbara förluster”, säger före detta Stena Line-vd:n Bo Severed som är med och formar det nya konsultbolaget Team KKIKK. Länk.

Cinteros tar över efter Evry och levererar ett nytt medlemshanteringssystem till PRO, Sveriges största pensionärsförening med närmare 400 000 medlemmar. Det nya systemet baseras på Microsoft Dynamics CRM. Länk.

Tietokarhu, som samägs av Tieto Abp och finska staten, förlänger sitt avtal med finska Skatteförvaltningen. Värdet på avtalet uppskattas vara mellan nio och tio MSEK. Länk.

Acando, Connecta och IBM är några av de bolag som finns med på HR Sverige Bloggens nya lista över de tio bästa karriärsidorna på Facebook. Listan kommer att uppdateras veckovis. Länk.

”Is your consulting firm really necessary?” Intressant artikel om hur statistiken visar allt tydligare att vid val av konsult så är det den individuella konsulten och inte konsultföretaget. Länk.

Känner du fler som skulle vilja prenumerera på Veckans konsultnyheter? Skicka då följande länk  https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/ .
På återseende!

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com
Marknadsansvarig – Cinode

Har du tips om en nyhet?  Maila mig gärna.

Nytt på bloggen

@ValtechSweden är bäst på att konsulttwittra


För ett år sedan gjorde vi en kartläggning över svenska konsultbolags twitteranvändning. Den visade att närvaron på Twitter var ganska tafatt. Nu är det dags att göra en uppföljning. Läs mer om de svenska konsultbolagens närvaro på twitter.

Cinode – talang- och kompetenshantering för ditt konsultbolag.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med vår molntjänst får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Konsultprofilsgenerering
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplannering
  • Förfrågan, offer och kontrakt,
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.